Infrastruktuuri

HPE tarjoaa tallennusratkaisuja kaikkiin tarpeisiin

HPE:n tallennusportfoliossa on niin sataprosenttista käytettävyyttä, koneoppimista, äärettömän helppoa skaalautuvuutta kuin markkinoiden parhaita ohjelmistoja – eli jokaiselle jotakin.

Kun HPE:n Hybrid IT Category Manager Lead Anssi Rahkonen saa asiakkaalta pyynnön päivittää yrityksen tallennusjärjestelmä, ensin on vastattava muutamaan kysymykseen.

– Mikä on tarve? Mikä ohjaa päivittämään tallennusalustan? Tarvitaanko enemmän kapasiteettia, parempaa suorituskykyä vai modernimpaa teknologiaa vastaamaan esimerkiksi uusien sovellusten vaatimuksiin? Millaisia sovelluksia ja työkuormia on käytössä ja kuinka kriittistä data on liiketoiminnalle? Rahkonen luettelee.

Koska yrityksillä on monenlaisia tarpeita, myös ratkaisujen on taivuttava erilaisiin vaatimuksiin. Rahkonen ja Hybrid IT Category Manager Merja Regnér sanovat, että HPE:n valikoimasta löytyy varmasti jokaiselle sopiva vaihtoehto.

Infosight on älykäs apuri

HPE tarjoaa älykästä tallennusta. Tallennuksen älykkyys tarkoittaa, että tallennus on tehty mahdollisimman helpoksi, sujuvaksi ja ennakoiduksi samalla, kun tekoäly optimoi muun muassa suorituskykyä ja käytettävyyttä.

Älyä tuo pilvipohjainen koneoppimisratkaisu HPE Infosight. Se kerää kaikista ratkaisua käyttävistä ympäristöistä telemetriadataa, jota saadaan maailmanlaajuisesti sadoistatuhansista järjestelmistä. Ratkaisu tunnistaa automaattisesti mahdolliset vikatilanteet jo ennen kuin asiakas huomaa tai tiedostaa niitä.

Rahkonen sanoo, että kun koko järjestelmä on jatkuvan tarkkailun alla, havaitaan esimerkiksi tunnistettuja yhteensopivuusongelmia ja voidaan suositella proaktiivisia toimenpiteitä. Samalla myös optimoidaan käytössä olevaa alustaa. Tällä kaikella pyritään parantamaan käytettävyyttä ja luotettavuutta.

– Kun puhutaan yrityksen IT-ympäristöistä, yllätyksen mahdollisuus on aina pyrittävä minimoimaan, hän painottaa.

Uuden sukupolven HPE MSA

Helppokäyttöisestä HPE MSA:sta julkaistiin syyskuussa kuudennen sukupolven versio, jonka edeltäjiään parempi suorituskyky perustuu sekä päivitettyyn rautateknologiaan että ohjelmistoon.

– HPE MSA on niin sanottu entry level -tallennusratkaisu yritysten paikalliseen tallennustarpeeseen. Asiakaskunta meillä on erittäin laaja ja Suomessa on paljon asiakkaita, joiden tallennustarpeita tuoteperhe palvelee hyvin, Regnér sanoo.

Regnérin mukaan tuorein MSA-versio erottuu edukseen myös sillä, että se tukee RAID5- ja RAID6-levynvarmennusteknologiaa sekä uutta MSA-DP+-teknologiaa. Käytännössä RAID5 tarkoittaa, että yksi levy voi hajota eikä dataa silti menetetä. RAID6:ssa voi hajota kaksi levyä.

– Käytännössä RAID5 ei enää tänä päivänä riitä levyvarmennukseen. RAID6:n pitäisi olla vähimmäisvaatimus, Regnér toteaa.

MSA DP+-levyvarmennuksen edut astuvat esiin silloin, kun ympäristössä on vähintään 12 levyä. Mahdollisen levyrikon sattuessa suorituskyky pysyy edelleen korkeana ja järjestelmän palautuminen levyrikon sattuessa on huomattavan paljon nopeampaa.

