Miksi kuvan koolla on väliä?

Meillä Epsonilla on missio parantaa työtekijöiden hyvinvointia työ- ja opiskelupaikkojen kokousympäristöissä”, sanoo Epsonin Jorma Lempinen.

Nykyään jokaisen työpöydällä on yleensä vähintään 24-tuumainen näyttö ja emme voisi kuvitella tekevämme töitä tätä pienemmällä. Liian pieni näyttö aiheuttaa sekä silmien väsymistä että yleistä väsymistä, eikä sisältö myöskään erotu yhtä hyvin kuin riittävän isolla näytöllä. Samoista syistä tarvitset kokoustilaasi kuvan, jonka koko on oikea. Silti monissa kokous- ja luokkahuoneissa tyydytään edelleen aivan liian pieneen kuvakokoon.

Talous vs. geometria

Esitystekniikan valinnassa kyse on usein puhtaasti taloudellisesta logiikasta. Monilla työpaikoilla on ajateltu kookkaan lcd-näytön olevan paras ratkaisu. Keskikokoiseen neuvottelutilaan tarvittava, riittävän kokoinen näyttö tarkoittaisi vähintään sadan tuuman ruutua. Nämä ovat kuitenkin edelleen harvinaisia, lähinnä korkean hinnan vuoksi. Koska murto-osalla 100-tuumaisen hinnasta voidaan hankkia 60-tuumainen näyttö, päädytään usein liian pieneen näyttöön. Näytöissä kuvan koolla ja hinnalla on suora yhteys - mitä suurempi kuva sitä suurempi hinta.

Työpöytänäytön suosituskoko 70 senttimetrin katseluetäisyydelle on 21 tuumaa. Tämä vastaa pienen kokoustilan vajaan kolmen metrin katseluetäisyydellä 84 tuuman kuvakokoa. Toisinpäin ajatellen – 60 tuuman ruutu kokoushuoneessa vastaisi siis työpöydällä 14 tuumaista ruutua. Kovin moni ei työpöydällä ole enää tyytyväinen 14 tuuman näyttöön - miksi siihen pitäisi tyytyä kokoushuoneessa.

Näyttöjen resoluutio on kasvanut ja teksti on pienempää kuin ennen ja kuvat yksityiskohtineen tarkempia. Jotta tarkkuudesta saataisiin kaikki irti, on kuvan oltava riittävän suuri ja tarkka.

Kuvakoko kohdalleen

Kuvakokoa mitataan kuvan halkaisijalla. On hyvä muistaa, että kun kuvan halkaisija tuplaantuu, kuva-ala nelinkertaistuu. Toisin sanoen 100-tuumaisessa on 56 prosenttia suurempi kuva-ala kuin 80-tuumaisesssa, ja 178 prosenttia suurempi kuin 60-tuumaisessa.

Näytön kuvan kokoa ei voi säätää. Haluttu kuvakoko on osattava valita jo ostotilanteessa. Hyvälaatuisen projektorin kuva on vapaasti säädettävissä. Helposti skaalattavalla kuvalla ja projektorien monipuolisten toimintojen ansiosta on helppoa varmistaa, että näytettävä sisältö ei ole liian pientä, vaan korkealaatuista ja kaikille selkeästi näkyvää. Näin kaikilla on samat mahdollisuudet osallistua eikä takarivinkään väki nukahda.

Epsonilla on työkalu kuvakoon valintaan. Se löytyy osoitteesta https://www.epson.fi/display-size-matters#ideal-sreen

Lisää hyvinvointia

Projektoreissa on myös se etu, että niiden kuvan katseleminen läheltä ei rasita silmää samoin kuin näytön. Heijastunut valo on ystävällisempää silmälle kuin suora valo. No entäs se projektorin kirkkaus ylipäänsä? Jo pienimmissäkin malleissa on tyypillisesti yli 3000 lumenin valoteho. Lumenit eivät maksa enää niin paljoa kuin ennen, eikä kuvan näkyvyys jää kiinni kirkkaudesta.

