Tärkeintä on bisnes

Etsimme nopeaa IT-kumppania, joka on reagoiva, ymmärtää tarpeemme ja voi toimia ketterästi.

GDL on nopeasti kasvava liikenne- ja logistiikkayritys. Kun sen emoyhtiö päätti hajauttaa IT:n tytäryhtiöihinsä Ruotsissa ja Tanskassa, palkattiin GDL:n IT-päälliköksi Carl Terneus. Hän hankki IT-kumppanikseen Saldabin, joka kuuluu Dustin-konserniin.

– Meidän oli keskityttävä IT-puoleen ihan uudella tavalla. Meidän piti arvioida toimintatapojamme ja prosessejamme sekä tehostaa toimintoja ja nostaa liiketoiminta keskiöön, Terneus kertoo.

Nykyään useimmat toimittajat ja järjestelmät ovat ulkoistettuja. GDL:n palvelimet ja sovellusten hallinta sijaitsevat nyt Saldabin omassa tietokonekeskuksessa. Lisäksi Saldab hoitaa asiakashallinnan ja teknisen tuen.

– IT-puolemme on jaettu Tech ja Business -alueisiin. Saldabin myötä olemme pystyneet vähentämään Techin henkilöstöä, ja nykyään voimme keskittyä liiketoimintaamme tukevan IT:n kehittämiseen. Myös siihen saamme apua Saldabin arkkitehdeilta, projektipäälliköiltä ja teknikoilta, ja yhdessä löydämme parhaat ratkaisut.

Carl Terneus Saldab

Carl Terneus.

Yrittäjähenki ennen kaikkea

Terneus ja hänen kollegansa ovat huomanneet myös toisen positiivisen puolen ulkoistamisessa: ennustettavuuden.

– Kun tiedämme, mitä tarvitsemme, tiedämme myös, milloin sen saamme ja paljonko se maksaa. Tämä ennustettavuus on liiketoimintamme kannalta erittäin hyödyllistä.

GDL:llä oli melko selkeä kuva siitä, millaisia tarpeita yrityksellä oli. Aiemmista kokemuksista opittiin, että yrityskulttuurilla on merkitystä. Siksi GDL etsi toimittajaa, jonka kanssa sovitaan hyvin yksiin.

– Avainsana on yrittäjähenki. Etsimme nopeaa IT-kumppania, joka on reagoiva, ymmärtää tarpeemme ja voi toimia ketterästi. Saldab vastaa näihin toiveisiin täysin. Heillä todella ymmärretään, mitä ”time to market” merkitsee, Terneus kertoo.

Tavoitteena huippumoderni alusta

Terneuksen tavoitteena on ollut rakentaa GDL:lle huippumoderni IT-alusta. Tähtäimessä ovat skaalautuvuus, tehokkaat liiketoimintaprosessit ja edellytykset hyvälle yrittäjyydelle.

– Myös automatisointi on sellainen asia, mitä koko teollisuus tutkii nyt, Terneus lisää.

– Aivan kaikesta IT-järjestelmistä kuorma-autoihin tulee automatisoituja. Tällä hetkellä meillä on projekti kehitteillä Volvon kanssa. Suunnittelemme robottiautoja ajamaan Boråsin ja Göteborgin väliä.

Näin se onnistui

HAASTE

Löytää IT-palveluntarjoaja, joka olisi yhtä ketterä kuin GDL. Tarvittiin vakaa ja turvallinen IT-palvelu nopeasti kasvavalle yritykselle.

RATKAISU

Nykyisten palvelinympäristöjen siirto Saldabin datakeskukseen ja palveluntarjoajan palvelujen, kuten palvelinten, verkkojen, WiFi:n, sovellusten, asiakashallinnan ja palvelupisteen, käyttöönotto. Neuvonta ja vuoropuhelu GDL:n sovelluspalveluiden tarjoajien kanssa.

TULOS

Saldabin myötä asiakas on pystynyt keskittymään liiketoimintaan, mikä on erittäin tärkeää yritykselle, joka kasvaa voimakkaasti sekä orgaanisesti että yritysostoin.

Voit tästä lukea, millaisia infrastruktuuriratkaisuja olemme tehneet toisille asiakkaillemme »

28 kesäkuuta 2018

Verkko, joka toimii varmasti

Kun työt ovat pilvessä, luotettava verkkoyhteys on yrityksen elinehto. Helposti skaalattavissa oleva verkko palveluna -ratkaisu auttaa pitämään kustannukset aisoissa ja verkkoympäristön vakaana.

11 helmikuuta 2020

Kuntosali sai joustavan verkkoratkaisun

Actic etsi luotettavaa ja joustavaa ratkaisua 182 kuntokeskuksensa ja uimahallinsa internet- ja wifi-yhteyksiä varten. Ratkaisulta edellytettiin myös, että se toisi liiketoimintahyötyä ja että kokonaisuus olisi hallittavissa vain viiden kokoaikatyöntekijän voimin.

11 helmikuuta 2020

Opas: Näin teet yrityksestä mobiilin

Nykytekniikka takaa, että toimistotyön tekeminen digitaalisesti ja liikkuvasti ei ole koskaan ollut näin helppoa. Nyt työntekijät voivat hoitaa työnsä mistä ja milloin tahansa. Eri yrityksillä on erilaiset lähtökohdat luoda liikkuva toimisto. Tässä oppaassa kerromme kaiken, mitä liikkuvasta työstä tulee tietää.

4 helmikuuta 2020

Päivitä verkkoon, joka todella toimii

Tutustu älykkääseen, aikaa säästävän ja joustavaan tapaan, jolla koulut voivat hankkia optimaalisen verkkoalustan.

21 tammikuuta 2020

HPE tallentaa tehokkaasti tekoälyllä ja analytiikalla

Koneoppimiseen ja analytiikkaan nojaavilla älykkäillä tallennusratkaisuilla HPE saavuttaa sataprosenttisen käytettävyyden ja ottaa harppauksen kohti autonomista konesalia.

8 tammikuuta 2020

Digitaaliset analyysit johtavat parempiin päätöksiin AcadeMediassa

AcadeMedia on Pohjois-Euroopan suurin koulutusyritys. Siten myös IT-strategia on tärkeää sen menestykselle.

7 tammikuuta 2020
Kuule tarjoukset heti