Fokus

Uusi mobiili valinnanvapaus.

Nyt voit työskennellä niin kuin itse haluat.

Ota yhteyttä asiantuntijaan

Uusi mobiili valinnanvapaus

Mobiilityöskentely on yhä helpompaa. Nykyinen infrastruktuuri ja nykyiset sovellukset sekä tekniset laitteet mahdollistavat sen, että emme enää ole sidottuja olinpaikkaamme. Käytännön toteutukset riippuvat yhä enenevässä määrin itse käyttäjästä.

Patrik Andersson on Lenovon tablettivastaava Pohjoismaissa, ja hän nostaa esille monta jännittävää trendiä, joiden avulla me voimme työskennellä entistä tehokkaammin tien päällä.

– Nykypäivän käyttäjät haluavat voida työskennellä monin eri tavoin. Joskus he työskentelevät kosketuskäyttöön optimoiduilla pilvipohjaisilla sovelluksilla, ja joskus heidän on työskenneltävä tehokkaasti perinteisemmällä tavalla näppäimistön kanssa, hän selvittää ja jatkaa:

– Sen vuoksi ihmiset ovat yhä kiinnostuneempia uudenmallisista tuotteista, jotka ylittävät eri laitteiden väliset perinteiset rajat. 2-in-1-kannettavat, kuten Lenovon MIIX-tuotesarja, puhuttelevat monia. Ne voivat toimia sekä perinteisenä PC-tietokoneena näppäimistöllä että tablettina kosketusnäytöllä, kun näyttö irrotetaan. Käyttäjän ei tarvitse näpelöidä pientä puhelimen näyttöä. Sen sijaan käytössä on kunnollisen kokoinen laite, joka kuitenkin painaa paljon vähemmän kuin kannettava tietokone.

  Ensi vuonna Lenovo esittelee MR-tuotteita, joiden avulla voidaan sekä luoda sisältöä että kuluttaa täysin uudella tavalla.

Turvallisempaa omalla SIM-kortilla

Yksi toinen nykyajan trendeistä on se, että yritykset antavat käyttäjiensä olla jatkuvasti yhteydessä 4G-verkkoon, jonka kattavuus on hyvä käytännössä kaikkialla. Sekä kannettavissa tietokoneissa että tableteissa on nykyään monesti siksi SIM-kortti.

– Tämä kehitys on saanut lisäpontta EU:n uusista verkkovierailusäännöistä. Kun operaattorit eivät enää aseta kustannusesteitä eri maiden välille, yhteyden luominen Wi-Fi-verkon kautta rahan säästämiseksi ei enää ole yhtä kiinnostavaa. Tässä turvallisuusaspekti on tärkeä. Monet WiFi-verkot ovat turvattomia, ja WiFi-yhteys on riskialtis verrattuna VPN-yhteyteen 4G-verkon kautta, Patrik Andersson sanoo.

Tuottavasti Androidilla

Kannettavat tietokoneet, jotka voi muuntaa tableteiksi, ovat suosittuja, ja samanlaista kehitystä on havaittavissa myös toisella puolella laitekirjoa. Yhä useampi käyttää Android-päätelaitteita yhdessä Microsoftin pilvipohjaisten Office 365-, OneDrive- ja Skype/Lync-sovellusten kanssa.

– Tuottavuutta lisäävät sovellukset eivät enää ole sidottuja Windows-käyttöjärjestelmään, vaan ne on viety pilviympäristöön ja niitä voi käyttää Android-laitteilla. Lenovon Tab 4 ja Tab 4 Plus sisältävät näppäimistön, mikä tekee käyttökokemuksesta tietokonemaisen. Niiden suorituskyky on riittävä näiden pilvisovellusten pyörittämiseen, Patrik Andersson kertoo.

MR tulevaisuuden trendi

Patrik luo katseen myös tuleviin trendeihin, jotka tulevat vaikuttamaan tapoihimme työskennellä. Hän nostaa esiin Mixed Reality (MR) -tuotteet. MR tarkoittaa sitä, että todellinen maailma sekoitetaan yhteen virtuaalisten maailmojen kanssa, niin että digitaaliset asiat ovat vuorovaikutuksessa oikeiden asioiden kanssa reaaliaikaisesti.

– Ensi vuonna Lenovo esittelee MR-tuotteita, joiden avulla voidaan sekä luoda sisältöä että kuluttaa täysin uudella tavalla. Se voi tehostaa työskentelytapoja esimerkiksi koulutuksissa. Myös kamerat ja virtuaalilasit voidaan varustaa SIM-kortilla, minkä ansiosta niitä voi käyttää aivan uusissa paikoissa, Patrik Andersson päättää.

Patrik Andersson
Tablettivastaava Pohjoismaissa, Lenovo

Tutustu Lenovo:n koko valikoimaaan täällä »