Metropolia panostaa tulevaisuuteen

Metropolia toimii useissa kiinteistöissä eri puolilla Helsinkiä, Espoota ja Vantaata. Vuonna 2018 oppilaitos toimii neljällä kampusalueella eri puolella pääkaupunkiseutua. Se satsaa tulevaisuuteen ja haluaa tarjota opiskelijoillensa kattavan ja suorituskykyinen langattoman verkon, jonka myötä he pystyvät tekemään työnsä entistä paremmin ajasta, paikasta ja päätelaitteesta riippumatta.

Langaton verkko on tätä nykyä useimmissa yrityksissä ja oppilaitoksissa tärkein väylä internetiin. Siksi sen toiminta on kriittistä ja sen pitää pystyä mukautumaan kasvavaan liikennemäärään sekä tietoturva- ja hallintavaatimuksiin.

Kouluympäristössä on paljon opiskelijoita ja opettajia, mutta myös vierailijoita, jotka tarvitsevat internetyhteyttä jatkuvasti. Käyttäjien päätelaitteet voivat olla mitä tahansa – kännyköitä, tabletteja tai työasemia. Oppilaitosympäristö on todellinen BYOD – Bring Your Own Device -ympäristö.

Suuressa verkossa optimaalinen tila on se, että kaikki pääsevät käsiksi kaikkialta verkon alueelta siihen tietoon ja palveluihin, joihin heidän pitää ja kuuluu päästä. Tämä vaatii toimivaa pääsynhallintaa, joka autentikoi käyttäjät ja antaa pääsyn resursseihin. Tällainen ympäristö vaatii myös toimivaa liikenteenohjausta ja muita verkon hallintaominaisuuksia.

Skaalautuvuus on satsaus tulevaisuuteen

Metropolian kampusverkko on laaja kokonaisuus. Myllypuron uutta kampusta rakennetaan parast’aikaa. Metropolia tarvitsi elinkaaripäivityksen langattoman verkon ohjainlaitteille sekä joustavamman lisensointimallin, jossa voidaan kasvattaa heidän verkkonsa kyvykkyyttä tulevaisuudessa joustavammin ja kustannustehokkaammin”, kertoo Dustinin Pasi Tarvainen.

Metropolian valitsemat Cisco 5520 -kontrollerit sopivat erinomaisesti keskikokoisille yrityksille ja oppilaitoksille. Tämä malli sopii erinomaisesti Metropolian kaltaiseen ympäristöön, siinä on riittävä kapasiteetti jo valmiiksi, mutta se on myös laajennettavissa.

”Metropolian nyt korvatut kontrollerit tukivat maksimissaan 500 tukiasemaa, ja uudet kontrollerit taas tukevat jopa 1500:aa”, selittää Dustinin Pauli Riikonen.

Ciscon 5520 -kontrolleri on todella skaalautuva ja se tukee kaikkia Ciscon nykyisiä softapalveluita. Se on tärkeä osa, kun rakennetaan tulevaisuusorientoitunutta CDNA (Cisco Digital Network Architecture) -arkkitehtuuria. Tukiasemien sijoitteluun panostettiin ja tätä varten suunniteltiin niiden sijoitukset kuuluvaisuuskartoitusten avulla, joihin myös Metropolian opiskelijat osallistuivat. Uudet kontrollerit ovat Metropolian satsaus tulevaisuuteen.

”Meille on tärkeää, että IT-inframme tukee erityisesti opiskelijoiden joustavaa työskentelyä”, sanoo Metropolian Jani Kaljunen.

”Metropolialla on käytössä Cisco One -mallin mukainen lisenssisopimus, jossa on mukana kaikki tarvittava softa, Prime, ISE, ja CMX-paikannus mukana. Tämä on myös omalta osaltaan varmistamassa tulevaisuusyhteensopivuutta”, kertoo Ciscon Timo Pykäläniemi.

