Fokus

Vihreämpää tietojenkäsittelyä.

Ympäristöystävällinen infrastruktuuri eko-merkityillä tuotteilla, sekä tehokkailla mikrodatakeskuksilla.

Ota yhteyttä asiantuntijaan

Vihreämpää tietojenkäsittelyä

Muun muassa eko-merkityillä tuotteilla, koneiden hukkalämmön hyötykäytöllä sekä tehokkailla mikrodatakeskuksilla APC by Schneider Electric haluaa auttaa sinua luomaan ympäristöystävällisen IT-infrastruktuurin.

APC on valmistaja, joka on erikoistunut datakeskuksiin, colocation-palveluihin ja edge computing- ratkaisuihin. APC työskentelee jatkuvasti varmistaakseen katkeamattoman sähkönsyötön, tehokkaan jäähdytyksen sekä hyvän laitteiden valvonnan. Suurin tuotekategoria on katkeamattoman sähkönsyötön ratkaisut – eli eri kokoiset niin kutsutut UPS-järjestelmät (UPS = Uninterruptible Power Supply).

– APC on osa Schneider Electric- konsernia, joka panostaa laajasti kestävään kehitykseen koko toiminnassaan. Osallistumme muun muassa the Planet & Society barometriin, jossa kerromme avoimesti tavoitteistamme ja julkistamme avainluvut tekemästämme työstä ympäristön ja kestävän kehityksen eteen sekä liiketoimintaetiikkamme. Työskentelemme jatkuvasti parantaaksemme työympäristöä, tasa-arvoa ja muita henkilökuntaan liittyviä asioita, sanoo Marcelo Pizzato, APC Ruotsin kanavavastaava.

Schneider Electric työskentelee jatkuvasti vähentääkseen hiilidioksipäästöjään, muun muassa tehokkaimmilla kuljetuksilla. Kuljetusten vähentämiseksi voidaan mahdollisuuksien mukaan lähettää esimerkiksi tuotteita suoraan tehtailta paikallisille toimittajille. Yritys käyttää Ruotsissa paikallisesti myös sähköisiä autoja, jotka ladataan uusiutuvalla energialla aurinkokennoista.

Eko-merkittyjä Green Premium-tuotteita

– Luotettavuus kestävään kehitykseen on tullut liiketoiminnassa suureksi eduksi. Tämän päivän markkinoilla monet yritykset etsivät vihreitä tuottajia, koska he itse vaativat kestävyyttä koko omalta tuottajien ja jakelijoiden ketjultaan, Marcelo Pizzato jatkaa.

Schneider Electric on ottanut käyttöön myös erityisen Green Premium- ekomerkin tuotteilleen, jotka täyttävät korkeat energiatehokkuusvaatimukset. He ovat myös ryhtyneet muihin ympäristöä suojeleviin toimenpiteisiin, kuten kemikaalien vähentämiseen.

– Vaikka energiatehokkuuden tarkoitus on useimmiten ollut kulujen karsiminen, niin nykyään monet ottavat huomioon laskuissaan myös ympäristöön panostamisen tuomat voitot, hän selventää.

Lithium-akkujen yleistymisen ja läpimurron ansiosta nykyään on uusia mahdollisuuksia vähentää UPS-järjestelmien energiankulutusta. Nämä akut toimivat loistavasti myös korkeammissa lämpötiloissa, mikä vähentää jäähdytyksen tarvetta. Lisäksi niiden elinikä on pitkä, jopa 10 vuotta. Lisääntynyt digitalisointi, esimerkiksi valvontaratkaisuissa tukee puolestaan sitä, että kaapelien ja muiden IT-infrastruktuurilaitteiden määrä vähenee, mikä myöskin parantaa kestävää kehitystä.

Konelämmöstä tulee kaukolämpöä

– Yksi kestävyystrendi, johon olemme Schneider Electricillä sitoutuneet on EcoSustainable jäähdytysratkaisut. Tällöin datakeskusten IT-laitteiden hukkalämmön käyttö hyödynnetään. Otamme talteen lämpöenergiaa ilmasta ja toimitamme sen ensiluokkaisena lämpönä eteenpäin kaukolämpöverkossa. On mahtavaa, että voimme lämmittää asuntoja koneiden hukkalämmön hyötykäytöllä, Marcelo Pizzato iloitsee..

APC tarjoaa myös UPS-järjestelmiä jotka huolehtivat, että äärettömän vähän energiaa hukkaantuu matkalla. Kaikki se teho joka tuotetaan UPS-järjestelmiin, saadaan hyödynnettyä koneiden käytössä mikä vähentää virrankulutusta verrattuna aikaisempiin ratkaisuihin, jossa oli aina tehohävikkiä.

– Jos katsotaan mitä tulee tapahtumaan tulevaisuudessa, niin mikrodatakeskukset tulevat olemaan todella kiinnostavia vaihtoehtoja edge computing- ratkaisuihin tai pienimmiksi datakeskuksiksi. Se tarkoittaa sitä, että kaikki tarvittava IT-infrastruktuuri asennetaan yhteen ja samaan räkkiin jäähdytyksen, katkeamattoman sähkönsyötön ja ympäristönvalvonnan kanssa. Tämä ei vähennä vain asennukseen kuluvaa aikaa ja kuluja, vaan myös materiaalin määrää ja energiankulutusta, Marcelo Pizzato päättää.

Supply chain: www.youtube.com
Green premium: www.youtube.com
Schneider Electric: www.schneider-electric.com

Marcelo Pizzato, APC

APC »