Infrastruktuuri

HPE tallentaa tehokkaasti tekoälyllä ja analytiikalla

Koneoppimiseen ja analytiikkaan nojaavilla älykkäillä tallennusratkaisuilla HPE saavuttaa sataprosenttisen käytettävyyden ja ottaa harppauksen kohti autonomista konesalia.

Modernit hybridit konesaliympäristöt ja niissä tuotettujen palveluiden hallinta tuottavat tietohallinnolle valtavasti päänvaivaa. Kuinka varmistaa palveluiden kustannustehokas toimittaminen sekä palvelutasojen toteutuminen, kun palveluita pitää pystyä tuottamaan nopeammin, joustavammin ja edullisemmin?

Vika it-järjestelmissä on tänä päivänä suuri murhe lähes mille tahansa organisaatiolle. Siksi infrastruktuurin toimivuuteen on ollut pakko käyttää paljon resursseja niin henkilötyövuosissa, laitteistoissa kuin ohjelmistoissakin.

– Vikatilanne konesalissa, levytilan täyttyminen tai mikä tahansa ennakoimaton asia, johon ei ole osattu varautua, voi aiheuttaa huomattavia kustannuksia. Jos mikä tahansa verkon kautta palvelua tarjoavan yrityksen järjestelmä on alhaalla, menetetään bisnestä ja se on suoraan liiketoiminnalle tappiollista, sanoo HPE:n Hybrid IT Category Manager Lead Anssi Rahkonen.

Haastetta lisää Rahkosen mukaan se, että erilaisia IT-ratkaisuja voi hankkia monenlaisina kokonaisuuksina sieltä täältä. Siksi kokonaisuuden hallitseminen on paitsi erittäin tärkeää myös vaativaa.

Koska monimutkaisessa järjestelmäympäristössä ihmismieli ei ole nopein, väsymättömin ja virheettömin väline, HPE tukeutuu tallennusratkaisuissaan tekoälyyn, koneoppimiseen ja ennakoivaan analytiikkaan. Yrityksen visiona onkin luoda täysin autonominen konesali, jonka päivittäinen ylläpito ja valvonta eivät vaadi lainkaan henkilöresursseja.

Eri aikakausien edut yhteen pakettiin

Visio ei ole futuristinen, vaan jo nyt HPE lupaa 100 prosentin käytettävyyden. Viime kesänä lanseerattu HPE Primera -tallennusratkaisu on suunniteltu äärimmäistä luotettavuutta vaativiin ympäristöihin.

Rahkonen kuvailee HPE Primeraa ratkaisuksi, joka yhdistää kaikkien eri aikakausilla julkaistujen teknologioiden hyvät puolet nykyaikaisella tekniikalla ja arkkitehtuurilla maustettuna. Se tuo yhteen flash-kauden suorituskyvyn, pilviaikakauden käytettävyyden ja hallinnan sekä älykkyyden aikakauden tekoälyn ja ennakoivan analytiikan.

HPE:n älykkäiden tallennusratkaisujen sydän on edelleen InfoSight-analytiikkamoottori, joka on lähes kaikissa tallennus-, palvelin- ja hyperkonvergenssiratkaisuissa vakiona mukana. Nimble-yritysoston kautta HPE:n valikoimiin tullut InfoSight tekee järjestelmästä itseohjautuvan, eli käytännössä se vie it-maailmaa kohti HPE:n visiota itsenäisesti toimivista konesaleista.

Keskiössä käytettävyys

Rahkonen korostaa, että tallennusratkaisua valitsevan organisaation kannattaa keskittyä nimenomaan käytettävyyteen ja ennakoitavuuteen. Vaikka lyhyet käyttökatkot eivät ole kaikissa organisaatioissa elämän ja kuoleman kysymyksiä, 100 prosenttiin yltäminen sisältää muitakin etuja.

– Edistykselliset tekoäly- ja analytiikkaratkaisut tuovat asiakkaille arvoa siten, että ne ennakoivat suurimman osan ongelmista ja antavat esimerkiksi ehdotuksia laitepäivityksistä ja konfiguraatiomuutoksista. Myös vikatikettien luominen voidaan automatisoida. Jos datamäärät jatkavat kasvuaan nykyiseen tahtiin, on tiedettävä, milloin levyt täyttyvät ja milloin tarvitaan lisäkapasiteettia, Rahkonen sanoo.

HPE:n InfoSight-ratkaisun avulla onkin onnistuttu säästämään sekä IT-järjestelmien alhaallaoloaikaa että henkilötyövuosia. Rahkonen kuitenkin korostaa, että kyse ei ole vain siitä 0,0001 prosentista, joka erottaa 99,9999 ja 100 prosentin käytettävyydet toisistaan. Älykäs ratkaisu ennakoi ja estää ongelmia tallennuksen lisäksi sovelluksissa, verkoissa ja palvelimissa, ja kokonaisvaltainen tehokkuus tuo huomattavat säästöt.

– Älykkään teknologian avulla luodaan arkkitehtuuri tulevaisuuden autonomisille eli itsenäisille konesaleille, joissa minimoidaan manuaalisen operoimisen määrä ja maksimoidaan käytettävyys ja suorituskyky.

Lue lisää HPE:n tallennusratkaisuista

Viimeksi päivitetty: 1 heinäkuuta 2022

Aihealue