Työpiste

Yhä useampi ihastuu Ultra Wide-näyttöihin

Ultra Wide-näytössä yhdistyy kahden ulkoisen näytön ominaisuudet. Mahdollisuus levittää yksi ohjelmaikkuna leveälle näytölle tai asettaa useita vierekkäisiä ikkunoita samalle näytölle täysin saumattomasti, saa ultra wide-näytön soveltumaan optimaalisesti monen tyyppisiin työtehtäviin.

– Uskon, että Ultra Widesta tulee muutaman vuoden sisällä uusi standardi, sanoo Frank Olsson, Sales Manager Nordic, Philips Displays.

Varustaessamme kotikonttoreita on huomioitava monta tekijää. Ergonomia, ekonomia ja joustavuus ovat joitakin tärkeimmistä. Tässä yhteydessä näytöllä on ratkaiseva tehtävä, sanoo Frank Olsson.

– Ulkoinen näyttö tarjoaa suuremman pinta-alan korkeammalla resoluutiolla ja paremmalla yleiskuvalla.

Ultra Wide – uusi standardi

Kotikonttori jäi pysyäkseen ja nyt tarvitsemme oikeat laitteet voidaksemme työskennellä tehokkaasti. Moni on tottunut työskentelemään toimistossa kahdella näytöllä mutta kotikonttoriin kahta näyttöä ei välttämättä saada mahtumaan. Ultra Wide-näyttö tarjoaa mahdollisuuden vaihtaa huippuleveän näkymän tai useiden vierekkäisten ikkunoiden välillä samalla näytöllä. Näyttö tarjoaa samalla työpöydälle tyylikkään design-ilmeen.

– Saat näytön, jolle mahtuu samanaikaisesti kaksi tai jopa kolme ikkunaa ja työpöydälle tulee ainoastaan pienikokoinen jalusta sekä minimaalisesti kaapeleita. Joskus saatat haluta työskennellä yhden Excel-arkin parissa suurella näytöllä, toisinaan on hyvä asettaa sähköposti-ikkuna ja asiakirja näytölle vierekkäin. Tämän tyyppiset näytöt lisäävät tuottavuutta ja vältyt kahden näytön väliseltä saumalta, kertoo Frank Olsson.

Philips Ultra Wide on saatavana 34-49-tuuman malleina ja Frank Olsson uskoo, että erityisesti 34-tuumainen näyttö on hyvä valinta yrityksille, jotka haluavat varustaa työntekijöidensä kotikonttoreita.

– Ultra Wide kattaa suurimman osan tavallisen käyttäjän vaatimuksista ja on edullisempi ratkaisu kuin kahden näytön ostaminen. Se on saatavana sekä kaarevana että suorana mallina, mutta useimmat valitsevat mieluummin kaarevan näytön. Muista, että näytön koosta ja tyypistä riippumatta näytössä on oltava korkeussäätömahdollisuus. On erittäin tärkeää työskennellä ergonomisesti, hän sanoo.

Integroitu verkkokamera

Philips on varustanut Ultra Wide-näytön monien muiden näyttöjensä tapaan integroidulla verkkokameralla, joka tekee videotapaamisista sujuvampia. Kamerassa on mikrofoni sekä kaiutin ja se on silmien korkeudella, mikä parantaa kommunikointia kokoukseen osallistujien välillä.

– Kameramme ovat niin sanottuja pop-up kameroita, jotka on helppo painaa alas ja sammuttaa. Kamera sammuu silloin kokonaan ja tuo käyttäjälle mielenrauhaa, selittää Frank Olsson.

USB-C tarjoaa kätevät yhteydet

Toinen fiksu ominaisuus, jonka Philips on integroinut valittuihin näyttöihinsä on niiden USB-C-portti. Sen ansiosta tarvitset ainoastaan yhden kaapelin voidaksesi liittää tietokoneen näyttöön ja ladata sitä samanaikaisesti. USB-hubin kautta voit liittää näyttöön myös esimerkiksi näppäimistön, ulkoisen kiintolevyn ja hiiren. Halutessasi voit valita RJ 45-portilla eli verkkoportilla varustetun integroidun telakkanäytön.

- Jos saan antaa vinkin erittäin hyödyllisestä ominaisuudesta on USB-C-portti korvaamaton. Se on loistava, kun haluat pikaladata tietokonettasi säilyttäen samalla korkean tiedonsiirtonopeuden. Vaikka työntekijöilläsi tai perheenjäsenilläsi olisi eri tietokonemalleja, ei tarvita erilaisia kaapeleita. Suurimmassa osassa nykyajan tietokoneista, tuotemerkistä riippumatta, on USB-C-portti, toteaa Frank Olsson.

Frankin muistilista näyttöä valittaessa

Jos käytät tavallisesti kahta näyttöä - valitse Ultra Wide, sillä siinä yhdistyy kahden näytön ominaisuudet yhdessä laitteessa. Tavallisiin toimistotehtäviin riittää loistavasti 34 tuuman näyttö.

Jos pidät usein videokokouksia, sisäänrakennettu videokamera on kätevä.

Jos haluat sujuvan yhteyden ja vähemmän näkyviä kaapeleita - valitse näyttö, jossa on sisäänrakennettu telakka-asema/USB-hubi. USB-C (pikalataus ja kaiken tyyppisten laitteiden liitäntä) sekä RJ 45-portti ovat korvaamattomia.

Varmista, että näytön korkeutta sekä kallistuskulmaa voidaan säätää.

Älä valitse liian pientä näyttöä, jos työskentelet 4K sisällön parissa, kuva saattaa olla vaikeaselkoinen.

Viimeksi päivitetty: 1 heinäkuuta 2022

Aihealue