Cisco-Digitaalinen koulu

Maailman johtavana verkkolaitteiden valmistajana Cisco haluaa tarjota koulujen tarpeisiin vastaavan täydellisen ratkaisun. Tulevaisuuden digitaalisen koulun perustuksena toimii pilvihallittu verkkoinfrastruktuuri, joka on nopea, luotettava, helppokäyttöinen, kustannustehokas ja tietoturvallinen.

Digitaalinen koulu 2017

Koulumme ovat digitalisaation myötä kenties historiansa suurimman murroksen keskellä. Päätelaitteita otetaan vauhdilla opetuskäyttöön – kannettavat tietokoneet, tabletit ja älypuhelimet löytyvät jo monesta koulusta. Ne osaltaan mahdollistavat uudet oppimis-sovellukset, oppimisen ja opetustavat. Päätelaitteet ovat kuitenkin vain yksi osa yhtälöä. Niiden hyödyntäminen vaatii taustalleen toimivan infrastruktuurin. Ilman toimivaa infrastruktuuria päätelaite- ja sovellusinvestointien hyödyt jäävät minimaalisiksi.

Tulevaisuuden digitaalisen koulun perustuksena toimii pilvihallittuverkko, jonka etuja ovat: nopea käytettävyys, luotettavuus, helppokäyttöisyys, kustannustehokkus ja tietoturva. Digikoulussa kyse on paljon muustakin kuin vain päätelaitteista ja niiden verkkoon liittämisestä. Toimivan ja pitkäikäisen opetusinfrastuktuurin tulee olla helppo ja yhtenevä kokonaisratkaisu, joka mahdollistaa monipuolisen laitteiden hallinnan aina tietoturvallisessa ympäristössä. Ylläpidon ja muutostöiden tulee sujua ketterästi etänä keneltä vain IT-osastolla.

cisco

Turvallisesti ja tehokkaasti

Ciscon johtaviin teknologioihin perustuva tietoturva päivittyy automaattisesti, suojaten infrastruktuuria ja laitteita haittaohjelmilta, mahdollistaen oppilaille pääsyn vain heille sopivaan sisältöön verkossa. Opettaja voi hallinnoida mitä sovelluksia oppilaiden laitteissa käytetään milloinkin – matematiikan tunnilla käytetään vain sovittuja oppimissovelluksia opetusverkossa, välitunnilla oppilas voi käynnistää myös sen suosikkipelinsä vierailijaverkkoa hyödyntäen. Videovalvonan hakuominaisuudet auttavat selvittämään erikoistilanteet kuten: varkaudet, ilkivallan tai kiusaamisen koulun tiloissa. Oppilaan fokus pysyy oikeissa asioissa turvallisesti ja tehokkaasti.

Yksi kokonaisuus kustannustehokkaasti

Kokonaisuus on erittäin helppo tilata, nopea ottaa käyttöön ja äärimmäisen kustannustehokas. Siihen sisältyy kaikki tarvittava infrastruktuuri ja laitteet. Niiden käyttö ja hallinta on tehty niin helpoksi, että oppilaat, opettajat ja koulun hallinto voivat keskittyä olennaiseen - uuteen, digitaalisen ajan opetukseen ja oppimiseen!

cisco meraki

One to one vaatii verkolta vauhtia

Inkoon kouluissa siirrytään yhteiskäytössä olevista iPadeista one to one -malliin, jossa jokaisella opiskelijalla on oma iPad. Tämä vaatii verkolta lisää kapasiteettia, joten Cisco ja Dustin asensivat kolmeen kouluun uuden WLAN-verkon sekä pilvi¬pohjaisen hallintaportaalin. Ratkaisu hankittiin KL-Kuntahankintojen verkkoratkaisupuitesopimuksella.

Lue lisää

Haaste: Koulun laaja toiminta-alue tuo haasteen ylläpidolle ja alueen valvonnalle

Kameroilla hoidetaan turvallisuutta ja monitorisoidaan etätoimipaikkojen tilannetta kampuksella/oppilaitoksessa helposti. Keskitetty monitorointi auttaa paikantamaan rikkinäisten kameroiden paikat alueella nopeasti ja laitteita hyödynnetään silloin optimaalisesti. Meraki kameravalvonta sopii niin ulos kuin sisälle, sääoloista riippumatta.

Ota yhteyttä

Meraki MV Case Study: Sweet Briar College, 3.08 min.

Digikoulu 2017 - Cisco-webinaarit kouluille ja oppilaitoksille

Tänä syksynä kutsumme sinut webinaareihin kuulemaan käytännönläheisesti ratkaisuistamme, jotka on kohdistettu koulumaailmaan. Olet sitten opettaja, rehtori, tietohallinnossa tai kunnan sivistystoimessa toimiva – tämä on sinulle, tule mukaan!

