Kohti uutta navigointitasoa

Myös skaalautuvuus on osoittautunut tärkeäksi.

FURUNO on maailman johtava navigointielektroniikan yritys. Dustin on vastannut kokonaisvaltaisesti sen IT-palveluista viimeisen kolmen vuoden ajan.

FURUNO työllistää noin 3 000 ihmistä, ja se on yksi maailman suurimmista merenkulkuelektroniikan yrityksistä. Sen pääkonttori sijaitsee Japanissa, ja vuodesta 1987 FURUNO on toiminut myös Tanskassa. Merenkulkuelektroniikkapalveluiden kehittämisen ja myynnin lisäksi yritys tarjoaa myös sähköisiin merikarttajärjestelmiin liittyvää koulutusta.

Luokkahuoneesta online- kurssiin

Sähköiset merikartta- eli ECDIS-järjestelemät asettavat käyttäjälleen haasteita. Kun kansainvälinen merenkulkujärjestö IMO linjasi, että kaikissa rahti- ja matkustaja-aluksissa tulee vuoteen 2018 mennessä olla sähköinen merikartta, FURUNO näki mahdollisuuden laajentaa toimintaansa. Kuusi vuotta sitten yritys alkoi kehittää järjestelmää, jolla opetus voitaisiin siirtää luokkahuoneista pilvipalveluun. Näin varustamot ympäri maailmaa voisivat kouluttaa henkilöstöään paikallisesti.

– Halusimme luoda harjoitusalustan, joka toimii pilvipalveluun kirjautumalla. Näin voimme helposti päivittää ohjelmistoa ilman, että käyttäjille täytyy lähettää uusia versioita. Itsellämme ei kuitenkaan ollut tarvittavaa osaamista, joten aloitimme yhteistyön Norrigin kanssa, Kaspar de Linde, FURUNO Maritime Trainingin vanhempi kouluttaja kertoo.

Luotettava pilvipohjainen IT-ratkaisu

Dustin auttoi FURUNOA IT-infrastruktuurin ja laitteiston kokoamisessa. Ohjelmiston kehittämisestä vastasi intialainen yritys.

Yhteistyö Dustinin kanssa alkoi kuusi vuotta sitten. FURUNOn IT-infrastruktuuri on nyt rakennettu uudelleen, ja Dustin vastaa myös laitteiston ylläpidosta. FURUNO Maritime Training -yksikön päällikkö Jens W. Rulle on tyytyväinen kumppanuuteen Dustinin kanssa.

Lue lisää Dustinin IT-palveluiden ja ratkaisuiden tarjouksista.

– Järjestelmämme käyttöaste on alusta asti ollut lähes sata prosenttia. Ohjelmistoamme on ajoittain käytetty yhtäaikaisesti 75 eri paikassa, mikä vaatii luotettavaan pilvipalveluun perustuvan IT-ratkaisun, Rulle sanoo.

Hän saa tukea de Lindeltä, joka lisää:

– Yhteistyö Dustinin kanssa on ollut erinomaisen joustavaa. Olemme saaneet tarvitsemamme avun myös iltaisin ja viikonloppuisin.

– Myös skaalautuvuus on osoittautunut tärkeäksi. Aluksi meillä oli vain muutamia käyttäjiä, mutta toiminnan laajentuessa olemme voineet saada Dustinilta tarvitsemamme, hän jatkaa.

Luokkansa ensimmäinen

Rullen mukaan FURUNOlla on ollut kilpailijoihinsa nähden selvä etulyöntiasema.

– Dustin on mahdollistanut koulutuspalvelumme levittämisen yli 300 käyttäjäpisteeseen ympäri maailmaa. Olemme onnistuneet nostamaan harjoitusohjelmiemme tasoa huomattavasti kilpailijoita korkeammalle. Nyt pyrimme säilyttämään johtoasemamme merenkulkuun ja elektronisiin merikarttajärjestelmiin erikoistuneena koulutusyrityksenä ja toivomme Dustinin kulkevan rinnallamme, Rulle sanoo.

Haluatko lisätietoja?

