Pilvipohjaiset yhteistyötyökalut yhä yleisempiä suomalaisissa yrityksissä

Tehokkaampi yhteistyö, paremmat ja nopeammat päätökset sekä sähköpostiviestien pienempi määrä ovat vain joitakin digitaalisten yhteistyötyökalujen tarjoamista eduista.

Toimii kaikissa kannettavissa laitteissa

Enää ei ole väliä sillä, mitä PC-tietokonetta, Macia, tablettia tai älypuhelinta käyttää. Pilvipohjainen järjestelmä on yhteensopiva lähes kaikkien laitteiden kanssa. Etätyö ja pilviympäristössä tehtävä yhteistyö ovat yleistyneet valtavasti Suomen työmarkkinoilla viime vuoden aikana – ennen kaikkea pienemmissä yrityksissä, joissa tehokkuus paranee yleensä huomattavasti. Tehokkaiden VPN-yhteyksien saatavuus ja kotona työskentelevien yhä nopeammat internetyhteydet ovat mahdollistaneet pilvipalveluiden käytön huomattavan lisääntymisen.

Sovelluskauppa yksinkertaistaa menoa

Yhteistyötyökalujen hinnat ovat menneet selvästi alaspäin, mikä on nopeuttanut kehitystä entisestään. Lisäksi joillakin yrityksillä on oma sovelluskauppansa, jossa on kaikki johtavat pilvipohjaiset yhteistyötyökalut sekä monia muita pilvipohjaisia työkaluja.

Vähemmän sähköpostia ja tehokkaampi päätöksenteko

McKinsey-konsultointiyrityksen raportin mukaan yritysten työajasta menee keskimäärin peräti 60 prosenttia työn organisointiin ja vain 40 prosenttia tosiasialliseen työhön. Digitaalisten yhteistyötyökalujen avulla yritykset voivat organisoida työnsä nopeammin ja lisätä siten tuottavuutta. Mahdollisuus reaaliaikaiseen viestintään esimerkiksi videokonferenssien kautta poista tehokkaasti pullonkauloja ja nopeuttaa päätöksentekoprosesseja. Samalla kirjallisen viestinnän tarve vähenee.

Tarjolla on monia toimintoja

Nykyään yhä useammat yritykset käyttävät pilvipohjaisia yhteistyötyökaluja, joissa on monia integroituja toimintoja, kuten etätyöpöytä sekä video- ja äänipuhelut. Tällaisia yhteistyötyökaluja ovat muun muassa Microsoft Teams, Slack ja Cisco Spark. Muita suosittuja työkaluja, joita käytetään esimerkiksi automatisointiin ja viestinnän tehostamiseen, ovat Office 365, OneDrive, Skype for Business, Intune, Azure, Project ja BaseKit. Dustinin sovelluskaupassa on lähes 60 kysytyintä pilvipohjaista yrityssovellusta. Yritysasiakkaat voivat käyttää valitsemiaan sovelluksia selaimen kautta ilman paikallista asennusta.

Haluatko tietää enemmän?

Asiantuntijamme kertovat mielellään lisää pilvipalveluistamme. Ota meihin yhteyttä, niin voimme auttaa sinua löytämään oikean palvelun tai ratkaisun liiketoiminnallesi.

Lue lisää:
10 pilvipalveluiden tarjoamaa etua
Helppo ja skaalautuva langaton verkko yrityksille

24 lokakuuta 2018

Mitkä ovat pilvihallitun verkon edut?

Pilvihallitussa verkossa on paljon etuja perinteisiin ratkaisuihin verrattuna. Oletko jo vaihtanut vanhan verkkosi uuteen?

23 toukokuuta 2019

HPE Nimble Storage tekee tallennuksesta helppoa tekoälyllä

Miltä kuulostaisi tallennusjärjestelmä, joka korjaa virheet ilman että käyttäjä edes huomaa niitä? HPE Nimble Storage ja sen rinnalle kehitetty InfoSight-ohjelmisto vapauttavat asiantuntijoiden kädet vaativampiin töihin tekoälyn avulla.

24 huhtikuuta 2019

Kyberrikollisuus käy kalliiksi

Kyberrikollisuuden määrä on kasvussa. Rikoksista koituu vuosittain suuria kustannuksia niin yksilöille, organisaatioille kuin yhteiskunnallekin. Tutkimusten mukaan pohjoismaiset yritykset eivät useinkaan ole varautuneet kyberhyökkäyksiin.

15 huhtikuuta 2019

IT tulevaisuuden tasalla? Neljällä keinolla kiipeät aallonharjalle

Kehitys kehittyy – varsinkin teknologiassa – ja organisaatioiden on tehtävä kaikkensa pysyäkseen mukana vauhdissa. Dell EMC:n ja Intelin IDC:llä teettämä Emerging Technology and Modern IT -raportti avaa tulevaisuuden tarpeita konkreettisesti.

20 maaliskuuta 2019

Terveydenhuollon digipalvelut helpottavat elämää

PatientSky on avoimen lähdekoodin alusta, joka on suunniteltu helpottamaan terveydenhuollon työntekijöiden ja asiakkaiden elämää. PatientSkyn vankka infrastruktuuri takaa toimintavarmuuden ja tietoturvan.

13 maaliskuuta 2019

OPAS: Näin pilvipalvelut toimivat

Pilvipalvelut eivät ole uusi ilmiö. Viime vuosina laitteistojen, ohjelmistojen ja yhteyksien kehittymisen myötä pilvipalvelut ovat yleistyneet, ja niiden joukosta löytyy sekä yksityishenkilöille että yrityksille hyödyllisiä ratkaisuja.

21 helmikuuta 2019