Fokus

Muste, laser vai palveluna?

Näin valitset oikean tulostimen pienempään toimistoon.

Ota yhteyttä asiantuntijaan

Näin valitset toimistolle oikean tulostimen

Mitä sinun tulee huomioida, kun valitset tulostinta pienempään toimistoon? Dustin Print Solutionsin myyntipäällikkö Niclas Blomberg antaa parhaat neuvonsa ennen hankintaa.

Tänä päivänä suurimmassa osassa tulostimia on enemmän tai vähemmän samoja sisäänrakennettuja toiminnollisuuksia, joita aiemmin löytyi vain todella suurista tulostimista. Niclas Blombergin mukaan suurin osa pienyrittäjistä voittaa, sillä investoimalla edulliseen ja kompaktiin monitoimitulostimeen pienyrittäjä saa skannerin, kopioinnin, kaksipuoleisen tulostuksen sekä mahdollisuuden tulostaa suoraan sähköpostista. Hän suosittelee myös, että ostajan kannattaa tarkistaa myös kulutustarvikkeiden hinnat ennen ostoa, jotta tulostamisen kokonaiskustannukset tulevat selviksi. Jos sinulla on yli neljä vuotta vanha tulostin, voit säästää tarvikekuluissa huomattavasti investoimalla uuteen tulostimeen.

– Viimeisten vuosien aikana on tapahtunut paljon niin energiankulutuksessa kuin toiminnallisuudessakin. Lisäksi viimeisimmät mallit ovat paljon kustannustehokkaampia jonka vuoksi jokainen tulostus maksaa vähemmän, hän jatkaa.

Muste vai laser?

Tavallisesti mietintä alkaa siitä, tulisiko hankkia laser- vai mustesuihkutulostin. Niclas Blombergin mukaan tämä riippuu tarpeista ja tottumuksista. Mustesuihkutulostimen etuna ovat ympäristöystävällisyys ja tulostuslaatu. Myös kuljetukset vähenevät ja tulevat energiatehokkaimmiksi, koska mustepatruuna vie huomattavasti vähemmän tilaa, kun värikasetti. Lasertulostin puolestaan soveltuu heille, jotka tulostavat paljon ja mahdollisesti vain mustavalkoista. Se tarjoaa myös paremman tulostuslaadun käytettäessä huonompaa paperilaatua.

– Jos haluat tulostaa kohtuullisia määriä hyvälaatuisia tulosteita, niin silloin mustesuihkutulostin voi olla hyvä valinta. Lasertulostin soveltuu puolestaan yrityksille, jotka haluavat enemmän valinnanvaraa valmistajien ja mallien välillä tulostusmäärien ollessa isoja, hän selventää.

Tulostaminen palveluna on yksinkertainen vaihtoehto

Yhä harvemmat yritykset haluavat investoida tulostimien hankintaan. Lisäksi yritykset haluavat, että kulutustarvikkeet ja huolto hoituvat automaattisesti. Tämän vuoksi Dustin on luonut Print as a Service- palvelun, joka kerää kaikki yrityksesi tulostukset yhteen palveluun. Print as a Service sopii yrityksille, joilla on hankalia ja kalliita vuokra- ja huoltosopimuksia, joilla ei ole omaa IT-osastoa ja jotka haluavat säästää aikaa vievissä käsittelyissä ja hallinnollisissa töissä.

– Haluamme tehdä tulostamisen niin helpoksi, nopeaksi ja selväksi kuin mahdollista, vähän kuin ostaisit musiikkia Spotifystä. Kiinteään kuukausihintaan sisältyy tulostin käyttövalmiina asennettuna paikoilleen, tarvikkeet sisältäen uusien patruunoiden tilauksen ja toimituksen niiden loppuessa, suomenkielisen tuen ja rajoittamattoman huollon.