Fokus

Paljon enemmän kun pelkkä tulostin.

Uusia mahdollisuuksia sovelluksilla ja pilviyhteyksillä.

Ota yhteyttä asiantuntijaan

Tämän päivän tulostin on paljon enemmän, kun pelkkä tulostin

Älykkäiden sovellusten ja suorien eri pilvipalveluyhteyksien avulla erilaiset modernit tulostimet tulevat monipuolisiksi työkaluiksi dokumenttien käsittelyssä. Pienyritykset, jotka ovat tottuneet pitämään dataa pilvessä voivat näin tuntea olonsa kotoisaksi.

Yritysten kehitys tänä päivänä kulkee kohti vähempää määrää tulostettuja sivuja.

– Näemme pienen vähennyksen tulostettujen sivujen määrässä, mikä johtunee siitä, että dokumentit ovat aina saatavilla pilvessä monille käyttäjille, Klaus Gjelstrup, Xeroxin Pohjoismaiden tuotepäällikkö sanoo.

Liikkuva työskentelytapa on muuttanut yrityksen tarpeita ja pienet ja keskisuuret yritykset tallentavat dataa nykyään pilveen. Ja kun lopulta halutaan tulostaa joku dokumentti, niin sen pitää onnistua monenlaiselta laitteelta. Tähän soveltuvat ilmaisratkaisut, kuten Google Print, mutta monille tietoturvan näkökulma on myös tärkeä. Toisin sanoen haluat täydet tiedot heistä, ketkä voivat tulostaa ja mitä ja mitkä tulostimet tarvitsevat muita ratkaisuja.

– Tulostamisessa tietoturvanäkökulma on noussut keskeiseksi teemaksi GDPR:n vuoksi. Xerox tarjoaa kaikille laajoja tietoturvaratkaisuja, tulostusten- , skannausten sekä tulostimen kovalevyn salaukseen. Samalla kun GDPR astuu voimaan, varsinkin ”follow me”-toiminnot tulevat yleistymään, jossa dokumenttia ei voi tulostaa, ennen kuin käyttäjä on tunnistautunut tulostimeen.

Sovellukset avaavat uusia mahdollisuuksia

Kaikkein mielenkiintoisinta kehityksessä on Klaus Gjelstrupin mukaan se, että tulostimet kehittyvät olemasta pelkkiä tulostimia käteviksi keskuksiksi, joilla on helppo käsitellä dokumentteja eri tavoilla.

– Sisäänrakennetun skannaustoiminnon ja sovellusten avulla, jotka ovat kytketty suoraan tulostimen kautta eri pilvipalveluihin voidaan tulostimesta suoraan hoitaa konvertointi analogisista dokumenteista digitaalisiin ja päinvastoin, selventää Klaus Gjelstrup.

Xeroxin sovelluskaupasta voidaan ladata monia älykkäitä sovelluksia Xeroxin tulostimiin. Jotkut ovat ilmaisia ja jotkut sovellukset maksavat. Asentamalla sovelluksia saat mahdollisuuden skannata tai tulostaa suoraan eri pilvipalveluista, kuten Dropboxista tai OneDrivesta näppäilemällä tulostimen kosketusnäyttöä. On olemassa myös sovellus, joka automaattisesti kääntää dokumentin sisällön toiselle kielelle ja tulostaa sen uudella kielellä.

Oma profiili

– On lisäksi mahdollista konfiguroida tulostimet niin, että jokainen käyttäjä saa oman tulostusprofiilin. Kun tunnistaudut käyttämään tulostinta, muokkautuu tulostimen rajapinta niin, että näet suoraan omat sovelluksesi. Voit myös esiasentaa painikkeen tekemään jonkun tietyn, usein tekemäsi toimenpiteen, esim. skannauksen ja sen lähettämisen tiettyyn sähköpostiosoitteeseen, Klaus Gjelstrup kertoo.

Jos yritys haluaa kehittyneempiä toimintoja, voivat Xerox ja sen kehityskumppanit auttaa haluttujen toimintojen kehittämisessä.
– Kaikki kehitys tulostamisessa liittyy tänä päivänä niihin uusiin mahdollisuuksiin, jota pilviyhteydet mahdollistavat. Tulemme näkemään lisää mielenkiintoisia ratkaisuja tulevaisuudessa, Klaus Gjelstrup lopettaa.

Klaus Gjelstrup
Xerox

Xerox »