Fokus

Hiiri, joka maksimoi ergonomian.

Maksimaalinen rasituksen Väheneminen ja erinomainen tarkkuus Logitechin uutuudella.

Ota yhteyttä asiantuntijaan

Logitech: ”Hiiri, joka on suunniteltu kehoa ajatellen”

Täysin uudelleen kehitetyn Logitechin hiiren avulla voidaan ottaa todella iso harppaus kohti ergonomista työpistettä. Langattoman Logitech MX Vertical hiiren avulla käyttäjä voi työskennellä käsillään ja käsivarsillaan täysin luonnollisessa asennossa – mikä tarjoaa maksimaalisen rasituksen vähentymisen ja erinomaisen tarkkuuden.

On erittäin tavallista, että alat miettiä konttorituolia, näytön sijaintia ja työpöydän korkeutta työpisteen ergonomiaa ajatellessa. Tämä on tietenkin hyvä, mutta nyt on aika ottaa seuraava askel, sanoo Logitechin Andreas Erlingsjö.

Otetaan esimerkiksi Logitechin täysin uusi MX Vertical- hiiri, joka on monien tuntien kehittämisen tulos. Anders Erlingsjön ylpeyttä ei voi olla huomaamatta hänen kertoessa uudesta innovaatiosta:

Tämä on ensimmäinen suuri askel kohti Logitechin vakiinnuttamista yhtenä johtavista terveellisen tietokonetyöskentelyn valmistajista, hän sanoo.

Lihasaktivoinnin mittauksia

Hän kertoo, että heidän kehitystiiminsä on ”kaivertanut esiin” tämän mallin testien jälkeen, johon osallistui lukuisia käyttäjiä. He ovat muun muassa tehneet lihasaktivoinnin mittauksia sensoreilla, jotka ovat olleet kainalossa, kädessä ja peukalossa.

– “Tavoitteenamme on ollut löytää optimaalisin muoto hiirelle, jotta lihasrasitus olisi mahdollisimman vähäinen. MX Verticalia käytettäessä ranteen työskentelykulma on kaikkein luonnollisin, koska se muistuttaa tavallisen kättelyn kulmaa. Tämä puolestaan antaa minimaalisen rasituksen kyynärvarrelle”, sanoo Logitechin Andreas Erlingsjö.

MX Vertical on langaton ja se on helppo kytkeä Bluetoothin kautta laitteisiin, Unifying-vastaanottimeen tai mukana tulevaan latauskaapeliin. Hiiressä on erikoisvalmisteinen pinta, joka tarjoaa paremman ja mukavamman otteen. Se on lisäksi erittäin herkkä, mikä käytännössä tarkoittaa sitä, että käden siirtely vähenee neljäsosaan verrattuna standardihiirtä käytettäessä.

– Kaikki tämä yhdessä tukee rasituksen ja kivun ennaltaehkäisyä, jotta käyttäjä voi keskittyä työtehtäviinsä ilman, että hänen käsi ja käsivartensa joutuisi toimimaan luonnottomissa kulmissa.

Useita malleja ohjauspyörällä

Logitechilla on myös useita aiempia tuotteita, jotka tuovat parempaa ergonomiaa työskentelyyn, muun muassa kolme tietokonehiirtä – MX Ergo, M570 ja Marble Mouse – jotka on varustettu hiiren yläpuolella olevalla ohjauspyörällä.

– Jotkut käyttäjät suosivat työskentelyä tällä tavoin, koska se aiheuttaa 20% vähemmän lihasrasitusta verrattuna tavalliseen hiireen ja käyttäjän ei tällöin tarvitse siirtää kättään.

MX Ergoa voidaan kallistaa sivuttain, jotta se tulee yksilölliseksi ja näin se lisää käyttömukavuutta. Se ja M570 ovat langattomia, kun taas langallinen Marble Mouse on täysin ainutlaatuinen, koska sitä voi käyttää yhtä hyvin niin oikea- kuin vasenkätinenkin.

Parempi työskentely-ympäristö hiljaisella klikkausäänellä

On olemassa vielä kaksi hiirtä, jotka ovat mainitsemisen arvoisia tässä yhteydessä, eli M590 ja M330, jotka tarjoavat 90% hiljaisemman klikkausäänen, kuin perinteisen mallit.

– Se voi helpottaa huomattavasti työskentely-ympäristöä – ja näin myös tuottavuutta – erityisesti avokonttoreissa, jossa monet työskentelevät lähekkäin toisiaan. Tämä auttaa varsinkin raskaiden Excel-dokumenttien kanssa työskennellessä, joiden parissa pitää luonnollisesti klikkailla monia kertoja.

Andreas Erlingsjön mielestä nämä mallit sopivat loistavasti myös kotikonttorissa iltaisin työskentelyyn, kun ei haluta häiritä muita perheenjäseniä. M590 on aavistuksen isompi niistä ja se sopii käteen tavalla, josta monet pitävät, kun taas M330 on kompakti ja käytännöllisempi matkamalli.

Kohotus tuo luonnollisen kulman

Mainitsemisen arvoinen on lopuksi langaton MK850 näppäimistö- ja hiiriyhdistelmä, joka tukee mukavan työasennon saamista kevyellä ”kohoumalla” hiiren keskellä. Tämän ansiosta peukalot tulevat vähän korkeammalle ja näin ranteet saavat luonnollisen kulman.

Näppäimistössä on myös erikoisrakenteinen rannetuki, joka on valmistettu pehmeästä mutta silti vastuksen antavasta materiaalista, jotta paine vähenee ja kädet väsyvät vähemmän.

– Tällä yhdistelmällä, johon kuuluu myös M720- hiiri saadaan loistavat mahdollisuudet työskennellä tehokkaasti ja samalla ennaltaehkäistään tulevaisuuden rasituksia, Andreas Erlingsjö päättää.

Andreas Erlingsjö
Logitech

Katso Logitech koko valikoima täällä »