Hyvät uutiset saapuvat harvoin yksin

Lyhyet optimoidut digitaaliset oppitunnit (microlearning) ovat osoittautuneet perinteisiä opetusmenetelmiä tehokkaammaksi tavaksi oppia ja painaa asiat muistiin. Kiistanalainen CCS-tekniikka (Carbon Capture and Storage) voi auttaa ihmiskuntaa saavuttamaan Pariisin sopimuksen tavoitteet ja rajoittaa maapallon lämpenemisen 1,5 asteeseen. Ja viimeisenä muttei vähäisimpänä, Volvo lisää panoksia taistelussa amerikkalaista Teslaa vastaan ja esittelee "kansansähköauto" Polestar 2:n, jonka valmistus alkaa vuonna 2020.

Puhelin taittuu!

Royole flexpai

Samsung ja Huawei julkaisevat taittuvat puhelimet kuluvan vuoden aikana. Kehitystyötä on meneillään muillakin valmistajilla. Varaudu siihen, että puhelimen hinta tulee pyörimään täysin varustellun läppärin tasolla.

8 000 000 000

Lemmikkien aktiivisuuden seurantalaitteiden, GPS-paikantimien ja muun lemmikkiteknologian markkinoilla tulee pyörimään 8 miljardia Yhdysvaltain dollaria vuonna 2024, arvioi Global Market Insights.

Ilmastoystävällistä shoppailua

Credit cards

Doconomy on ruotsalainen Ålandsbankenin rahoittama startup-yritys, joka pyrkii vähentämään shoppailun ilmastovaikutuksia.

DO-sovelluksen avulla käyttäjä voi seurata ostostensa ilmastovaikutuksia ja saada tarjouksia erilaisista mahdollisuuksista kompensoida päästöjään. www.doconomy.com

Polestar 2 haastaa Teslan

Volvo on kehittänyt oman versionsa sähköautosta vastatakseen Teslan asettamaan haasteeseen. Polestar 2 -malli, samoin kuten Teslan malli 3, tähtää keskihintaisille markkinoille. Tavoitehinta on noin 38 000 euroa. Polestar 2 käyttää pelkkää sähköä, ja sen kantama on 50 mailia. Kaksi sähkömoottoria antaa autolle kiihtyvyyden 0–100 hieman alle viidessä sekunnissa. Tuotanto alkaa vuonna 2020.

Polestar 2

Hiilidioksidi talteen

Hiilidioksidin talteenotto ja varastointi (Carbon Capture and Storage, CCS) on teknologiaa, jota on sekä kiitetty että moitittu. Monet uskovat, että hiilidioksidin talteenotto on välttämätöntä, jotta Pariisin sopimuksen mukainen tavoite siitä, että ilmaston lämpenemisen maksimimäärä saa olla 1,5 astetta, voidaan saavuttaa. Norjassa on kolmen pilottihankkeen myötä osoitettu, että CCS-teknologia toimii. Tarkoituksena on varastoida nestemäistä hiilidioksidia Bergeniin, ja pumpata se myöhemmin Pohjanmeren kallioperään. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, Norja pystyy vastaanottamaan ja varastoimaan hiilidioksidia kaikkialta Euroopasta vuoteen 2025 mennessä.

carbon illustration

Opi mikrotasolla

Microlearning eli mikro-oppiminen tarkoittaa pieniä, optimoituja digioppitunteja, jotka voivat olla joko itsenäisiä tai osa täysin muunlaista tekemistä. Mikro-oppimista voidaan käyttää eri tarkoituksiin ja soveltaa kaikkiin mahdollisiin aiheisiin. Koska mikrotason oppiminen on samanlaista kuin ihmisten oppiminen luonnollisesti esimerkiksi työn ohessa, mikro-oppiminen on osoittautunut tehokkaammaksi kuin perinteinen oppiminen. Mikrotiedot ja -taidot jäävät helposti muistiin.

Liiketoiminta

Saksalainen ohjelmistojätti SAP osti viime vuoden lopulla Qualtricsin 8 miljardilla dollarilla. Qualtrics on kehittänyt pilvipohjaisen markkinatutkimusalustan. Kyseessä on SAP:n toiseksi suurin yritysosto.

Tähtäimessä pörssinoteeraus

Svenska Zound Industries, on DI Digitalin mukaan aloittanut neuvottelut liikepankki Carnegien kanssa pörssinoteerausta varten. Yritys valmistaa kuulokkeita ja muita äänentoistolaitteita pääasiassa Urbanears ja Marshall -tuotemerkeillä.

Yhtiö tähtää noin 287 miljoonan euron noteeraukseen. Summa vastaa noin tuplasti yhtiön vuoden 2017 liikevaihtoa.

28 elokuuta 2019

Uutisia, trendejä ja hauskoja faktoja

Tuotteet, liiketoimintamallit, tekniikka ja innovaatiot Tänne keräämme IT-maailman viimeisimmät uutiset.

18 helmikuuta 2020

Ota hyöty irti tekoälystä jo nyt

Kaikenkokoiset yritykset voivat hyötyä modernista tekoälyteknologiasta jo nyt. Se auttaa esimerkiksi resurssien paremmassa hyödyntämisessä ja palvelutarjonnan laajentamisessa. Tekoäly on kilpailuvaltti.

12 helmikuuta 2020

Hyperkeskittymiskyky ja supervoimat

Autismi voi olla supervoima, mutta siihen liittyy myös omat vaikeutensa. Tietoisuuden ja digitaalisten apuvälineiden ansiosta koulunkäyntiä voidaan mukauttaa ja helpottaa. Lue lisää siitä, millaiset lähestymistavat ja työkalut toimivat toimintarajoitteisten oppilaiden kohdalla.

21 tammikuuta 2020

Tasapainoa digitaaliseen arkeen

Stressin lisääntyminen yhteiskunnassa vieritetään usein digitalisaation syyksi. Mutta synnyttääkö tekniikka itsessään stressiä? Entä miten voi saavuttaa paremman digitaalisen tasapainon omassa arjessaan?

13 tammikuuta 2020

Dustinin tietoturva sai laatuleiman

Puolustusvoimien myöntämä yritysturvallisuustodistus osoittaa, että Dustinin käsissä myös luokiteltu tieto on turvassa tilanteessa kuin tilanteessa.

18 joulukuuta 2019

Näin tekoäly hyödyttää yritystäsi jo nyt

Tekoäly voi tuntua vaikeasti ymmärrettävältä ja abstraktilta asialta. Kyseessä ei kuitenkaan ole pelkkä muotisana, vaan tekoälystä on yritystoiminnassa aidosti hyötyä. Kokosimme neljä vinkkiä, joiden avulla pääset alkuun tekoälyn käytössä.

27 marraskuuta 2019