Keskitä ja hallitse

Hallinnan keskittäminen tehostaa Metropolian tietohallinnon työnkulkua ja helpottaa verkon hallintaa ja konfigurointia. Keskitetty ratkaisu on myös omiaan varmistamaan verkkoa, kun järjestelmään on sisäänrakennettu vikasietoisuus kahdella erillisellä ohjainlaitteella, kuten Metropolian tapauksessa. Jos yksi kontrolleri on alhaalla, toinen ottaa vastuun.

”Ylläpito helpottuu, kun replikointi tapahtuu automaattisesti ja virheitten riski pienenee, kun ei tarvita manuaalista työtä. Uusilla kontrollereilla on tuki pitkälle tulevaisuuteen ja tuki uusille tekniikoille. Tämä tuo asiakkaalle jatkuvuutta ja turvaa”, Riikonen määrittää.

Ciscon Prime Infrastructure yksinkertaistaa langattoman verkon hallintaa. Se on Ciscon hallintatyökalu langallisiin ja langattomiin verkkoihin, joita voidaan käsitellä yhtenä kokonaisuutena. Se vähentää manuaalista työtä. Siinä verkonvalvoja näkee jatkuvasti verkon kuormituksen ja tilan. Uusien kontrollereiden myötä myös Prime-hallinta päivitettiin uusimpaan versioon. Projekti sujui aikataulussa.

”Hyvää työtä porukalla. Pasi Tarvainen ja Pauli Riikonen Dustinilta olivat varmistamassa, että langaton verkko kokonaisuutena on oikein suunniteltu vaativaan korkeakouluympäristöön. Pauli oli mukana käyttöönotossa, jotta uuden järjestelmän ominaisuudet saadaan varmasti käyttäjien hyödyksi. Ciscon Timo Pykäläniemi antoi tarvittavan laitevalmistajan taustatuen”, Jani Kaljunen summaa.

12 joulukuuta 2017

HPE:n hybridiratkaisut tuovat tulevaisuuden konesaleihin

Hyperkonvergenssi on yksinkertaistanut työtä konesaleissa, ja HPE:n SimpliVity vetää viivat vielä suoremmiksi – säästäen samalla aikaa, rahaa ja resursseja.

18 helmikuuta 2020

Verkko, joka toimii varmasti

Kun työt ovat pilvessä, luotettava verkkoyhteys on yrityksen elinehto. Helposti skaalattavissa oleva verkko palveluna -ratkaisu auttaa pitämään kustannukset aisoissa ja verkkoympäristön vakaana.

11 helmikuuta 2020

Kuntosali sai joustavan verkkoratkaisun

Actic etsi luotettavaa ja joustavaa ratkaisua 182 kuntokeskuksensa ja uimahallinsa internet- ja wifi-yhteyksiä varten. Ratkaisulta edellytettiin myös, että se toisi liiketoimintahyötyä ja että kokonaisuus olisi hallittavissa vain viiden kokoaikatyöntekijän voimin.

11 helmikuuta 2020

Opas: Näin teet yrityksestä mobiilin

Nykytekniikka takaa, että toimistotyön tekeminen digitaalisesti ja liikkuvasti ei ole koskaan ollut näin helppoa. Nyt työntekijät voivat hoitaa työnsä mistä ja milloin tahansa. Eri yrityksillä on erilaiset lähtökohdat luoda liikkuva toimisto. Tässä oppaassa kerromme kaiken, mitä liikkuvasta työstä tulee tietää.

4 helmikuuta 2020

Päivitä verkkoon, joka todella toimii

Tutustu älykkääseen, aikaa säästävän ja joustavaan tapaan, jolla koulut voivat hankkia optimaalisen verkkoalustan.

21 tammikuuta 2020

HPE tallentaa tehokkaasti tekoälyllä ja analytiikalla

Koneoppimiseen ja analytiikkaan nojaavilla älykkäillä tallennusratkaisuilla HPE saavuttaa sataprosenttisen käytettävyyden ja ottaa harppauksen kohti autonomista konesalia.

8 tammikuuta 2020