Kierrätettävät pakkaukset

Tuotevalmistajana Contour Designilla on suuri vastuu siitä, miten maapallon resursseja käytetään ja hyödynnetään. YK on asettanut tavoitteeksi, että vuoteen 2030 mennessä jätteen muodostuminen vähenee olennaisesti ennaltaehkäisyn, vähentämisen, kierrättämisen ja uusiokäytön avulla. Contour design on alkanut kehittämään kierrätettävää pakkausta juuri tämän tavoitteen tiimoilta.

Muovijäte on yksi suurimmista pahiksista

Pakkauksiin liittyy luonnollisesti useita haasteita ja sudenkuoppia, ja juuri niihin Contour Design aikoo keskittyä työssään kiertotalouden puolesta. Suuret haasteet merkitsevät usein myös suuria mahdollisuuksia, niin myös pakkausten osa-alueella. Euroopan komissiolta saadut luvut puhuvat puolestaan:

  • Euroopassa valmistetaan vuosittain 58 miljoonaa tonnia muovia, josta 40 prosenttia käytetään pakkauksiin.
  • Euroopassa muodostuu vuosittain 25 miljoonaa tonnia muovijätettä, ja tästä 59 prosenttia on peräisin pakkauksista.
  • Mereen päätyy vuosittain 5–13 miljoonaa tonnia muovia, mikä vastaa 80 prosenttia maailman merien saasteista.

Muoviton ja kierrätettävä pakkaus

Contour Design pyrkii siirtymään 100-prosenttisesti kierrätettävään pahviin. Kiertotalouden ja YK:n jätemäärän vähentämistavoitteiden edistämiseksi he pyrkivät lisäksi poistamaan tuotepakkauksistaan kaiken muovin. Contour design kannustaa myös kaikkia käyttäjiään kierrättämään tuotepakkaukset, jotta ne voidaan uusiokäyttää oikein ja mahdollisimman tehokkaasti.

Entistä läpinäkyvämpi pakkaus

Voidakseen saavuttaa paremman läpinäkyvyyden ulkoisessa viestinnässään Contour Design aikoo jatkossa selkeyttää ja tarkentaa raporttejaan. He pitävät mahdollisimman rehellistä sekä ymmärrettävää viestintää tärkeänä. Ei ainoastaan voidakseen tarjota sinulle kuluttajana mahdollisuuden valita tuotteet selkeän tiedon perusteella, vaan myös siksi, että he haluavat kannustaa muita yrityksiä toimimaan kestävällä tavalla ja sisällyttämään tuotteen kestävyyttä koskevat tiedot omaan raportointiinsa.

Contour Designin tie kohti 100-prosenttisesti kierrätettyjä pakkauksia

Seuraa heidän matkaansa kohti tavoitetta ottaa käyttöön 100-prosenttisesti kierrätettävät ja muovittomat pakkaukset.

Lue lisää täältä