Kuulokkeet voivat sekä pilata että pelastaa Skype-palaverin

Jokainen tietotyöläinen tietää, kuinka paljon tehokasta työaikaa voi tuhraantua Skype-palaverien teknisiin ongelmiin. Audiolaitevalmistaja Jabran myyntipäällikkö Vilja Kolehmainen kertoo vinkit oikeanlaisten kuulokkeiden ja kaiutinten hankintaan.

Skype-palaverit ovat käteviä: etätyöläiset ja muiden toimistojen väki voivat kokoontua virtuaalisesti ilman hiilijalanjälkeä paisuttavaa matkustelua, ja yhteydenpito asiakkaiden kanssa onnistuu matalalla kynnyksellä ja kustannustehokkaasti.

Paitsi silloin, kun yhteys pätkii, laitteet eivät toimi tai ääni särisee. Silloin ties kuinka monen työntekijän työaika valuu harakoille, kun ihmiset istuvat näyttöjensä edessä ja turhautuvat tekniikkaan.

”Kaikki toki alkaa nettiyhteydestä”, sanoo tanskalaisen audiolaitevalmistajan Jabran myyntipäällikkö Vilja Kolehmainen. ”Jos yhteys ei toimi, mikään ei toimi.”

Aivan yhtä tärkeä rooli on kuitenkin myös oikeanlaisilla laitteilla, kuten kuulokkeilla ja kaiuttimilla. Kolehmainen näkee työssään paljon toimistoja, joissa käytetään kuluttajakäyttöön suunniteltuja välineitä. Ne on kuitenkin tarkoitettu esimerkiksi musiikin kuunteluun tai satunnaisiin puheluihin, ei ammattilaisille.

”Kun Skypen bisneskäyttöön on investoitu iso raha, mutta viimeinen palikka eli käyttäjäkokemus on huono, investoinnista ei saada parasta hyötyä irti”, Kolehmainen toteaa.

Kolehmaisen mukaan ammattikuulokkeita ja -kaiuttimia valitessa on tärkeää huomioida kolme seikkaa:

1. Sertifioinnit kuntoon. UC- eli yhdistetyn viestinnän sertifiointi tarkoittaa, että ratkaisu toimii yhdessä alustan kanssa plug and play -periaatteella. Tietokone tunnistaa UC-sertifioidun tuotteen automaattisesti ensisijaiseksi kommunikaatiovälineeksi, jolloin ääniasetuksia ei tarvitse alkaa erikseen säätää. Nimensä mukaisesti plug and play siis mahdollistaa sen, että kuuloke tai kaiutin vain kytketään päätelaitteeseen ja kaikki sujuu kuin tanssi. Sertifioidut laitteet valitsemalla voi taata myös sen, että käyttäjätukea on saatavilla valmistajalta. Lisäksi tietohallinto pääsee helpommalla, kun kaikkien työntekijöiden laitteet toimivat samoin.

2. Kuuluuko? Mikrofonin on niin ikään oltava ammattikäyttöön suunniteltu. Vaikka omista kuulokkeista kuuluisi hyvin, toisessa päässä tilanne voi olla ikävämpi. Huono mikrofoni nappaa mukaansa metelin taustalta, mikä on turhauttavaa muille puhelun osapuolille. Kuulokkeissa kuuluvuutta voi parantaa vastameluteknologialla, jota on saatavissa moniin eri kuulokemalleihin.

3. Ohjelmistot avuksi! Ammattikuulokkeisiin ja -kaiuttimiin on usein tarjolla ohjelmistoja, joilla kuulokkeiden käyttöä voidaan hallita kätevästi ja asetuksia päivittää keskitetysti. Esimerkiksi Jabran hallintatyökalu on asiakkaalle täysin veloitukseton.

Kolehmainen muistuttaa myös, että standardeista huolimatta kuulokkeita on olemassa moneen makuun ja käyttötilanteeseen aina perusmalleista langattomiin ja langallisiin vaihtoehtoihin.

”Esimerkiksi paljon liikkuva käyttäjä ei välttämättä jaksa pitää isoja pääpannallisia kuulokkeita. Heille löytyy pitotyyleiltään mobiilikäyttöisiä vaihtoehtoja, myös Skype-käyttöön.”

