NAS - palvelin pieneen konttoriin

NAS on lyhenne sanoista Network Attached Storage ja on yleisnimike tallennuslaitteille, jotka jakavat tiedostoja verkon kautta. NAS on kuin yksi tai useampi kiintolevy sisäänrakennetulla tietokoneella, johon pääsee käsiksi verkon kautta. NAS on yksinkertainen ja edullinen palvelinratkaisu pienille yrityksille. Meiltä löydät mm. Synology, QNAP, HPE, Netgear, WD ja Buffalo NAS-tuotteita.

Mihin NAS-tallenninta voi käyttää?

NAS voidaan yhdistää samanaikaisesti useaan tietokoneeseen ja se tarjoaa helpon pääsyn tärkeisiin tiedostoihin sekä asiakirjoihin. Itsestään selvin käyttöalue NAS-tallentimelle on varmuuskopio-ratkaisu. Voit esimerkiksi antaa yrityksen tietokoneiden varmuuskopioida kiintolevynsä NAS-tallentimelle yön aikana. Toinen käyttöalue on tiedostopalvelin, jolle voit tallentaa tiedostoja, joihin kaikilla yrityksen työntekijöillä tulee olla pääsy.

NAS-palvelimiin on monesti asennettu useita palvelinohjelmia, jotka avaavat ovet monille muillekin käyttötarkoituksille. Se voi esimerkiksi toimia tiedostopalvelimena ja antaa asiakkaiden kirjautua sekä ladata tiedostoja. NAS voi myös toimia mediapalvelimena videoita ja musiikkia suoratoistettaessa toimiston eri näytöille sekä kaiuttimille.

Mitä kannattaa ajatella NAS-tallenninta hankittaessa?

Ostaessasi NAS-laitetta kannattaa harkita kuinka monta kiintolevyä ja mitä ominaisuuksia tallennukseen tarvitset sekä vaadittavaa turvallisuustasoa. Yrityksille on tarjolla lukemattomia NAS-ratkaisuja. Kaikki riippuu täysin yrityksen koosta ja käyttötarpeista. Toiset tarvitsevat yksinkertaisesti pääsyn tiedostoihin kun taas toisille erittäin nopea pääsy block-protokollan kautta tai kehittynyt RAID-turvallisuusratkaisu ovat tärkeämpiä. Kysythän lisää. Kerromme mielellämme enemmän.

Suodatin

kpl
kpl
Synology DS723+ 0Tt
SynologyDS723+ 0Tt
Tuotenumero 5011321746 Valm. tuotenro. DS723+
  • Valmistaja Synology
  • Levypaikat 2 kpl
  • RAM Muisti 2 GB
  • Kokonaismuistikapasiteetti 0 Tt
Tilaustuote
449,90 €Ilman ALV

Näytetään 1 tuotetta 1 :sta