Asiakasreferenssi

Hyperkonvergenssiratkaisulla parempi hyötysuhde IT-järjestelmiin

Accanto Systems on erikoistunut operaattoreiden mobiiliverkkojen analytiikkaan, automaatioon ja palvelun laadun hallintaan ja parantamiseen.

– Me monitoroimme asiakkaan verkon ja heidän palvelunsa laatua loppukäyttäjälle monipuolisesti. Teemme tämän perusteella älykästä raportointia, kertoo Accanto Systemsin Erik Kallberg.

Lähtötilanne Accantolla oli, että yritys tarvitsi huomattavasti lisää virtuaalikonekapasiteettia, kun olemassa oleva rauta kävi aivan äärimmäisillä kierroksilla.  Dustin ja HPE esittelivät SimpliVity-hyperkonvergenssiratkaisua, joka lupasi kaikkea sitä mitä asiakas tarvitsi.

Konesaleissa on usein elinkaaren eri vaiheissa olevaa teknologiaa ja levyjen varassa pyörivän kasvavan datamassan hallinta on vaikeaa. Tiedon tallentaminen, varmistaminen sekä siirtäminen on usein hidasta eikä tallennusverkkojen suorituskyky aina riitä. Esimerkiksi Accanton tapauksessa täydet varmistukset kaikista virtuaalikoneista otetaan kerran tunnissa. Jos vastaava varmistuskapasiteetti hankittaisiin perinteisenä varmistuskapasiteettina se maksaisi maltaita.

HPE SimpliVityssä kyse on ohjelmisto-ohjatusta konesaliarkkitehtuurista, jota on helppo hallita. Se on integroitu kokonaisuus, joka sisältää parhaimmillaan kaiken tarvittavan, eli palvelimet, tallennuksen, varmistuksen, konesaliverkot ja virtualisointialustan valmiina pakettina. Konesalin kapasiteettia voi kasvattaa kätevästi noodeja lisäämällä jopa järjestelmän päällä ollessa, sillä koko IT-infra pyörii noodien päällä.

Jos vastaava varmistuskapasiteetti hankittaisiin perinteisenä varmistuskapasiteettina se maksaisi maltaita.

Hyperkonvergoidussa konesalissa kaikki palvelut on keskitetty, kun ne aiemmin olivat erillisiä fyysisiä laitteita. Hyperkonvergoidun konesalin resursseja ja ominaisuuksia hallitaan yhdellä helppokäyttöisellä käyttöliittymällä. Useiden kymmenien tai jopa muutaman sadan perinteisen virtuaalipalvelimen ympäristö voidaan korvata muutamalla noodilla. Tilaa säästyy ja energiatehokkuus on aivan toiselta planeetalta.

– SimpliVityssä oli paljon ominaisuuksia, kuten backupit, kloonit, snapshotit, joiden luvattiin olevan todella nopeita. Resurssein säästö oli myös kova valtti meille. Muisti, prossu levytila olivat kriittisiä ja vanhassa nämä olivat käyneet auttamatta hitaiksi. Vaihtoehtona mietittiin pilvipalveluita, mutta kustannus oli niin suuri meidän tarpeilla, että siinä ei ollut järkeä. Lisäksi meillä on toimisto myös Englannissa, johon tarvitsemme jatkossa ehkä vielä yhden noodin, Kallberg sanoo.

– Meillä pyörii SimpliVityssä 232 virtuaalikonetta, joista päällä kunakin hetkenä noin satakunta. Me otimme järjestelmäämme 20 teratavua levytilaa, johon on itse asiassa tallennettuna dataa viisi petatavua.  Meidän hyötysuhde tallennustilassa siis 700:1, kehuu Kallberg.

– SimpliVityn etuna on juuri muun muassa sen todella helpp skaalautuvuus – myös eri paikkojen välillä. Esimerkiksi Accanton Englannin konttorin laajennus lisänoodilla on juuri sellainen, jossa SimpliVity on parhaimmillaan, Dustinin Christian Erhama kertoo.

Hyperkonvergointi tarjoaa erityistä hyötyä organisaatiolle, jotka ovat uudistamassa konesaliratkaisuaan. Konesaliratkaisut ovat nykyään paljon enemmän kuin vain IT:tä. IT on yksi työkalu liiketoiminnan pakissa ja kannattaakin miettiä konesaliratkaisuja ja niistä koituvia hyötyjä nimenomaan bisneskärki edellä. Tarpeita on erilaisia ja järjestelmän pitää sopia käyttötarkoitukseen, ei päinvastoin.

– Kannattaa harkita SimpliVityä, jos haluaa nopeutta. Järjestelmässä administroinnin tarve vähenee dramaattisesti ja porukan tuottavuus kasvaa, kun ei tarvitse odotella backuppeja tai klooneja. Virtuaalikoneen käyttö samanlaista kuin ennen, mutta takahuoneen operaatiot ovat nopeutuneet. Minäkin olen päässyt kehitystehtäviin, ja työni tuottama lisäarvo on kasvanut, kun en ole koko aikaa kiinni rutiineissa, Kallberg iloitsee. 

Tahdotko tietää lisää?

Mene osoitteeseen dustin.fi/solutions tai ota meihin yhteyttä täältä.

Lue lisää artikkeleita infrastruktuuriratkaisuista, joita olemme tehneet muille asiakkaillemme.

Viimeksi päivitetty: 1 heinäkuuta 2022

Aihealue