Digihaaste. Suomalaisissa oppilaitoksissa pohditaan nyt kuumeisesti, miten toimiva ja tehokas digiajan koulu kannattaisi rakentaa. Monille kouluille se on tuottanut ympäristöihin, tietoverkkoihin, opetusvälineisiin ja tietoturvaan sekä niiden hallintaan liittyviä haasteita.

Kyse on koko yhteiskunnan kannalta erittäin tärkeästä asiasta, ja siksi me Ciscolla tarjoamme arvokkaita neuvoja digikoulun toteuttamiseen.

Varmista, että oppimistyökalujen, mobiililaitteiden ja sovellusten käyttö on turvallista ja tehokasta ja että niillä on toimiva tietoturvallinen verkko.

Ilmoittaudu

Digitaalisen koulun arki

Merakin kehittynyt hallinta mahdollistaa joustavuutta niin uusien laitteiden, sovellusten ja ohjelmistojen käyttöönotossa, kuten ongelmien paikantamisessa.

Innovatiivinen ja osallistava oppiminen on keskiössä uudessa opetussuunnitelmassa. Oppilaat hakevat tietoa, lisäävät sitä olemassa olevaan tietoon, soveltavat tietoa ja tuottavat tiedosta muille oppilaille jaettavaa aineistoa; esimerkiksi esityksen, digitaalisen kirjan tai videon. Tämä kaikki on mahdollista Digikoulussa.

Opettaja tai IT-tuki voi hallinnoida oppimisympäristössä käytettäviä IT-laitteita ja päätelaitteita. He voivat määritellä mihin oppimissovellukseen niillä milloinkin pääsee, sekä voivat priorisoida ja antaa enemmän kaistaa kulloinkin oppimistehtävän mukaisesti. Käytettävät sovellukset voidaan määritellä päätelaite- tai oppimisryhmäkohtaisesti. Ja mikäli joku päätelaite ei löydy heti, opettaja paikallistaa sen nopeasti hallintanäkymällä.

Kokonaisuus on helppo hankkia ja ottaa käyttöön. Koulu voi joustavasti määritellä ratkaisun käyttäjät ja käyttöoikeudet, ja hallinnan piirissä voi olla yksi tai useampia kouluja. Järjestelmän päivitykset tapahtuvat automaattisesti pilvestä käsin, eivätkä aiheuta ylimääräistä työtä verkkoympäristön hallinnoinnista.

Kokonaisuuden langalliset ja langattomat yhteydet, tietoturva ja päätelaitehallinta , sekä turvakamerat hyödyntävät Ciscon pilvipohjaista Meraki-ratkaisua. Sitä voidaan käyttää koulun ja oppilaiden omilla päätelaitteilla. Verkon nopea laajennettavuus mahdollistaa uusien toimintojen, kuten videoneuvottelun käytön virtuaaliopetuksessa esimerkiksi pienempien koulujen oppilaille.

Ratkaisu suojaa verkkoa ja laitteita haittaohjelmilta. Ratkaisulla hallitaan kaikkia verkossa olevia laitteita ja niiden sijainteja. Lisäksi nähdään ja estetään mahdolliset verkkoa kuormittavat sovellukset ja sivut, jotka eivät liity opetukseen.

Ota yhteyttä
statistik

Cisco Meraki –kokonaisratkaisu pähkinänkuoressa

Kokonaisuuden langalliset ja langattomat yhteydet, tietoturva ja päätelaitehallinta hyödyntävät Ciscon pilvipohjaista Meraki-ratkaisua. Sitä voidaan käyttää koulun tai oppilaiden omilla päätelaitteilla. Langaton verkko mahdollistaa viestintäratkaisujen käytön virtuaaliopetuksessa esimerkiksi pienempien koulujen oppilaille.

Pilvihallittu kokonaisratkaisu kouluun

  • Langaton, kytkinverkko, tietoturva, päätelaitehallinta ja turvakamerat
  • Integroitu rauta, softa ja pilvipalvelut

Helppo, tehokas ja innovatiivinen

  • Automaattipäivitykset takaavat yhteensopivuuden ja tietoturvan
  • Sovellus- ja päätelaitetietoinen
  • Erinomainen kuormansieto
  • Kattavat ominaisuudet helposti

Asiantuntijoiden suosittelema

  • Gartner Magic Quadrant
  • InfoWorld Technology of the Year
  • CRN Coolest Technologies
Wireless LANenterprise securityacess and aggregation switchingmobile device management