Infrastruktuuri

Älykäs toimisto on ilmastoteko ja tuo verkkoinvestoinnille nopeasti vastinetta

Aruba

Modernit verkot tuovat mukanaan merkittäviä ympäristö- ja liiketoimintahyötyjä, kun IoT-sensoreille tarjotaan turvallinen pääsy verkkoon ja valvonnan avulla tiedetään mitä verkossa tapahtuu. HPE Aruban verkkoratkaisuilla yritykset voivat toteuttaa älykkäitä toimistoja ja säästää rahaa. Energiaa kuluu vähemmän, ja toimitilat vastaavat paremmin käyttäjien tarpeisiin. Lämpötilaa, ilmanvaihtoa ja valaistusta ohjataan automatisoidusti, ja turvallisuutta voidaan parantaa monin keinoin.

HPE Aruba Networking yhdessä 250 ekosysteemikumppaninsa sovellusten ja sensoreiden kanssa tarjoavat yhteensopivat verkko- ja IoT-ratkaisut älykkäisiin rakennuksiin.

Dustin toteuttaa yrityksille yhä energiatehokkaampia ja käyttäjäystävällisempiä toimitiloja moderneja verkkoratkaisuja, paikannusta ja dataa hyödyntäen. ”Asiakkaamme ovat olleet hyvin kiinnostuneita, miten he pystyvät hallitsemaan toimitilojensa energiatehokkuutta verkon näkökulmasta", summaa Dustinin Mikko Melkkilä.

Energiaa säästyy kiinteistössä fiksua teknologiaa käyttäen jopa 20-30 %.

Jonathan Howell
Jonathan Howell, Smart Spaces & IoT Lead, HPE Aruba Networking

”Kestävä kehitys on noussut tietohallintojohtajien parissa tärkeimpien teknologiatrendien joukkoon. Kiristyvät energiatehokkuusvaatimukset, energiakriisi ja koronapandemia ovat vaikuttaneet siihen, että älykkäille verkoille ja toimitiloille on valtavasti tarvetta”, sanoo Aruban Smart Spaces & IoT Lead Jonathan Howell. ”Yritykset säästävät energiaa ja luonnonvaroja sekä vähentävät päästöjen ja jätteiden määrää investoimalla fiksuihin kiinteistöihin. Ketterillä ratkaisuilla yritykset saavat verkoistaan irti yhä enemmän lisäarvoa. Työntekijät, asiakkaat ja talouspäälliköt kiittävät.”

Kalliista hukkatiloista pääsee eroon

Kestävää kehitystä voidaan edistää rakennuksissa yhdistämällä fiksusti eri järjestelmiä, kuten sisätilapaikannusta, talotekniikkaa ja ennakoivaa huoltoa. Sensorit tuottavat dataa kiinteistöstä ja tilojen käytöstä sekä olosuhteista.

”Työntekijä voi valita mobiililaitteeltaan käyttötarpeen, lämpötilan ja valaistuksen osalta itselle parhaiten soveltuvan työpisteen tai neuvottelutilan. Lämmitystä ja valaistusta voidaan ohjata automatisoidusti toimistolla olevien työntekijöiden toiveiden mukaan”, kertoo Howell. ”Kiinteistön omistaja ja rakennuksen ylläpidosta vastaava taho saa tietoa sisätilojen olosuhteista, käyttäjämääristä sekä eri tilojen käyttöasteista.”

Moni yritys toimii Howellin mukaan turhan suurissa toimistotiloissa. ”Harvalla on tarkkaa tietoa siitä, miten tiloja oikeasti käytetään. Yhdestä työpisteestä tulee yritykselle helposti tuhansien eurojen kustannus vuodessa. Eräs asiakkaamme säästää 1,3 miljoonaa euroa vuodessa mitoittamalla toimitilat aiempaa fiksummin.”

Nerokkaimmilla innovaatioilla verkko hyötykäyttöön

Merkittäviä ympäristö- ja liiketoimintahyötyjä voidaan saavuttaa suunnittelemalla ja rakennuttamalla organisaatioiden käyttötarpeisiin paremmin soveltuvia toimitiloja hyödyntämällä sensoreista kertyvää dataa.

”Energiaa säästyy jopa 20-30 %. Yksi asiakkaamme on kyennyt tehostamaan neuvottelutilojensa käyttöä 20 % automatisoidulla ja helposti käyttöön otettavalla varausratkaisulla”, sanoo Howell. ”Vastuullista on myös se, että työturvallisuutta parannetaan paikantamalla työkoneet ja ihmiset esimerkiksi teollisissa kohteissa. Aikaakin säästyy, kun työntekijät näkevät mobiililaitteiltaan missä tarvittavat laitteet ja työkalut sijaitsevat. Digitaalinen lukitus tehostaa kulunvalvontaa.”

Howell näkee Aruban tukiaseman älykkään kiinteistön yhdyskäytävänä. ”Ekosysteemikumppaneiden ratkaisut voivat hyödyntää IoT-toimintojemme sovelluskaupan laajaa ja integroitua IoT-osiota, joka kattaa myös lisäintegraation Microsoftin ratkaisuihin. Roolipohjainen Aruba ClearPass -pääsynhallintaratkaisu tunnistaa jokaisen verkkoon liitetyn sensorin. Teknologiakumppanimme uniikit langattomat sensorit säästävät huimasti sähköjohtoa ja aikaa IoT-ympäristöjen rakentamisessa.”

HPE Aruban tavoitteena on saavuttaa hiilineutraalius vuoteen 2040 mennessä, ja yritys on asettanut myös ekosysteemikumppaneilleen tiukat vastuullisuusvaatimukset. ”Paikannusratkaisujen suosio kasvaa nyt todella nopeasti, ja virtuaalisen todellisuuden tekniikat vievät IoT-maailman pian aivan uudelle tasolle”, sanoo Howell.

Haluatko tietää, miten yrityksesi voi hyödyntää verkkoa monipuolisemmin ja saavuttaa selkeitä liiketoimintahyötyjä? Ota yhteyttä sähköpostitse [email protected], niin kerromme lisää!

Viimeksi päivitetty: 25 lokakuuta 2023

Aihealue