Fokus

Yhteistyö sujuu paremmin sopivilla ratkaisuilla.

Luo edellytykset tehokkaalle työpäivälle..

Ota yhteyttä asiantuntijaan


Moderni yhteistyö vaatii toimivia ratkaisuja

Kuinka luoda oikeat edellytykset tehokkaalle työpäivälle tänä päivänä? On hyvä muistaa, että perinteisen toimistotilan tarkoitus on toimia paikkana yhteistyölle. Siksi on tärkeää löytää oikeat ratkaisut, jotka tukevat parhaiten nykypäiväistä yhteistyötä.

Kun tekniikan avulla halutaan luoda edellytykset hyvään yhteistyöhön, tulee mukautua siihen, mikä palvelee parhaiten käyttäjien intressejä. On tärkeää lähteä aina liikkeelle siitä, mikä edistää liiketoimintoja.

– Ei ole olemassa helppoa ja nopeaa vastausta siihen, kuinka luoda tehokas työpäivä kaikille yrityksille, eikä sen luominen ole one-size-fits-all ratkaisu. Keskittykää tarpeeseen, käykää läpi sisäisesti ne tavoitteet, mitä haluatte saavuttaa ja antakaa niiden ohjata, kuinka yhteistyö sujuisi parhaiten. Tässä Dustin voi auttaa teitä saavuttamaan tavoitteenne ja löytämään oikeat ratkaisut juuri teidän tarpeisiinne, sanoo Marcus Samuelsson, Dustinin markkinointipäällikkö.

Toimiston uusi ilme

Moderni toimisto ei ole enää paikka, jonne menet vain tekemään työsi. Yhä useampi voi yhtä hyvin tehdä töitä kotoa käsin tai matkustaessa, kuin perinteisellä työpisteellä. Miksi siis pitäisi mennä toimistolle, kun yhtä hyvin voisi tehdä töitä kotonakin? Vastaus on yksinkertainen, koska meidän pitää tehdä yhteistyötä. Tulevaisuudessa yritykset tulevat investoimaan toimistoihinsa, koska he haluavat saada yhteistyön sujumaan niin helposti kuin mahdollista, Marcus Samuelsson toteaa.

Videoneuvottelut mukaan lukien

Samanaikaisesti meidän liikkuva työtapa on tehnyt sen, että kaikki eivät voi aina olla fyysisesti paikalla antamassa omaa palautettaan. Tämän vuoksi toimistojen tulee varustautua tekniikalla, joka mahdollistaa yhteistyön kollegoiden kanssa, jotka työskentelevät kotoa tai muualta käsin. Kokoontuminen kannettavan tietokoneen ääreen kokoushuoneessa sisäänrakennetun web-kameran tai vanhan kaiutinpuhelimen ääreen ei juuri tarjoa mitään kummallista yhteistyökokemusta. Ilman suuria investointeja on tänä päivänä mahdollista asentaa videoneuvottelutekniikka, jota on helppo käyttää ja samalla se tarjoaa erittäin hyvän äänen- ja kuvanlaadun.

Yksi helppo tapa onnistua tehokkaissa etäkokouksissa on Marcus Samuelssonin mukaan totutella pakollisiin videoneuvotteluihin. Verrattuna esimerkiksi Norjaan tai Tanskaan, suomalaiset yritykset ovat huonoja laittamaan kameran päälle kokousten ajaksi.

- Käyttämällä videota luodaan vankempi omistautuminen, joka puuttuu, jos käytettäisiin pelkästään digitaalista kommunikaatiota tai jos kaikki kuulisivat vain toistensa äänet. Videon avulla voidaan huomata kasvonpiirteet ja kehonkieli keskusteluissa ja näin ryhmä voi keskustella luonnollisemmalla ja tehokkaammalla tavalla. Kokeile itse ja huomaa ero, päättää Marcus Samuelsson.