Infrastruktuuri

Legacy-järjestelmien modernisointi

SaaS (Software as a Service) eli ohjelmisto palveluna on tuttu ratkaisu. Siinä sovellukset toimitetaan pilviympäristössä, jolloin niistä ei tarvitse huolehtia paikallisesti eikä korkeita käyttö- ja lisenssikustannuksia ole. SaaS-ratkaisun avulla pääset kokonaan eroon päivittäisestä ylläpidosta (joka annetaan kehittäjän tai IT-kumppanin vastuulle). Sen sijaan maksat ainoastaan todellisesta käytöstä käyttäjää ja kuukautta kohden.

SaaS-ratkaisut ovat modernisointiratkaisuja – ne modernisoivat IT-ympäristön, sillä se edellyttää vähemmän infrastruktuuria, henkilökuntaa ja aikaa. Samalla kustannusten valvonta helpottuu.

On olemassa kaksi tapaa siirtyä paikallisesta käyttöympäristöstä SaaS-ratkaisuun:

  1. Päivitys: jos sovelluksen kehittäjän tuotevalikoimassa on myös SaaS-versio (esim. siirtyminen Office 2016:sta Office 365:een).
  2. Korvaaminen: jos kehittäjällä ei ole SaaS-versiota, on löydettävä toinen sovellus, joka tarjoaa samoja toimintoja ja jonka voi hankkia SaaS-ratkaisuna.

On kuitenkin olemassa sovelluksia, joita ei voi toimittaa SaaS-ratkaisuna. Monet sovelluskehittäjät eivät ole valmiita tarjoamaan SaaS-versioita, tai ne ovat lopettaneet toimintansa. Ja johonkin erityiseen tarkoitukseen kehitetyissä tai asiakaskohtaisissa sovelluksissa on usein ainutkertaisia toimintoja – silloin niitä ei voi korvata samantapaisella sovelluksella.

Tämänkaltaisia sovelluksia ei siis voi tehostaa, vaan ne ovat staattisia. Se eivät mahdollista siirtymistä SaaS-ratkaisuun.

Se on vaikea tilanne, sillä ajan myötä tämänkaltaiset sovellukset voivat osoittautua liian joustamattomiksi, kustannustehottomiksi, tehottomiksi tai turvattomiksi, eivätkä ne sen vuoksi täytä enää nykyisiä vaatimuksia (tai tulevia vaatimuksia, sillä nykymaailmassa IT-innovaatiot etenevät uskomattoman nopeasti).

Jos sinulla on sovellus, joka ei ihan täysin vastaa nykypäivän odotuksia, sinulla on ns. "legacy"-järjestelmä.

Legacy-järjestelmiin liittyviä suuria haasteita:

  • ne vaativat paljon ylläpitoaikaa ja ne sitovat aikaa sekä arvokkaita resursseja, joita voisi muutoin käyttää esim. innovaatioihin.
  • ne kiinnittävät sinut vanhoihin joustamattomiin IT-ympäristöihin (joka voi johtaa myös turvallisuusongelmiin)
  • niiden käyttökustannukset ovat tarpeettoman suuret
  • niiden suorituskyky on heikko ja/tai ne eivät aina toimi

Sen vuoksi kehitimme BYOL SaaS -palvelun, joka "SaaS-ifioi" legacy-järjestelmät ja modernisoi IT-ympäristöt.

Vanhojen ja ainutkertaisten sovellusten SaaS-ifiointi

BYOL SaaS -palvelun avulla minkä tahansa sovelluksen voi saada SaaS-palveluna. Kaikkien sovellusten SaaS-ifiointi ja käytön modernisointi on mahdollista, huolimatta siitä, onko kyse vanhemmasta sovelluksesta tai johonkin tiettyyn erityistarkoitukseen kehitetystä sovelluksesta.

BYOL on lyhenne sanoista "Bring Your Own License". Se merkitsee sitä, että sinä toimitat lisenssit meille ja me viemme sovelluksen pilviympäristöön. Sinun ei tarvitse hallita omaa käyttöympäristöä, vaan voit nauttia dynaamisesta kustannusmallista, jossa maksat käyttäjää ja kuukautta kohden. Me huolehdimme valvonnasta (myös sovellustasolla), ongelmien käsittelystä, virustentorjunnasta ja varmuuskopioinnista vuorokauden ympäri.

Meillä on paljon kokemusta sovellusten siirtämisestä pilveen ja sen jälkeen sovellusten tarjoamisesta SaaS-ratkaisuna. Me emme pelkää yrityksen tai liiketoiminnan kannalta tärkeiden sovellusten isännöintiä.

Ota meihin yhteyttä, jos haluat keskustella tarkemmin sovellustesi SaaS-ifioinnista.

Viimeksi päivitetty: 1 heinäkuuta 2022

Aihealue