Inspiraatiota

Tekniikkatrendit – Huhtikuu

Pidämme sinut ajan tasalla tekniikkamaailman tapahtumista – niin uusista tuotteista kuin uuden tutkimuksen mukana tuovista tulevaisuutta parantavista edistysaskeleista.

Laitteet

Olemme nähneet tekniikan alueella paljon uusia tuotelanseerauksia viime kuukausina. Microsoft on muun muassa vihdoinkin lanseerannut Suomessa ensimmäisen kannettavan tietokoneensa, Microsoft Surface Bookin. Surface Bookia voidaan myös käyttää tablettina, mutta se eroaa aiemmista Surface-malleista reilun näppäimistönsä ansiosta ohuen näppäimistökuoren sijaan. Toinen suuri uutuus on, Samsungin lanseeraama uusi lippulaivapuhelin Galaxy S8. Uusi puhelin on tehokkaampi kuin moni kilpailijansa ja sen etupuoli koostuu lähes ainoastaan näytöstä. Siinä on Samsung Pay-ominaisuus ja Samsung Knox turvallisuusratkaisu, jotka tekevät siitä erinomaisen yrityspuhelimen.

Toinen hieman huomaamattomammaksi jäänyt lanseeraus on Bang & Olufsenin BeoSound Shape. Se on modulaarikaiutinjärjestelmä, joka voidaan asentaa seinälle toivottuun muodostelmaan, sillä kaiuttimet ovat kuusikulmion muotoisia. Järjestelmä sopii täydellisesti ylelliseen neuvotteluhuoneeseen tai aulaan, kun halutaan tehdä vaikuttava vaikutelma. Viimeiseksi muttei vähimmäiseksi ajattelimme nostaa esille astetta käytännöllisemmän lanseerauksen, nimittäin Sonyn uuden SSD:n, joka on suunniteltu erityisesti videokuvaajille. Uuden mallin nimi on G Series Professional SSD ja se on riittävän nopea sekä luotettava vangitakseen jokaisen kuvaruudun 4K-videokuvauksessa. Sony on myös panostanut sen tekemiseen kestävämmäksi uuden SATA-liittimen ansiosta sekä teknologialla, joka mahdollistaa yhä useampia kirjoituksia pidentäen sen elinikää.

Tulevaisuus

Yksi kuukauden ehdottomasti jännittävimmistä uutisista on multiyrittäjä Elon Muskin innovaatio. Hän ilmoitti nimittäin tekevänsä yhteistyötä Neuralink nimisen yrityksen kanssa. Tämä käynnistysvaiheessa oleva yritys tulee suunnittelemaan implantaatin, joka operoidaan aivoihin. Tämä on kuin n Sci-Fi-elokuvasta ja idean ajatuksena on tarjota suorayhteys ihmisen ja digitaalisen maailman välille. Nyt voimme vain odottaa jännityksellä mitä tämä työ tuo tullessaan.

Elon Muskista puheen ollen voisimme lisätä, että hänen toinen yrityksensä SpaceX onnistui asiassa, johon kukaan ei ole aiemmin kyennyt. SpaceX lähetti nimittäin ensimmäistä kertaa avaruuteen raketin, joka oli jo kertaalleen ollut siellä. Tämä on todellakin suuri askel avaruusmatkailussa ja sen kustannusten alentamisessa, sillä aiemmin on täytynyt rakentaa uusi avaruusraketti, joka kerta kun jotakin on tahdottu lähettää avaruuteen.

Muuta mielenkiintoita

Lopuksi tieteellinen läpimurto Iso-Brittanniasta, jossa tutkijat ovat onnistuneet valmistamaan keinotekoista verta. Tutkijat tekivät läpimurron onnistumalla valmistamaan keinotekoisesti rajattoman määrän verta kantasolusta. Nyt on ”enää” ratkaistavana massatuotantokysymys.

Viimeksi päivitetty: 1 heinäkuuta 2022

Aihealue