Fokus

Kuulokkeet työkaluina - kytke ja keskity

Audiolaitevalmistaja Jabran mukaan elämän pitää kuulostaa paremmalta.

Ota yhteyttä asiantuntijaan

Kuulokkeet työkaluina - kytke ja keskity

Audiolaitevalmistaja Jabran mukaan elämän pitää kuulostaa paremmalta. Viesti kulkee paremmin, kun ääni on kunnossa ja selkeä. Valmistajalla on tuotteita niin Medical-, Professional- kuin Consumer-markkinoillekin. Medical-puolen korkean teknologian osaaminen näkyy myös ammatti- ja kuluttajakäyttöön suunnatuissa laitteissa.

”Me Jabralla osaamme ja ymmärrämme, miten korva ja puhe toimivat. Olemme tehneet paljon työtä akkukeston ja miniatyrisoinnin eteen Medical-puolella ja näitä samoja ratkaisuja käytetään tuotteissamme kautta linjan”, toteaa Jabran Territory Sales Executive Vilja Kolehmainen.

Tietotyöläisen monet työskentelytavat

Tietotyöläisen työ ei ole enää sidottu paikkaan eikä aikaan. Sitä tehdään niin toimistoissa, kotona kuin matkan päälläkin. Keskittymiskyky on tärkeä, jos halutaan pystyä säilyttämään työteho ajasta ja paikasta riippumatta. Tietotyöläiset eroavat puhetyöläisistä siinä, että he tarvitsevat kuulokkeita vain osan päivästä.

”Riippumatta siitä, teetkö kuulokkeilla kaksi tai kahdeksan tuntia päivässä töitä, ammattilainen tarvitsee ammattitason laitteet, joissa käyttöominaisuudet ja mukavuus ovat ammattilaistasolla”, Kolehmainen selittää.

Valmistajan luottamuksesta tuotteidensa laatuun kertoo myös kahden vuoden takuu.

Keskeytyksistä eroon

Toimistoympäristö on todella vaativa ympäristö tuottavuuden kannalta. Keskeytykset haittaavat työntekoa tutkitusti paljon enemmän kuin luulemme. Keskeytys aiheuttaa työtehon vajausta keskimäärin 23 minuutin ajan. Toimistoympäristössä keskeytyksiä tapahtuu eräiden tutkimusten mukaan joka kymmenes minuutti.

”Useissa malleissamme on varattu-valo kertomassa muille, että puhelu on kesken. Valon saa myös päälle manuaalisesti – eräänlaiseksi ’ei saa häiritä’ -kyltiksi”, Kolehmainen sanoo.

Jabran vastaisku toimistomelulle ovat aktiiviset vastamelukuulokkeet ja suunnattu, ympäristön melua vaimentava mikrofoni. Aktiivinen vastamelukuuloke torjuu ympäristön melua kuuntelemalla sitä ja neutraloimalla sen vastakkaisessa vaiheessa olevalla vastamelulla. Aktiivivastamelu on tärkeä ominaisuus myös toimistoympäristössä. Vastamelukuulokkeita käyttävä henkilö kuulee ympäristön äänet voimakkaasti vaimentuneina. Vastamelukuulokkeet vaimentavat parhaiten matalataajuisia, voimakkuudeltaan tasaisia melunlähteitä, kuten lentokoneen tai liikenteen melua.

Taustamelua vaimentava mikrofoni puolestaan sulkee pois ulkopuoliset hälyäänet ja selkiyttää omalta osaltaan puhujan viestiä. Tunnustuksena teknologiastaan Jabran uusimmalle langattomalle Evolve 75 -aktiivivastamelukuulokkeelle on myönnetty ensimmäisenä kuulokkeena Microsoftin uusi Skype for Business Open Office & Outdoor requirements -sertifikaatti.

Käytän omia luurejani usein autossa ja mikrofonin vaimennus toimii niin hyvin, että usein keskustelukumppanini on vaikea uskoa minun olevan jossain muualla kuin hiljaisessa työhuoneessa.

Mukavuus ja liitettävyys

Liitettävyys on komponentti, kun pyritään eroon keskeytyksistä ja odottamattomista viivästyksistä. Kaikille on tuttu tilanne, jossa jokin laite ei yhdisty toiseen ja kokous viivästyy. Joidenkin tutkimusten mukaan jopa 10% kokousajasta menee hukkaan yhteysongelmien takia. Jabran kuulokkeet on testattu ja ne saa mallista riippuen liitettyä sekä laitteen omalla Bluetoothilla, Donglella tai langallisesti. Bluetooth-mallit voivat olla yhteydessä kahteen laitteeseen samanaikaisesti.

Myös Jabran pöytäkaiuttimet ovat saavuttaneet suuren suosion helpon liitettävyytensä ansiosta. Palaverin aloitus on nopeaa, kun kaikki etäkonttorilta tai reissun päältä pääsevät mukaan palaveriin ja äänet kuuluvat molempiin suuntiin ilman ylimääräistä säätöä.

Mitä enemmän kuulokkeita pitää, sen tärkeämpää on, että ne ovat mukavat ja istuvat käyttäjän päähän painamatta pitkienkään puhelusessioiden aikana. Jabran valikoimista löytyy laaja mallisto eri käyttötarkoituksiin sopivia, erikokoisia, langallisia sekä langattomia vaihtoehtoja. Myös riittävä akkukesto takaa keskeytyksettömän työskentelyn. Jabran langattomien kuulokkeiden akkukesto on mallista riippuen jopa 15 tuntia. Tekninen kehitys ja käyttäjien vaatimukset ovat kuitenkin ajamassa markkinoita yhä langattomampaan suuntaan. Tämä on Kolehmaisen mukaan vastamelun ohella toinen isoista trendeistä, jotka määrittävät kuulokemarkkinoita.

Toimistoympäristön melua vastaan Jabra on kehittänyt Noise Guiden, joka mittaa ympäristön melutasoa sekä kirjaa sen, että ilmoittaa väreillä hetkellisen ja keskimääräisen melukuorman. Noise Guide on yksi apuväline helpottamaan siirtymistä avokonttoriin ja tuomaan mitattavuutta ja diskreettiä ohjausta avokonttoreihin. Sitä voidaan käyttää mittauksiin ja vertailuihin vaikkapa eri työryhmien välillä.

”Haluamme vaikuttaa siihen, miten ääntä käytetään, kuunnellaan ja kuullaan”, Kolehmainen toteaa.

Vilja Kolehmainen
Jabran Territory Sales Executive

Katso Jabra koko valikoima täällä »