Hyvät uutiset saapuvat harvoin yksin

Lyhyet optimoidut digitaaliset oppitunnit (microlearning) ovat osoittautuneet perinteisiä opetusmenetelmiä tehokkaammaksi tavaksi oppia ja painaa asiat muistiin. Kiistanalainen CCS-tekniikka (Carbon Capture and Storage) voi auttaa ihmiskuntaa saavuttamaan Pariisin sopimuksen tavoitteet ja rajoittaa maapallon lämpenemisen 1,5 asteeseen. Ja viimeisenä muttei vähäisimpänä, Volvo lisää panoksia taistelussa amerikkalaista Teslaa vastaan ja esittelee "kansansähköauto" Polestar 2:n, jonka valmistus alkaa vuonna 2020.

Puhelin taittuu!

Royole flexpai

Samsung ja Huawei julkaisevat taittuvat puhelimet kuluvan vuoden aikana. Kehitystyötä on meneillään muillakin valmistajilla. Varaudu siihen, että puhelimen hinta tulee pyörimään täysin varustellun läppärin tasolla.

8 000 000 000

Lemmikkien aktiivisuuden seurantalaitteiden, GPS-paikantimien ja muun lemmikkiteknologian markkinoilla tulee pyörimään 8 miljardia Yhdysvaltain dollaria vuonna 2024, arvioi Global Market Insights.

Ilmastoystävällistä shoppailua

Credit cards

Doconomy on ruotsalainen Ålandsbankenin rahoittama startup-yritys, joka pyrkii vähentämään shoppailun ilmastovaikutuksia.

DO-sovelluksen avulla käyttäjä voi seurata ostostensa ilmastovaikutuksia ja saada tarjouksia erilaisista mahdollisuuksista kompensoida päästöjään. www.doconomy.com

Polestar 2 haastaa Teslan

Volvo on kehittänyt oman versionsa sähköautosta vastatakseen Teslan asettamaan haasteeseen. Polestar 2 -malli, samoin kuten Teslan malli 3, tähtää keskihintaisille markkinoille. Tavoitehinta on noin 38 000 euroa. Polestar 2 käyttää pelkkää sähköä, ja sen kantama on 50 mailia. Kaksi sähkömoottoria antaa autolle kiihtyvyyden 0–100 hieman alle viidessä sekunnissa. Tuotanto alkaa vuonna 2020.

Polestar 2

Hiilidioksidi talteen

Hiilidioksidin talteenotto ja varastointi (Carbon Capture and Storage, CCS) on teknologiaa, jota on sekä kiitetty että moitittu. Monet uskovat, että hiilidioksidin talteenotto on välttämätöntä, jotta Pariisin sopimuksen mukainen tavoite siitä, että ilmaston lämpenemisen maksimimäärä saa olla 1,5 astetta, voidaan saavuttaa. Norjassa on kolmen pilottihankkeen myötä osoitettu, että CCS-teknologia toimii. Tarkoituksena on varastoida nestemäistä hiilidioksidia Bergeniin, ja pumpata se myöhemmin Pohjanmeren kallioperään. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, Norja pystyy vastaanottamaan ja varastoimaan hiilidioksidia kaikkialta Euroopasta vuoteen 2025 mennessä.

carbon illustration

Opi mikrotasolla

Microlearning eli mikro-oppiminen tarkoittaa pieniä, optimoituja digioppitunteja, jotka voivat olla joko itsenäisiä tai osa täysin muunlaista tekemistä. Mikro-oppimista voidaan käyttää eri tarkoituksiin ja soveltaa kaikkiin mahdollisiin aiheisiin. Koska mikrotason oppiminen on samanlaista kuin ihmisten oppiminen luonnollisesti esimerkiksi työn ohessa, mikro-oppiminen on osoittautunut tehokkaammaksi kuin perinteinen oppiminen. Mikrotiedot ja -taidot jäävät helposti muistiin.

Liiketoiminta

Saksalainen ohjelmistojätti SAP osti viime vuoden lopulla Qualtricsin 8 miljardilla dollarilla. Qualtrics on kehittänyt pilvipohjaisen markkinatutkimusalustan. Kyseessä on SAP:n toiseksi suurin yritysosto.

Tähtäimessä pörssinoteeraus

Svenska Zound Industries, on DI Digitalin mukaan aloittanut neuvottelut liikepankki Carnegien kanssa pörssinoteerausta varten. Yritys valmistaa kuulokkeita ja muita äänentoistolaitteita pääasiassa Urbanears ja Marshall -tuotemerkeillä.

Yhtiö tähtää noin 287 miljoonan euron noteeraukseen. Summa vastaa noin tuplasti yhtiön vuoden 2017 liikevaihtoa.

28 elokuuta 2019

Etänä saat enemmän aikaan

Tutkijat ovat yksimielisiä: työntekijät ovat tuottavampia silloin, kun heidän ei tarvitse viettää koko päivää konttorilla. Tuottavuuden lisääntymistä selittää moni seikka.

11 syyskuuta 2019

Haluatko oppia uutta nopeasti? Kokeile mikro-oppimista!

65 prosenttia nykyisistä alakouluikäisistä tulee aikuisina työskentelemään tehtävissä, joita ei vielä ole olemassakaan. Nopeasti muuttuvilla työmarkkinoilla on paljon etua siitä, että pystyy mukautumaan ja oppimaan uusia asioita. Mikro-oppiminen pitää osaamisen ajan tasalla.

27 elokuuta 2019

Yrityksen menestyksen taustalla työntekijöiden viihtyvyys ja motivaatio

Esimies voi vaikuttaa paljon siihen, miten työntekijät viihtyvät ja miten he suoriutuvat työtehtävistään. Harvard Business Schoolin tutkijan mukaan esimiesten pitäisi ymmärtää, että pienetkin onnistumiset tukevat työntekijöiden motivaatiota.

26 elokuuta 2019

Seurantatunniste kertoo laitteen alkuperän

Chalmersin tutkijat ovat kehittäneet seurantamisjärjestelmän sähkö- ja elektroniikkalaitteille, jossa seurantatunniste kertoo, mistä laitteen osat tulevat ja mitä materiaaleja valmistuksessa on käytetty.

22 elokuuta 2019

Nämä ovat tieteen ja teknologian tärkeimmät trendit

The Future Today Institute julkaisi jälleen raporttinsa tieteen ja teknologian tärkeimmistä trendeistä. 2019 Tech Trends -raportti listasi 315 trendiä, mikä on 30 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Listasimme kuluvan vuoden merkittävimmät tieteen ja teknologian trendit.

24 heinäkuuta 2019

Tulevaisuus edellyttää yrityskulttuureja, joissa luovuus virtaa

Luovuus, uteliaisuus, sitkeys ja rohkeus – siinä tienviitat tulevaisuuteen. Dustinin uusi tietohallintojohtaja Alexandra Fürst innostuu luovuuteen kannustavien yrityskulttuurien kehittämisestä.

2 heinäkuuta 2019