Asiakasreferenssi

Uudet kuulokkeet toivat tehoa

YTHS:n puhelin­neuvonta ­tehostui Jabran kuuloke­mikrofoneilla.

Puhelinneuvonta on yksi Suomen eri yliopistopaikkakunnilla toimivan ylioppilaiden ­terveydenhuoltosäätiö YTHS:n tärkeistä tehtävistä. YTHS vaihtoi kaikki työasemansa ja näyttönsä viime vuoden heinäkuussa. Siirtymän yhteydessä työasemat myös varustettiin Jabran kuulokkeilla, joiden ansiosta puhelinneuvonta tehostui huomattavasti.

YTHS:llä on toimipisteitä 13 paikkakunnalla ympäri Suomen, mikä vaikeutti uusien tuotteiden asennusta. Yhteistyössä asiakkaan projektipäällikön kanssa valmisteltiin huolella siirtymäsuunnitelma, johon sisältyivät kaikki vaihdettavat noin 600 työasemaa ja näyttöä. Laitteet vaihdettiin viime vuonna asiakkaan kesälomien aikaan.

Uuteen siirtyminen sujui yli odotusten

Vaikka ihmiset saivat uuden 24 tuuman HD-näytön sekä uuden A4-arkkia pienikokoisemman keskusyksikön, kaikki eivät huomanneet muutosta. YTHS:n tietohallintopäällikkö Sauli Kleemola ja palvelusihteeri Teija Ylitalo ovat sitä mieltä, että siirtymä meni niin kuin pitikin. Pääasia eli töiden tekeminen ei häiriintynyt. Samaan aikaan työasemat varustettiin uusilla Jabran kuulokemikrofoneilla.

– Niiden käyttäjät sen sijaan todella huomaavat eron. Kun on kuulokkeet päässä kahdeksan tuntia päivässä, on tärkeää, että kuulokkeet eivät paina ja että äänentoisto on hyvä, Ylitalo sanoo.

Aikaisemmin kaikissa koneissa ei ollut kuulokkeita. Kleemola sanoo, että uudet kuulokkeet ovat tehostaneet Skype-puheluiden käyttöä niin yhteydenpidossa kuin koulutuksissakin. Myös matkustaminen on vähentynyt.

Ylitalon mukaan myös kuulokkeiden äänentoisto on entisiä parempi. . Taustamelua suodattavat mikrofonit takaavat korkealaatuisen äänen myös vastaanottajalle. Tästä on hyötyä, kun neuvontaa annetaan suomen ja ruotsin lisäksi myös englanniksi.

– Kaikkien soittajien aksenttia ei ole helppo ymmärtää. Puhelinpalvelu toimii niin, että opiskelija soittaa ja jättää viestin, minkä jälkeen soitamme takaisin kiireellisyysarvion mukaan, ­Ylitalo kertoo.

Teksti: Antti J. Lagus
Kuva: Eva Persson

Viimeksi päivitetty: 1 heinäkuuta 2022

Aihealue