Kohti uutta navigointitasoa

Myös skaalautuvuus on osoittautunut tärkeäksi.

FURUNO on maailman johtava navigointielektroniikan yritys. Dustin on vastannut kokonaisvaltaisesti sen IT-palveluista viimeisen kolmen vuoden ajan.

FURUNO työllistää noin 3 000 ihmistä, ja se on yksi maailman suurimmista merenkulkuelektroniikan yrityksistä. Sen pääkonttori sijaitsee Japanissa, ja vuodesta 1987 FURUNO on toiminut myös Tanskassa. Merenkulkuelektroniikkapalveluiden kehittämisen ja myynnin lisäksi yritys tarjoaa myös sähköisiin merikarttajärjestelmiin liittyvää koulutusta.

Luokkahuoneesta online- kurssiin

Sähköiset merikartta- eli ECDIS-järjestelemät asettavat käyttäjälleen haasteita. Kun kansainvälinen merenkulkujärjestö IMO linjasi, että kaikissa rahti- ja matkustaja-aluksissa tulee vuoteen 2018 mennessä olla sähköinen merikartta, FURUNO näki mahdollisuuden laajentaa toimintaansa. Kuusi vuotta sitten yritys alkoi kehittää järjestelmää, jolla opetus voitaisiin siirtää luokkahuoneista pilvipalveluun. Näin varustamot ympäri maailmaa voisivat kouluttaa henkilöstöään paikallisesti.

– Halusimme luoda harjoitusalustan, joka toimii pilvipalveluun kirjautumalla. Näin voimme helposti päivittää ohjelmistoa ilman, että käyttäjille täytyy lähettää uusia versioita. Itsellämme ei kuitenkaan ollut tarvittavaa osaamista, joten aloitimme yhteistyön Norrigin kanssa, Kaspar de Linde, FURUNO Maritime Trainingin vanhempi kouluttaja kertoo.

Luotettava pilvipohjainen IT-ratkaisu

Dustin auttoi FURUNOA IT-infrastruktuurin ja laitteiston kokoamisessa. Ohjelmiston kehittämisestä vastasi intialainen yritys.

Yhteistyö Dustinin kanssa alkoi kuusi vuotta sitten. FURUNOn IT-infrastruktuuri on nyt rakennettu uudelleen, ja Dustin vastaa myös laitteiston ylläpidosta. FURUNO Maritime Training -yksikön päällikkö Jens W. Rulle on tyytyväinen kumppanuuteen Dustinin kanssa.

Lue lisää Dustinin IT-palveluiden ja ratkaisuiden tarjouksista.

– Järjestelmämme käyttöaste on alusta asti ollut lähes sata prosenttia. Ohjelmistoamme on ajoittain käytetty yhtäaikaisesti 75 eri paikassa, mikä vaatii luotettavaan pilvipalveluun perustuvan IT-ratkaisun, Rulle sanoo.

Hän saa tukea de Lindeltä, joka lisää:

– Yhteistyö Dustinin kanssa on ollut erinomaisen joustavaa. Olemme saaneet tarvitsemamme avun myös iltaisin ja viikonloppuisin.

– Myös skaalautuvuus on osoittautunut tärkeäksi. Aluksi meillä oli vain muutamia käyttäjiä, mutta toiminnan laajentuessa olemme voineet saada Dustinilta tarvitsemamme, hän jatkaa.

Luokkansa ensimmäinen

Rullen mukaan FURUNOlla on ollut kilpailijoihinsa nähden selvä etulyöntiasema.

– Dustin on mahdollistanut koulutuspalvelumme levittämisen yli 300 käyttäjäpisteeseen ympäri maailmaa. Olemme onnistuneet nostamaan harjoitusohjelmiemme tasoa huomattavasti kilpailijoita korkeammalle. Nyt pyrimme säilyttämään johtoasemamme merenkulkuun ja elektronisiin merikarttajärjestelmiin erikoistuneena koulutusyrityksenä ja toivomme Dustinin kulkevan rinnallamme, Rulle sanoo.

