Fokus

Nykyaikainen toimisto.

Varusta työpaikka maksimaaliseen tuottavuuteen.

Ota yhteyttä asiantuntijaan

Tee se käyttäjälle helpoksi

Yhteiskuntaa heijastaa tänä päivänä digitaalinen muutos. Se koskee suurimmalta osin myös työpaikkoja. Ihmiset ovat enemmän verkossa kuin koskaan aiemmin, mutta meitä ympäröivän teknologian pitää pysyä mukana kehityksessä ja tukea uusia tapoja tehdä digitaalista yhteistyötä työelämässä.

– Tänä päivänä on valtava potentiaali siinä, että voidaan työskennellä ja tehdä yhteistyötä digitaalisesti, huolimatta ajasta ja paikasta. Potentiaalin realisoimiseksi, pitää teknisten apuvälineiden käytön olla käyttäjälle helppoa. Sen tulee sujua nopeasti ja kätevästi ilman pitkiä käynnistymisaikoja tai ongelmia, sanoo Martin Tillberg, Dustinin tuotepäällikkö.

– Digitalisointi voi lisäksi vähentää ympäristönkuormitusta, koska nykyaikaisten työkalujen avulla kokouksiin ei tarvitse esimerkiksi matkustaa välttämättä aina ja niin paljon. Mutta tällöin kokousten laadun pitää olla verrattavissa perinteisten kokousten laatuun, hän jatkaa.

Kokouksia ja jakoa

Tämän saavuttamiseksi täytyy laitteiden, jotka myös käyttävät sisäänrakennettua korkean resoluution tukea video- ja äänitallenteille, pystyä tarjoamaan samat tiedot ja suorittamaan samat sovellukset useille samanaikaisille käyttäjille. Paineherkät ja korkean resoluution näytöt sisäänrakennetuilla video- ja äänitallennuksilla voivat muuntaa yhteisen kokoushuoneen digitaaliseksi yhteistyöympäristöksi, jossa etäkäyttäjät voivat olla vuorovaikutuksessa kokoushuoneen henkilöiden kanssa henkilökohtaisten laitteidensa avulla.

– Työskentelet sitten kentällä tai toimistossa, niin aloittamisen, sekä tiedon jakamisen ja digitaalisen yhteistyön pitää olla helppoa ja nopeaa reaaliajassa. Tämä on mahdollista uusien ratkaisujen avulla, joita eri valmistajat ovat alkaneet tuoda markkinoille, sanoo Martin Tillberg.

Monimutkaista saavuttaa yksinkertaisuus

Modernit työympäristöt rakennetaan yhteistyön helpottamiseksi ja tukemiseksi. Kiinteistä työpisteistä luovutaan tämän päivän aktiivisuuteen perustuvissa konttoreissa, jossa käyttäjät vaihtavat työympäristöä sen mukaan minkä parissa he juuri sillä hetkellä sattuvat työskentelemään, jos he eivät nyt satu olemaan kentällä tai valinneet etätyön tekoa kotoa käsin. Yhä enemmän ja enemmän asioita tapahtuu pilvessä ja itse laite voidaan usein tehdä vähemmän tehokkaaksi sekä enemmän liikkuvaksi, jos itse tietojenkäsittely tapahtuu pilvessä olevassa infrastruktuurissa.

Pilvipalvelut tekevät myös mahdolliseksi vaihtaa saumattomasti laitteesta toiseen. Kun laitat älypuhelimesi pois niin sinun pitää esimerkiksi pystyä välittömästi jatkamaan työskentelyä saman asiakirjan parissa tietokoneella, jonka olit avannut aiemmin älypuhelimellasi.

Vaikka itse lopputuloksen pitäisi olla käyttäjän kannalta yksinkertainen, voi se kuitenkin olla monimutkainen, jos et valitse oikeaa laitetta. Monien eri hetkien on toimittava saumattomasti yhteen. Vakaa ja nopea internetyhteys on perusedellytys. Lisäksi yksinkertainen suojaus ja tietoturva on kaiken a ja o, kun siirryt yrityksen oman verkon ulkopuolelle.

Jos fyysiset työpisteet - joita nykyään löytyy helposti hotellien auloista, lentokentiltä, kotoa kuin myös perinteisissä toimistoissa – voitaisiin liittää saumattomasti yhteen virtuaalimaailmassa, niin silloin ei aseteta pelkästään vaatimuksia laitteille ja pilvipalveluille vaan myös kaikelle infrastruktuurille ja tietoturvalle, Tillberg lopettaa.