Käy katsomassa dustin.fi/solutions ota meihin yhteyttä täältä.

Näin se toteutettiin

HAASTE

Luoda tehokkaasti toimiva IT-alusta, joka mahdollistaa FURUNOn tietokonepohjaisten ohjelmien jakelun nopeasti ja turvallisesti kaikkialle maailmassa.

RATKAISU

Dustin on kehittänyt ja toimittanut kokonaisvaltaisen 360 asteen IT-ratkaisun, joka sisältää räätälöidyn pilvipohjaisen IT-ympäristön. Dustin vastaa ylläpidosta, laitteistosta ja tukipalveluista.

TULOS

FURUNO on ainoa sähköisten merikarttajärjestelmäkoulutusten kehittäjä, joka tarjoaa paikallista verkkokoulutusta etätuella. Yritykset välttyvät lähettämästä työntekijöitään kalliille ja aikaa vieville matkoille FURUNOn koulutuskeskuksiin Tanskassa tai muualla maailmassa.

FURUNO

FURUNO perustettiin vuonna 1949 markkinoimaan maailman ensimmäistä kaikuluotainta. Nykyisin yrityksellä on tuotantoa neljässä tehtaassa Japanissa ja kahdessa tehtaassa Kiinassa. Pääkonttori sijaitsee Japanin Nishinomiyassa. FURUNOlla on noin 3 000 työntekijää, joista 65 Tanskassa.

Lue lisää: Kuuntele niin onnistut

FURUNO Maritime Training -yksikön päällikkö Jens W. Rulle

Jens W. Rulle.

19 kesäkuuta 2018

Suojaa arkaluontoiset tiedot pilvipalvelimella

Lisääntynyt palvelujen tarjoaminen IT-alalla tarkoittaa sitä, että yhä suurempi määrä tiedoista säilytetään pilvipalveluissa. Näin ollen asiakkaan on oltava tietoinen siitä, miten luottamuksellisia tai arkaluontoisia tietoja käsitellään.

12 heinäkuuta 2019

Viisi vinkkiä toimivan lähiverkon rakentamiseen

Järkevästi ja tarkoituksenmukaisesti suunniteltu ja toteutettu lähiverkko on olennainen osa lähes minkä tahansa yrityksen tuottavuutta. Dustinin teknologiakonsultti Pauli Riikonen vinkkaa viisi asiaa, jotka on syytä ottaa huomioon lähiverkkoa rakennettaessa.

5 heinäkuuta 2019

Sano hyvästit hitaalle langattomalle verkolle

Internet tuntuu olevan kaikkialla. Dustinin ja ITaidon asiantuntijat kertovat keinot, joilla yritykset saavat parhaan hyödyn irti langattomista verkkoyhteyksistään ja välttävät kompastuskivet muun muassa huolellisen ennakoinnin ansiosta.

4 heinäkuuta 2019

Langaton verkko voi laulaa salaisuuksia – muista siis tietoturva

Langattomassa verkossa toimivien laitteiden tietoturvasta huolehtiminen tuo vähän lisävaivaa laitteiden käyttöön, mutta pienikin ylimääräinen askel parantaa tietoturvan tasoa rutkasti. Dustinin teknologiakonsultti Pauli Riikonen kertoo, miksi ja miten tietoturva kannattaa yritysten arjessa huomioida.

4 heinäkuuta 2019

Aruban Mobile First Platform tuo tulevaisuuden it-tarpeet tähän päivään

Valtava määrä laitteita liittyy verkkoon, käyttäjien määrä vaihtelee ja tietoturvariskit kasvavat. Aruban Mobile First Platform ottaa yritysten ja organisaatioiden yksilölliset tarpeet huomioon ja tarjoaa joustavia ratkaisuja mobiiliin nykypäivään.

11 kesäkuuta 2019

Monimutkainen järjestelmä haavoittuu helposti

Potilaspuhelut vuotivat nettiin, ja sähkönjakelujärjestelmä annettiin vääriin käsiin. Tällaisia IT-mokia on sattunut viime aikoina. Usein turvallisuuspuutteiden syy on inhimillinen tekijä.

10 kesäkuuta 2019