Haluatko lisätietoja?

Käy katsomassa dustin.fi/solutions ota meihin yhteyttä täältä.

Näin se toteutettiin

HAASTE

Luoda tehokkaasti toimiva IT-alusta, joka mahdollistaa FURUNOn tietokonepohjaisten ohjelmien jakelun nopeasti ja turvallisesti kaikkialle maailmassa.

RATKAISU

Dustin on kehittänyt ja toimittanut kokonaisvaltaisen 360 asteen IT-ratkaisun, joka sisältää räätälöidyn pilvipohjaisen IT-ympäristön. Dustin vastaa ylläpidosta, laitteistosta ja tukipalveluista.

TULOS

FURUNO on ainoa sähköisten merikarttajärjestelmäkoulutusten kehittäjä, joka tarjoaa paikallista verkkokoulutusta etätuella. Yritykset välttyvät lähettämästä työntekijöitään kalliille ja aikaa vieville matkoille FURUNOn koulutuskeskuksiin Tanskassa tai muualla maailmassa.

FURUNO

FURUNO perustettiin vuonna 1949 markkinoimaan maailman ensimmäistä kaikuluotainta. Nykyisin yrityksellä on tuotantoa neljässä tehtaassa Japanissa ja kahdessa tehtaassa Kiinassa. Pääkonttori sijaitsee Japanin Nishinomiyassa. FURUNOlla on noin 3 000 työntekijää, joista 65 Tanskassa.

Lue lisää: Kuuntele niin onnistut

FURUNO Maritime Training -yksikön päällikkö Jens W. Rulle

Jens W. Rulle.

19 kesäkuuta 2018

Mitkä ovat pilvihallitun verkon edut?

Pilvihallitussa verkossa on paljon etuja perinteisiin ratkaisuihin verrattuna. Oletko jo vaihtanut vanhan verkkosi uuteen?

23 toukokuuta 2019

HPE Nimble Storage tekee tallennuksesta helppoa tekoälyllä

Miltä kuulostaisi tallennusjärjestelmä, joka korjaa virheet ilman että käyttäjä edes huomaa niitä? HPE Nimble Storage ja sen rinnalle kehitetty InfoSight-ohjelmisto vapauttavat asiantuntijoiden kädet vaativampiin töihin tekoälyn avulla.

24 huhtikuuta 2019

Kyberrikollisuus käy kalliiksi

Kyberrikollisuuden määrä on kasvussa. Rikoksista koituu vuosittain suuria kustannuksia niin yksilöille, organisaatioille kuin yhteiskunnallekin. Tutkimusten mukaan pohjoismaiset yritykset eivät useinkaan ole varautuneet kyberhyökkäyksiin.

15 huhtikuuta 2019

IT tulevaisuuden tasalla? Neljällä keinolla kiipeät aallonharjalle

Kehitys kehittyy – varsinkin teknologiassa – ja organisaatioiden on tehtävä kaikkensa pysyäkseen mukana vauhdissa. Dell EMC:n ja Intelin IDC:llä teettämä Emerging Technology and Modern IT -raportti avaa tulevaisuuden tarpeita konkreettisesti.

20 maaliskuuta 2019

Terveydenhuollon digipalvelut helpottavat elämää

PatientSky on avoimen lähdekoodin alusta, joka on suunniteltu helpottamaan terveydenhuollon työntekijöiden ja asiakkaiden elämää. PatientSkyn vankka infrastruktuuri takaa toimintavarmuuden ja tietoturvan.

13 maaliskuuta 2019

OPAS: Näin pilvipalvelut toimivat

Pilvipalvelut eivät ole uusi ilmiö. Viime vuosina laitteistojen, ohjelmistojen ja yhteyksien kehittymisen myötä pilvipalvelut ovat yleistyneet, ja niiden joukosta löytyy sekä yksityishenkilöille että yrityksille hyödyllisiä ratkaisuja.

21 helmikuuta 2019