Fokus

Vihdoinkin videokokouksia kaikille.

Nyt on helppoa varustaa myös pienemmät kokoushuoneet erittäin laadukkaalla äänellä ja kuvalla.

Ota yhteyttae

Useampia videokokouksia älykkäällä All-in-One-tuotteella

Onko yritykselläsi tarvetta useisiin videokokouksiin mutta teillä on vain muutamia kokousvarusteluja huoneita? Uuden tekniikan ansiosta useammilla yrityksillä on varaa asentaa ääni ja kuva, myös pienempiin kokoushuoneisiin.

Mario Krestalica, Logitechin kokousasiantuntija kokee, että monilla yrityksillä on pitkä matka vielä saada videokokoukset toimimaan – on aivan liian hankalaa kytkeä ääni, video ja näyttö kolmessa eri vaiheessa. Lisäksi on myös tavallista, että videolaitteet ovat vain suuremmissa kokoushuoneissa. Tämän ongelman ratkaisemiseksi Logitech on luonut MeetUp:in, All-in-One-tuotteen äänellä ja videolla pienemmille niin kutsutuille huddle rooms kokoushuoneille.

– Etäkokoukset vain jatkavat lisääntymistään ja haluamme nyt varustaa useampia vapaana olevia kokoushuoneita videokokouksiin. On täysin turhaa, että yksi tai kaksi henkilöä varaa 14 henkilölle tarkoitetun kokoushuoneen vain saadakseen hyvät videokokouslaitteet, sanoo Mario Krestalica.

Kaikki kuuluvat ja näkyvät

Aiemmin on ollut vaikea varustaa pienempiä kokoushuoneita niin, että kaikki tulevat kuvaan mukaan, kuvakulma ei vain ole ollut tarpeeksi hyvä, pohtii Mario Krestalica. Ehkä juuri tämän takia 97,5%:sta kaikkein pienemmistä kokoushuoneista puuttuu videokokouslaitteet Logitechin omien laskelmien mukaan. Tämä on ollut tekninen haaste, jonka Logitech on onnistunut ratkaisemaan MeetUp:in avulla.

– MeetUp:issa on 120 asteen laajakulma, jonka avulla kaikki henkilöt pöydän ympärillä näkyy ja kuuluu. Se on luotu 4-8 henkilön kokouksiin ja se voidaan helposti kytkeä näyttöön. Sillä voidaan suoratoistaa 4K-tasoista kuvaa, esimerkiksi esittelyfilmeinä sekä videokokous voidaan edelleen lähettää Full HD:nä. Se on helppo tapa saada kristallinkirkasta ääntä ja videota kokoushuoneeseen, hän toteaa.

Säästä aikaa ja rahaa

Mario Krestalican mukaan useamman kokoushuoneen varustaminen videolaitteilla tuo monia etuja. Vähentyneet matkakustannukset sekä hiilidioksiidipäästöt, samoin kun parempi digitaalinen kokouskulttuuri vähemmillä väärinkäsityksillä on vain muutamia esimerkkejä niistä.

Tämä on myös helppo tapa saada useammin palautetta asiakkailta ja kollegoilta, ilman liiallista ajan viemistä, samoin kun se tuo myös paremman ja tuottavamman kommunikaation eri ihmisten välille.

Tehdäkseen videokokoukset helpommiksi Logitech on luonut SmartDock:in – turvallisen ja intuitiivisen kokoushuonekonsolin, joka on suunniteltu Skype for Business-puheluihin, joita voidaan käyttää yhdessä MeetUp:in kanssa.

– Avaat kokouksesi yhdellä napin näytön painalluksella. SmartDock tietää, että sinä järjestät kokouksen ja se on tehnyt kaiken valmiiksi automaattisesti kokousvarauksesta näytölle. On helppoa soittaa, avata ja esitellä materiaali, jonka olet liittänyt kokouskutsuusi. Eikä sinun tarvitse kytkeä ääntä tai videota – myös niiden kytkeminen tapahtuu automaattisesti, Mario Krestalica selventää.

Mario Krestalica tarkoittaa yleisesti, että yrityksille tulee koko ajan tärkeämmäksi investoida pilvipohjaisiin alustoihin, jotka tarjoavat videoyhteyttä ja yhteistyöpintaa yhdessä ja samassa paketissa.

– Monet ovat kiinnostuneita ohjelmistoista, jotka tarjoavat projektiyhteistyötä eivätkä ainoastaan kommunikaatioalustaa, hän lopettaa.

Mario Krestalica
Logitechin kokousasiantuntija kokee

Katso Logitech koko valikoima täällä »