Adobe esittelee uutuuksia.

Adobe esittelee uutuuksia.

Kaikki Adobe Max-konferenssin uutuudet.

Adobe Max

Adobe Max

Adobe Max on joka vuotinen Adoben järjestämä konferenssi. Konferenssin vierailijoilla on mahdollisuus kehittää tapahtumasa taitojaan luovassa työssä sekä Adoben portfolion työkalujen käytössä. Adobe esittelee konferenssin aikana usein myös monia uutuuksia ja alla voit lukea lisää kaikista näistä..

Adobe AI

Avainsana tämän vuoden Adobe MAX-konferenssissa oli ehdottomasti AI eli artificiell intelligens. Adobe on jo käyttänyt AI:ta esimerkiksi Photoshopin Face-Aware Liquify-ohjelmassa, mutta jatkossa on luvassa lisää suuremmassa mittakaavassa. Niinkin paljon, että Adobe on antanut AI:lleen nimen, Adobe Sensei. Tämä uusi ominaisuus tulee muun muassa mahdollistamaan puuttuvien fonttien korvaamisen kaikkein samankaltaisimmalla fontilla, joka Adoben fonttivalikoimasta löytyy. Tämä on toki vain yksi esimerkki Adobe Sensein repertuaarista. Adobe kertoi nimittäi,n että yritys panostaa tuntuvasti juuri tähän ja että Sensein on tarkoitus auttaa kaikkia käyttäjiä tehostamaan työskentelyään monilla eri tavoilla.

Photoshop

Yksi suurista Photoshop CC uutuuksista on niin yksinkertainen, että tuntuu oudolta, ettei sitä ole aikaisemmin ollut. Uutuus on nimittäin yksinkertaisuudessaan pieni hakukenttä, joka Photoshopiin on lisätty. Tässä kentässä voivat käyttäjät, joille kaikki ohjelman valikot ja vaihtoehdot eivät ole tuttuja, etsiä toivomiaan ominaisuuksia ja löytää etsimänsä nopeammin. Hakukenttä etsii työkalujen, paneelien, valikoiden ja apuosioiden joukosta. Hakukenttä etsii kuvia, fontteja ja grafiikkaa myös Adoben eri stock-kirjastoista löytääkseen etsityn entistäkin nopeammin.

Premiere Pro

Premiere Pro parantaa kykyään käsitellä VR-materiaalia ja yksi uusista ominaisuuksista perustuu Adobe Senseihin. AI:n tehtävänä on tunnistaa automaattisesti minkä tyyppisestä VR-materiaalista Premieressä on kyse ja tehdä tarvittavat asetukset automaattisesti analyysinsä mukaan.

Android

Yksi suuri uutuus on, että Adobe julkaisee vihdoin sovelluksensa myös Androidille eikä vain iOS-käyttäjärjestelmälle. Tarkka päivämäärä on vielä on epäselvä, mutta odotettavissa olevien Android-uutuuksien joukkoon kuuluu mm. Photoshop Sketch ja Photoshop Fix.

Adobe Stock

Adobe lanseerasi syyskuussa stock-palvelun, jossa on tarjolla 3D-resursseja, valokuvia, malleja, video-materiaalia ja paljon muuta. Siitä lähtien sivu on ollut käytettävissä beta-versiona, mutta se nyt on toimivampi. Tämän myötä Creative Cloud-käyttäjät, voivat ostaa ja myydä kuvia ja muuta tällä uudella palvelulla.

Project Felix

Tätä uutta sovellusta aletaan beta-testaamaan myöhemmin tänä vuonna. Sovelluksen tarkoituksena on helpottaa vasta-alkajien 3D-työskentelyä. Yksi pääominaisuuksista on yhdistää helposti 2D-kuviin 3D-grafiikkaa luodakseen 3D-kuvia. Myös tässä auttaa Adobe Sensei, jonka tarkoituksena on korjata valotus ja perspektiivit.

Project Nimbus

Toinen beta-projekti, jonka Adobe esitteli, oli Project Nimbus. Tämä on uusi kuvankäsittelyohjelma, joka sopii henkilöille, jotka pitävät Lightroomia ja Photoshopia liian monimutkaisina. Nämä kaksi ohjelmaa kohdistuvatkin ennen kaikkea ammattitason markkinoille kun taas Project Nimbus on suunnattu tavallisille ihmisille. Ohjelma toimii enemmän Lightroomin tavoin mutta se on vahvemmin pilvipohjainen, minkä ansiosta voit työskennellä kuviesi kanssa missä tahansa. Kuvankäsittely ei ole pysyvää, joten voit aina palauttaa kuvan alkuperäiseksi kuvanlaadusta tinkimättä. Lisätietoja project Nimbus ohjelmasta tulee ensi vuoden puolella.

Project VoCo

Tämän projektin on tarkoitus muodostua ohjelmistoksi, joka helpottaa voice overin kanssa työskenteleviä. On kuitenkin vielä epäselvää tuleeko ohjelmasta itsenäinen ohjelma, plugin vai jotakin muuta. Ohjelman tavoitteena on kuitenkin voida analysoida äänitiedostoja ja antaa sinun muuttaa tiedoston tekstiä. Jos esimerkiksi lisäät voice overin ja henkilö, joka tiedostossa puhuu on unohtanut lausua yhden sanan, voit saada project VoCon muuttamaan äänitiedostoa niin, että kuulostaa aivan kuin henkilö olisi sanonut puuttuneenkin sanan. Sinun tarvitsee vain kirjoittaa kuinka toivot lauseen rakentuvan ja annat sitten Project VoCon analysoida äänen ja luoda uuden sanan, joka kuulostaa kyseisen henkilön äänellä lausutulta.

Muita uutuuksia

Adoben työkalu Adobe Spark, jolla voi luoda kuvia ja videoita sosiaaliseen mediaan, saa päivityksen, jonka ansiosta päästään eroon Adoben mainoksista. Dreamweaveriin tulee parempi käyttöliittymä, joka tekee siitä nopeamman. Adobe Experience Design saa puolestaan kätevän ominaisuuden, joka tukee kerroksia.