Kun hankit esitystekniikka yrityksellesi, muista työntekijöiden hyvinvointi. Projektoreilla saat säädettyä omiin tarpeisiisi oikeankokoisen eli riittävän suuren kuvan – eikä hinta nouse koon mukaan. Esimerkiksi Helsingin kaupunki vakuuttui projektorien eduista verrattuna kiinteisiin näyttöihin.

Lue lisää:

Videokokousten järjestäminen on nyt helpompaa kuin koskaan aiemmin
Yksinkertaisia videotapaamisia älykkäillä sisäänrakennetuilla videoratkaisuilla
Tarkkaan valikoitu kasvava valikoima
Bring Your Own Meeting
Yhteistyöhön kutsuvat näytöt
Kymmenestä minuutista kymmeneen sekuntiin
Kuulokkeet voivat sekä pilata että pelastaa Skype-palaverin

Fokus

Jorma Lempinen

Epson

716,90 € Ilman ALV
img
Epson EB-990U WUXGA
 • Valmistaja Epson
 • Suositeltava käyttö Esitys ja multimedia
 • Kannettavuus Ei kannettava
 • Näytön tarkkuuden lyhenne WUXGA
1 jäljellä
459 € Ilman ALV
img
Epson EB-U42 WUXGA
 • Valmistaja Epson
 • Suositeltava käyttö Esitys ja multimedia
 • Kannettavuus Kannettava
 • Näytön tarkkuuden lyhenne WUXGA
10 jäljellä
1 879,90 € Ilman ALV
img
Epson EB-L400U WUXGA
Edullinen laserprojektori 4500 ANSI lumen aloitustasolla ja terävällä WUXGA- resoluutiolla.
 • Valmistaja Epson
 • Suositeltava käyttö Esitys ja multimedia
 • Kannettavuus Ei kannettava
 • Näytön tarkkuuden lyhenne WUXGA

26 huhtikuuta 2019

Vie kokoukset uudelle tasolle

Kun neuvotteluhuoneissa on käytössä uusinta tekniikkaa, kokoukset ja presentaatiot sujuvat mutkattomasti. Listasimme viisi laitetta, jotka tehostavat palavereita.

21 toukokuuta 2019

Pendelöijän parhaat kaverit

Pendelöitkö tai oletko muuten paljon tien päällä? Listasimme tuotteita, jotka tekevät matkanteosta niin mukavaa, että alat kaivata työmatkoja.

13 toukokuuta 2019

Modern Workplace säästää kaupan alan ammattiliiton aikaa

Ruotsin kaupan alan ammattiliitto Handelsanställdas förbund halusi käyttäjäystävällisen IT-ympäristön, joka olisi mobiili, turvallinen ja helppokäyttöinen. Ratkaisuksi valittiin Dustinin Modern Workplace -palvelu, josta oli heti hyötyä sekä käyttäjille että IT-osastolle.

7 toukokuuta 2019

Kuulokkeet voivat sekä pilata että pelastaa Skype-palaverin

Jokainen tietotyöläinen tietää, kuinka paljon tehokasta työaikaa voi tuhraantua Skype-palaverien teknisiin ongelmiin. Audiolaitevalmistaja Jabran myyntipäällikkö Vilja Kolehmainen kertoo vinkit oikeanlaisten kuulokkeiden ja kaiutinten hankintaan.

26 huhtikuuta 2019

Yhteistyöhön kutsuvat näytöt

BenQ on toiminut projektorien, näyttöjen ja muiden näyttötuotteiden alalla kohta jo 35 vuoden ajan. Yrityksen laajassa tuotevalikoimassa on kaikkea kotiteatteriprojektoreista kannettaviin projektoreihin ja erilaisiin asennettaviin projektoreihin.

26 huhtikuuta 2019

Bring Your Own Meeting

Videokokoukset ovat yhä tavallisempi osa arkea. Niiden avulla on mahdollista säästää aikaa ja rahaa sekä järjestää kokouksia aiempaa tehokkaammin. Kokousten järjestäminen ja yhteyden pitäminen käy joustavasti omasta olinpaikasta huolimatta.

25 huhtikuuta 2019