Lue lisää:

Videokokousten järjestäminen on nyt helpompaa kuin koskaan aiemmin
Yksinkertaisia videotapaamisia älykkäillä sisäänrakennetuilla videoratkaisuilla
Tarkkaan valikoitu kasvava valikoima
Bring Your Own Meeting
Yhteistyöhön kutsuvat näytöt
Kymmenestä minuutista kymmeneen sekuntiin
Miksi kuvan koolla on väliä?

Fokus

Vilja Kolehmainen

Jabra

Menestystuote 189 € Ilman ALV
img
Jabra Evolve 75 Stereo MS Musta
Paras langaton headset, joka auttaa keskittymään avoimissa konttoriympäristöissä
 • Liitettävyystekniikka Langaton
 • Aktiivinen kohinanvaimennus Kyllä
 • Akun kesto (jopa) 15 tunti(a)
 • Väri Musta
56 jäljellä
189,90 € Ilman ALV
img
Jabra Evolve 75E + Link 370 MS Musta
 • Liitettävyystekniikka Langaton
 • Aktiivinen kohinanvaimennus Kyllä
 • Akun kesto (jopa) 14 tunti(a)
 • Väri Musta
2 jäljellä
189 € Ilman ALV
img
Jabra Evolve 65t + USB Dongle MS Harmaa, Musta
 • Liitettävyystekniikka Langaton
 • Akun kesto (jopa) 5 tunti(a)
 • Väri Harmaa, Musta
 • Tyyppi Todelliset langattomat kuulokkeet
4 jäljellä
189 € Ilman ALV
img
Jabra Speak 710 MS
Ensiluokkainen kannettava neuvottelulaite fantastisella äänellä
 • Pakattu määrä 1
 • Liitettävyystekniikka Langaton
13 jäljellä
389 € Ilman ALV
img
Jabra SPEAK 810 for MS
Nauti ammattitason neuvottelupuheluista tällä tehokkaalla neuvottelukaiuttimella
 • Pakattu määrä 1
 • Liitettävyystekniikka Langaton
19 jäljellä

26 huhtikuuta 2019

Vie kokoukset uudelle tasolle

Kun neuvotteluhuoneissa on käytössä uusinta tekniikkaa, kokoukset ja presentaatiot sujuvat mutkattomasti. Listasimme viisi laitetta, jotka tehostavat palavereita.

21 toukokuuta 2019

Pendelöijän parhaat kaverit

Pendelöitkö tai oletko muuten paljon tien päällä? Listasimme tuotteita, jotka tekevät matkanteosta niin mukavaa, että alat kaivata työmatkoja.

13 toukokuuta 2019

Modern Workplace säästää kaupan alan ammattiliiton aikaa

Ruotsin kaupan alan ammattiliitto Handelsanställdas förbund halusi käyttäjäystävällisen IT-ympäristön, joka olisi mobiili, turvallinen ja helppokäyttöinen. Ratkaisuksi valittiin Dustinin Modern Workplace -palvelu, josta oli heti hyötyä sekä käyttäjille että IT-osastolle.

7 toukokuuta 2019

Miksi kuvan koolla on väliä?

Meillä Epsonilla on missio parantaa työtekijöiden hyvinvointia työ- ja opiskelupaikkojen kokousympäristöissä”, sanoo Epsonin Jorma Lempinen.

26 huhtikuuta 2019

Yhteistyöhön kutsuvat näytöt

BenQ on toiminut projektorien, näyttöjen ja muiden näyttötuotteiden alalla kohta jo 35 vuoden ajan. Yrityksen laajassa tuotevalikoimassa on kaikkea kotiteatteriprojektoreista kannettaviin projektoreihin ja erilaisiin asennettaviin projektoreihin.

26 huhtikuuta 2019

Bring Your Own Meeting

Videokokoukset ovat yhä tavallisempi osa arkea. Niiden avulla on mahdollista säästää aikaa ja rahaa sekä järjestää kokouksia aiempaa tehokkaammin. Kokousten järjestäminen ja yhteyden pitäminen käy joustavasti omasta olinpaikasta huolimatta.

25 huhtikuuta 2019