aI arrow-down-small arrow-down arrow-left-corner arrow-left-small arrow-left arrow-right-corner arrow-right-small arrow-right arrow-up-small arrow-up availability awards badge-employee bag button-click-2 button-click calendar-check calendar carrot cart-clock check-box check circle clock close cloud-2 cloud-safe clouds-download clouds-upload code coffee compact compare computer connect-network contact-user contact conversation credit-card delivery-2 delivery desk diploma doc docs document-license download dustin-symbol-innerdustin-symbol-outerdustin-symbol easy-workplace education email-recieve email-send email equality event-micro fabric folder food gallery gaming gift globen graph hamburger headphones heart heart home idea image info-attention it key kitchen knowledge label laptop leaf list location log-in log-out lounge-zone man-woman market meeting-2 meeting meetings microsoft-365 minus mouse network-wifi-2 network-wifi network office-2 office-3 office-4 office pen phone plus popover-arrow popover-edge-arrow presentation printer question report-doc report-numbers report-stats screen search security-2 security seminar-micro-2 seminar-micro server service services settings shopping-cart-2 shopping-cart-3 shopping-cart-4 shopping-cart-5 shopping-cart silent skip-left skip-right sound speech-bubble-2 speech-bubble star-black-gray star-black star-gray star statistic-2 statistic stop storage switch-account tea-1 tea-2 time-ongoing tomato trash-bin travel upload user-minus user-plus user video-elearnings video-play-button weather-activitet workplace zoom-in zoom-out

Pilvipohjaiset yhteistyötyökalut yhä yleisempiä suomalaisissa yrityksissä

Tehokkaampi yhteistyö, paremmat ja nopeammat päätökset sekä sähköpostiviestien pienempi määrä ovat vain joitakin digitaalisten yhteistyötyökalujen tarjoamista eduista.

Toimii kaikissa kannettavissa laitteissa

Enää ei ole väliä sillä, mitä PC-tietokonetta, Macia, tablettia tai älypuhelinta käyttää. Pilvipohjainen järjestelmä on yhteensopiva lähes kaikkien laitteiden kanssa. Etätyö ja pilviympäristössä tehtävä yhteistyö ovat yleistyneet valtavasti Suomen työmarkkinoilla viime vuoden aikana – ennen kaikkea pienemmissä yrityksissä, joissa tehokkuus paranee yleensä huomattavasti. Tehokkaiden VPN-yhteyksien saatavuus ja kotona työskentelevien yhä nopeammat internetyhteydet ovat mahdollistaneet pilvipalveluiden käytön huomattavan lisääntymisen.

Sovelluskauppa yksinkertaistaa menoa

Yhteistyötyökalujen hinnat ovat menneet selvästi alaspäin, mikä on nopeuttanut kehitystä entisestään. Lisäksi joillakin yrityksillä on oma sovelluskauppansa, jossa on kaikki johtavat pilvipohjaiset yhteistyötyökalut sekä monia muita pilvipohjaisia työkaluja.

Vähemmän sähköpostia ja tehokkaampi päätöksenteko

McKinsey-konsultointiyrityksen raportin mukaan yritysten työajasta menee keskimäärin peräti 60 prosenttia työn organisointiin ja vain 40 prosenttia tosiasialliseen työhön. Digitaalisten yhteistyötyökalujen avulla yritykset voivat organisoida työnsä nopeammin ja lisätä siten tuottavuutta. Mahdollisuus reaaliaikaiseen viestintään esimerkiksi videokonferenssien kautta poista tehokkaasti pullonkauloja ja nopeuttaa päätöksentekoprosesseja. Samalla kirjallisen viestinnän tarve vähenee.

Tarjolla on monia toimintoja

Nykyään yhä useammat yritykset käyttävät pilvipohjaisia yhteistyötyökaluja, joissa on monia integroituja toimintoja, kuten etätyöpöytä sekä video- ja äänipuhelut. Tällaisia yhteistyötyökaluja ovat muun muassa Microsoft Teams, Slack ja Cisco Spark. Muita suosittuja työkaluja, joita käytetään esimerkiksi automatisointiin ja viestinnän tehostamiseen, ovat Office 365, OneDrive, Skype for Business, Intune, Azure, Project ja BaseKit. Dustinin sovelluskaupassa on lähes 60 kysytyintä pilvipohjaista yrityssovellusta. Yritysasiakkaat voivat käyttää valitsemiaan sovelluksia selaimen kautta ilman paikallista asennusta.

Haluatko tietää enemmän?

Asiantuntijamme kertovat mielellään lisää pilvipalveluistamme. Ota meihin yhteyttä, niin voimme auttaa sinua löytämään oikean palvelun tai ratkaisun liiketoiminnallesi.

Lue lisää:

10 pilvipalveluiden tarjoamaa etua
Helppo ja skaalautuva langaton verkko yrityksille

24 lokakuuta 2018

Näin toimii menestyksekäs etätiimi

Etätyössä on kyse paljon muustakin kuin teknologiasta. Nämä kaksi inhimillistä tekijää ratkaisevat, kuinka tehokkaasti ja luovasti yritys toimii etätyön aikakaudella.

25 nopeaa vinkkiä kotikonttorille

Pyysimme kotikonttoreilta viisaimmat, hauskimmat, toimivimmat ja odottamattomimmat vinkit etätyöskentelyyn. Tässä 25 suosikkiamme.

Asiantuntijoiden vinkit tietoturvan parantamiseen kotona

Meidän kaikkien on nyt petrattava tietoturvassa. Kotitoimistolla jokainen on oman elämänsä tietoturvajohtaja.

Parhaat vinkit hyvinvointiin kotitoimistolla

Älä mieti sitä, miten istut tai seisot. Tai kuinka monen asteen kulmassa niskasi on näyttöruutuun nähden. Jos haluat pitää kropan kunnossa kotikonttorilla, siihen on yksinkertainen – mutta samalla vaikea – ratkaisu.

Fysioterapeutin vinkit ergonomisempaan työskentelyyn

Lidingö Fysioterapin fysioterapeutti Inge Forchhammer antaa vinkkejä ergonomisempaan työskentelyyn kotona.

Viisi vinkkiä toimivan ja tehokkaan hybridiympäristön luomiseen

Kaikki viittaa siihen, että ihmiset tulevat työskentelemään jatkossakin hybridiympäristöissä, joissa videokokoukset ovat keskipisteessä. Tämän vuoksi useimpien yritysten on luotava paremmat edellytykset kotoa käsin työskentelyyn ja samalla mukauttaa toimistotilat sosiaalisen etäisyyden pitämistä koskevien määräysten mukaisiksi.