Automated tiering 2.0 -teknologiaa hyödyntämällä MSA-ympäristö osaa siirtää niin sanotun kuuman eli paljon käytetyn datan nopeille SSD-levyille automaattisesti ilman konfigurointia, mikä parantaa suorituskykyä.

MSA on HPE:n tallennusratkaisuista ainoa, joka ei vielä tue Infosightia. Rahkonen huomauttaa, että MSA-tuotteissa on kuitenkin mukana veloitukseton pilvipohjainen MSA Health Check -portaali, joka tarjoaa käytettävyyttä parantavia toimintoja.

HPE Simplivity skaalautuu helposti ja nopeasti

Huippuluokan suorituskykyä, skaalautuvuutta ja yksinkertaisuutta etsiville Rahkonen ja Regnér suosittelevat HPE Simplivityä. Yksinkertaisesti käyttöön otettavassa ratkaisussa on kaikki yhdessä paketissa, eli yhteen laitteeseen on saatu yhdistettyä tallennus-, verkko- ja palvelinkapasiteetti. Yhdessä laatikossa on siis kaikki tarpeellinen virtualisoidun työkuorman käsittelyyn eikä järjestelmän käyttö vaadi erillistä tallennusosaamista.

– HPE Simplivity on äärimmäisen helppo sekä suorituskykyinen, ja lisäksi jo kahdella noodilla saadaan vikasietoinen high availability (HA) -ratkaisu. Lisäksi Simplivityssä on varmennusratkaisu samassa paketissa, Rahkonen kuvailee.

Myös ympäristön kasvattaminen on erittäin helppoa, koska lisänoodeja voi näppärästi liittää järjestelmään. Siksi ratkaisu sopii Rahkosen ja Regnérin mukaan käytännössä minkä tahansa kokoiselle yritykselle, joka kaipaa työjuhtaa virtualisoiduille työkuormilleen.

HPE Nimble helpoutta kaipaaville, HPE Primera bisneskriittisille työkuormille

HPE Nimble Storage dHCI:n etuna on puolestaan pilvimäinen käytettävyys ja helppous. Rahkonen kertoo, että ratkaisu on herättänyt teknologiansa ansiosta paljon huomiota Suomessa ja Baltiassa.

Käytännössä dHCI:ssä palvelinnoodit ja tallennusratkaisut on hajautettu, mutta hallinta on pilvimäisen helppoa Nimblen käyttöliittymän kautta. Palvelin- ja tallennusinfrastruktuuria hallitaan siis yhdestä konsolista HCI-ratkaisuna (vCenter), mutta kumpaakin voidaan skaalata erikseen tarpeen mukaan. Myös olemassa olevia HPE Proliant Gen9- ja Gen10-palvelimia voidaan hyödyntää ja liittää dHCI-ratkaisuun. Nimble dHCI -ympäristöön voidaan lisäksi liittää erillisiä, HCI-riippumattomia palvelimia, jolloin on mahdollista säästää lisensointikuluissa, jotka voivat olla prosessorikohtaisia.

Käytettävyydeltään huippuluokkaa on HPE Primera, joka on bisneskriittisten työkuormien tallennusalusta. Rahkosen mukaan Primerassa yhdistyvät kaikkien aiempien teknologioiden hyvät puolet, ja ominaisuuksia tulee jatkuvasti lisää.

– Pähkinänkuoressa voi sanoa, että yhteen ratkaisuun on koottu erinomainen suorituskyky ja toiminnallisuudet, Nimblen pilvimäisen helppo hallittavuus ja Infosightin tuoma käytettävyys. Sen vuoksi HPE takaa ratkaisulle 100 prosentin käytettävyyden, Rahkonen lopettaa.

Haluatko tietää lisää?

Viimeksi päivitetty: 1 heinäkuuta 2022

Aihealue