Fokus

Tietotekniikka muuttuu työnteon mukana.

Mobiliteetti ajaa laitteiden tuotekehitystä ja liiketoimintaa vahvasti eteenpäin.

Ota yhteyttä asiantuntijaan

Tietotekniikka muuttuu työnteon mukana

PC-markkinaa ei voi haukkua jähmettyneeksi, sillä se kehittyy koko ajan. Mobiliteetti ajaa laitteiden tuotekehitystä ja liiketoimintaa vahvasti eteenpäin. Se, millaiseen laitteeseen käyttäjä päätyy, riippuu käytöstä.

”Nykyään laitteet ovat yhä mobiilimpia ja trendi ei osoita hiipumisen merkkejä. Niitä käytetään myös muuhun kuin töihin, ne ovat myös SoMe- ja mediakäytössä työajan ulkopuolella. Toinen trendi on design. Ennen yrityslaiteet olivat rumia ja ne näyttivät työkaluilta. Nyt ulkonäkö on tullut kilpailutekijänä myös yrityspuolelle, ruma laite ei myy”, Sanoo HP:n tuotemarkkinointipäällikkö Mika Arhi.

”Nykyaikainen työ on yhä enemmän ja enemmän multilokaalia, monessa paikassa tehtävää. Työntekijät liikkuvat toimiston sisällä ollaan ja toimistojen välillä. Välillä ollaan aivan jossain muualla kuin konttorilla. Tämä on isompi trendi, joka vaikuttaa koko tapaan tehdä työtä. Tämän vuoksi muun muassa 4G alkaa olemaan välttämätön vakiovaruste WLAN:in lisäksi. Lisäksi uteliaiden katseilta suojaava integroitu HP Sure View -näytönsuoja on varsin suosittu varuste.”

Uudet yhteistyömuodot ovat toinen vahvasti vaikuttava trendi. Työryhmät toimivat yhdessä ja työstävät samaa projektia eri paikoista virtuaaliympäristössä. Tämän työskentelytavan yleistyminen näkyy esimerkiksi uusissa näppäimistöissä, joissa on näppäimet suoraan puheluihin siirtymistä varten. Yhteistyö vaatii yhä parempia kameroita ja mikrofoneja, jotka toimivat vaativissakin ympäristöissä.

Myös laitteiden telakointi on muuttumassa. Enää ei kaivata suuria ja raskaita ratkaisuja, vaan kevyitä ja joustavia malleja, jotka toimivat useamman eri laitteen kanssa. USB-C-liitännän yleistyminen tuo tämän ulottuvuuden. Jatkossa kaikki laitteet ovat yhteensopivia ja myös lataus onnistuu liitännän kautta.

Windows 10 tuo merkittäviä parannuksia muun muassa tietoturvaan ja kosketuskäyttöön. Käyttäjälle se ei ole niin suuri hyppäys, mutta sen sijaan se vaatii opettelua ylläpidolta. Windows 10:nen nopea päivitystahti aiheuttaa muutospaineita asiakkaiden ylläpidon puolella.

Entä millaiselta maailma näyttää kolmen vuoden päästä?

”Tulevaisuus voi olla perinteisen maailman jatke kuten HP:n Lap Dock tai sitten jotain ihan muuta. Joka tapauksessa minun näkemykseni on, että Windowsin ekosysteemiajattelu vie yhä mobiilimpaan suuntaan. Puhelimenkaltaiset pienikokoiset laitteet, joissa pyörii sama käyttöjärjestelmä kuin isommissa tietokoneissa valtaavat alaa. Nämä laitteet voivat korvata pc:n ytimenä. Puhelin ja PC-maailma konvergoituvat vääjäämättä, vaikka tänä päivänä ne ovatkin edelleen aika erilaisia. Haasteena tässä on pieni form factor ja se, miten tehot ja ominaisuudet saadaan käyttöön ergonomisesti ja järkevästi. Erilaiset rullattavat ja taitettavat näytöt tekevät tuloaan. Tämä tulee muuttamaan maailmaa ja laiteportfoliota”, Mika sanoo.

”HP on siitä hyvässä asemassa, että meiltä saa koko portfolion, PC:t, printterit ja vaikkapa puhelimet. Tämä on muuttamassa. Muutos on vääjäämätön.”

”Olemme vallankumouksen äärellä. On tapahtumassa isoja asioita myös tavassa ostaa laitteita. Yritykset eivät enää välttämättä halua ostaa laitteita vaan laitteet palveluna. Jatkossa halutaan tarkasti ennustettavaa hintaa, joka sisältää kaiken palvelun. Laitteet halutaan taseesta tuloslaskelmaan ja näin vapauttaa yrityksen käyttöpääomaa.”

Mika Arhi
Product Marketing Manager, HP

Tutustu HP:n koko valikoimaaan täällä »