Tervetuloa tietopankkiimme

Inspiroidu ja opi lisää viimeisimmistä IT-trendeistä.

Sähköinen opetus toimii Kalajoella

Kalajoella koulun kunnianhimoinen digitalisointiprojekti käynnistettiin viitisen vuotta sitten. Jo tätä ennen oli pohdittu sähköisten oppimateriaalien käyttöä.

13 joulukuuta 2018

Opiskelu vaatii laitteilta monipuolisuutta

Oppimisprosessien kokonaisvaltaiseen toteutumiseen ja siihen liittyviin pedagogisiin järjestelyihin koulussa tarvitaan laitteiden osalta liikuteltavuutta, langattomuutta ja helppokäyttöisyyttä.

5 joulukuuta 2018

5G – Näin toimii seuraavan sukupolven mobiilitekniikka

Uuden sukupolven mobiiliverkko on 4G:tä nopeampi ja älykkäämpi. 5G:n suurimmat soveltamiskohteet eivät koske kuitenkaan etätyötä tai viihdepalveluja vaan teollisuutta.

16 elokuuta 2018

5 parasta sovellusta työmatkalle

Työmatka ei ole lomaa, mutta reissu voi silti olla sujuva ja mukava. Lataa nämä sovellukset puhelimeesi, niin olet aina askeleen edellä. Ja tarvitset laukkuun enää vain älypuhelimesi.

23 heinäkuuta 2018

Etätyöläisen viisi parasta kaveria

Hyvällä säällä ei malta istua toimistossa. Etätyö mahdollistaa työskentelyn mukavammissa paikoissa. Näillä laitteilla hoidat työt vaikka laiturinnokasta.

4 heinäkuuta 2018

Applen teknologia oppimisen apuna

Pontuksen koulu on 330 oppilaan koulu Lappeenrannassa, jossa on otettu käyttöön Applen Macbookit ja iPadit opettajien ja oppilaiden työkaluina. Oppilailla on Applen iPadit ja opettajilla käytössään Macbookit.

24 toukokuuta 2018

Lohjan lukio valitsi kannettavansa huolella

Lukioiden tietokonehankinnoissa lähtökohtana on sähköinen ylioppilastutkinto ja sen vaatimukset. Lohjan lukiossa päädyttiin hankkimaan laitteet keskitetysti. Laitteet ovat pientä korvausta vastaan opiskelijoiden käytössä koko lukioajan.

12 joulukuuta 2017

Pienet kannettavat yleistyvät kouluissa

Koulujen oppilaat tottuvat erilaisten tietoteknisten laitteiden käyttöön jo pienestä pitäen. Alakouluissa käytetään hipaisuun perustuvia laitteita ja yläkouluissa näppäimistöllisiä laitteita.

12 joulukuuta 2017