• Canon
Fokus

Pidä kierrätys mielessä tulostusympäristössä.

Canon tahtoo vähentää tekniikallaan energiankulutusta ja ympäristövaikutuksia.

Ota yhteyttä asiantuntijaan

Kokonaisvaltainen kuva tulostinympäristöstä

Tulostimissa keskitytään yhä enemmän tuotteiden koko elinkaareen. Tätä mieltä on Lukas Boubekeur, Canonin key account manager. Oikealla tekniikalla voit edistää ympäristövaikutuksia vähentäviä käyttäytymismalleja.

Suurin osa yrityksistä pyrkii vähentämään energiankulutustaan ja työskentelemään aktiivisesti kestävän kehityksen ja ympäristön eteen. Lukas Boubekeurin mielestä nämä kysymykset ovat tulostinalalla yhä tärkeämpiä, mikä ei ole millään tavoin yllättävää. Hän sanoo, että elinkaariajattelussa tulostimen käytön aikainen sähkönkulutus vaikuttaa ympäristöön eniten.

– Tuotteita ja palveluita koskeva kestävän kehityksen mukainen työmme alkaa jo kehitysvaiheessa. Tutkimustyö on tärkeää, jotta energiankulutus, päästöt ja vaarallisten kemikaalien määrä vähenevät, hän toteaa.

On myös tärkeää, että tekniikka edistää ympäristövaikutuksia vähentäviä käyttäytymistapoja, sillä lopulta kyse on usein tottumusten muuttamisesta.

– Energiankulutuksessa kyse on sekä taloudesta että kestävyydestä. Kaikilla koti- ja toimistokäyttöön tarkoitetuilla tulostimillamme on esimerkiksi Energy Star -merkintä. Olemme tehneet kovasti töitä sen eteen, että yritysten olisi helppo käyttää tuotteidemme sisältämää tekniikkaa oikealla tavalla. Canonin laitteiden energiankulutus on uskomattoman pientä lepotilassa. Ne myös siirtyvät suoraan valmiustilaan tulostamisen päätyttyä, Lukas Boubekeur sanoo.

Hänen mielestään toinen etu sekä ilmaston että lompakon kannalta on se, että Canonin uusimpien lasertulostinten virheherkkyys on erittäin alhainen, vain 0,12 prosenttia.

– Väriaineen sisältävän kasetin vaihtaminen tarkoittaa sitä, että noin 80 prosenttia tulostimen kuluvista osista vaihdetaan. Sen ansiosta se kestää pitkään. Canonilla on maksuton kierrätysjärjestelmä, jonka kautta me voimme uusiokäyttää periaatteessa koko kasetin uusien kasettien valmistamiseksi. Pyrimme valmistamaan tuotteita, joita voi käyttää uudelleen ja kierrättää.

Hyödynnä pilviympäristön tarjoamat mahdollisuudet

Nykyään mobiilius on tärkeää yritysten kaikissa osissa, ja sama trendi on Lukas Boubekeurin mukaan nähtävissä myös monitoimilaitteiden kehityksessä.

– On olemassa suuri tarve sille, että toimiston kaikkien fyysiset asiakirjat saadaan digitoitua. Niille pitää myös voida suorittaa hakuja. Tämä johtuu myös turvallisuussyistä. i-SENSYS-sarjan monitoimilaitteilla voit skannata helposti asiakirjoja tulostimella ja lähettää ne yrityksen pilvipalveluun. Sen jälkeen voit käydä lounaalla tai osallistua seuraavaan kokoukseen, ja myöhemmin tutustua dokumenttiin tabletilla tai tulostaa sen toisessa paikassa, hän kertoo.

 Tulostimemme on mukautettu mobiiliin työelämään.

Asiakkailla on nykyään kaikki asiakirjat esimerkiksi Googlen palveluissa tai Sharepointissa, ja yksi Canonin monitoimilaitteiden eduista on se, että ne on niin helppo mukauttaa eri yritysjärjestelmiin.

– Tulostimemme on mukautettu mobiiliin työelämään. Ratkaisu analogisten asiakirjojen digitoimiseksi mukautetaan asiakkaan liiketoimintajärjestelmään. Se on helppoa ja sisältyy valmiiksi ohjelmistoon. Suurimmassa osassa Canonin uusia tuotteita on jonkinlainen pilvipalvelumahdollisuus, ja yhdessä Android- tai iOS-sovelluksen kanssa asiakirjojen tulostaminen ja skannaaminen on helppoa, hän sanoo.

Lukas Boubekeur
Key Account Manager, Canon

Tutustu Canonin koko valikoimaaan täällä »