Fokus

Työskentele tehokkaasti matkalla.

Vinkkejä ja inspiraatiota liikematkailijoille.

Ota yhteyttä asiantuntijaan

Pilviympäristö lisää mobiilityöskentelyn vapautta

Suurin osa ihmisistä tietää, että pilviympäristö tarjoaa suuria etuja. Monet uskovat kuitenkin yhä, että kyse on vain tietojen siirtämisestä yhdeltä palvelimelta toiselle. Dustinin palveluista ja ratkaisuista vastaava markkinointijohtaja Sofia Lundberg antaa vinkkejä siitä, miten työskentelytavat voidaan uudistaa ilman raskaita alkuponnisteluita tai suurempia investointeja.

Nykymaailmassa jonkinlainen pilviratkaisu on periaatteessa pakollinen, jos laiteriippuvaisuudesta haluaa eroon ja jos tietoihin haluaa päästä käsiksi missä ja milloin tahansa. Voin kertoa ilouutisen kaikille, joiden on vaikea ymmärtää hankalia IT-termejä, kuten siirto ja co:location:

– Sinun ei tarvitse tietää kaikkea ennen aloittamista eikä tehdä kaikkia muutoksia kerralla. Voit edetä omaan tahtiin. Ehkä haluat aloittaa ostamalla muutaman pilvipalvelulisenssin.

Pilvimatkan ei tarvitse olla hurja. Lisenssien ja tietojen siirtäminen pilviympäristöön tarjoaa erityisen suuria etuja pienille ja keskisuurille yrityksille, Sofia Lundberg sanoo.

Todellista joustavuutta

Sofian mukaan monet yritykset lähtevät ajatuksesta, tiedostot kannattaa siirtää pilveen. Siitä alkaa matka perinteisestä työskentelytavasta, jossa asiakirjoja lähetetään sähköpostitse edestakaisin, kohti uudenlaista työskentelytapaa, jossa pilviympäristöä hyödynnetään tietojen käytössä, yhteistyön tekemisessä ja mobiilityöskentelyssä.

– Voit esimerkiksi helposti aloittaa Excel-tiedoston työstämisen töissä, jatkaa työtä iPadilla junassa ja myöhemmin illalla muokata tiedostoa vielä älypuhelimella, hän sanoo.

  Tulevaisuudessa yhteistyön tekeminen on helpompaa.

Turvallisuus ensin

Nykyään me voimme työskennellä tietokoneella, puhelimella tai tabletilla missä ja milloin haluamme. Uusi työskentelytapa vaatii kuitenkin turvallisuusratkaisua, joka varmistaa, että arkaluonteiset tiedot eivät päädy vääriin käsiin esimerkiksi kahvilassa surffatessa. Pilviratkaisun avulla pienet ja keskisuuret yritykset pääsevät käyttämään ensiluokkaista turvallisuusratkaisua, joka aiemmin oli vain erittäin suurten yritysten käytettävissä. Jos työskentelet mobiilisti pilviympäristössä, turvallisuus on käytännössä aina taattu, sillä mitään ei ole tallennettu paikallisesti eikä mitään jaeta verkossa. Toinen turvallisuuteen vaikuttava tekijä on se, että siirtämällä tiedot pilviympäristöön minimoit hakkerointiyritysten ja IT-hyökkäysten sekä niitä seuraavien kalliiden toimintaseisokkien riskit. Lisäksi ympäristön toimintavarmuus on parempi.

Ympäristön skaalautuminen

Kulutuspohjainen on uusi musta, eli nykyään maksetaan vain siitä, mitä käytetään. Jos yrityksessä tarvitaan paljon palvelinkapasiteettia viikolla mutta ei viikonloppuna, kannattaa maksaa vain arkipäivistä. Microsoft Azure -palvelinpalveluiden tarjoamisen lisäksi Sofia suosittelee Dustinin verkkopohjaista Appmarket-markkinapaikkaa, jonka kautta voi ostaa omia tarpeita vastaavia pilviympäristölisenssejä ja -ohjelmia. Kyse voi olla mistä tahansa, aina Office 365:stä (tai osista siitä) sosiaalisen median tai BI-järjestelmien markkinointityökaluihin. Etuna on se, että voit skaalata ylös- tai alaspäin ja palvelut ovat heti käytettävissä. Voit testata ratkaisuja, eikä sinun tarvitse sitoutua kalliisiin tilauksiin tai kertamaksuihin.

Virtuaaliset tapaamiset

Tulevaisuudessa yhteistyön tekeminen on helpompaa. Yammerin, Skype for Businessin ja Microsoft Teamsin kaltaisten palveluiden ansiosta keskusteleminen, etäkokousten pitäminen ja eri puolilla maailmaa työskentelevien kollegoiden kanssa työskenteleminen on helpompaa kuin koskaan.

Kustannukset aina hallinnassa

Sofia Lundbergin mukaan vain harvassa yrityksessä tiedetään, miten paljon IT-palveluista kuukaudessa maksetaan. Kun IT-ympäristö siirretään pilviympäristöön, kustannukset voi nähdä selvästi. Näet helposti, mistä maksat, ja koska sinun ei tarvitse rajoittaa toimintaasi tietyn lisenssimäärän tai datamäärän mukaan, voit työskennellä vapaammin.