Infrastruktuuri

Commsec muuttuu Dustiniksi

Kun Commsec:istä tuli kaksi vuotta sitten osa Dustinia, niin vahvistimme ratkaisujamme tietoturvan ja verkkojen erikoisosaamisella ja nyt on tullut aika, että Commsec integroidaan täysin Dustinin toimintaan.

Commsec hankittiin Dustinille syksyllä 2015 ja tämän jälkeen he ovat auttaneet meitä vahvistamaan osaamistamme palveluiden ja ratkaisujen parissa. Nyt on aika ottaa seuraava askel, kun Commsec integroidaan täysin toimintaamme. Commsec- nimi katoaa, mutta asiakkaille tämä muutos ei aiheuta suurempia muutoksia.

– Näen tämän win-win- tilanteena, kun meistä tulee kokonaan osa Dustinia. Saamme enemmän asiatuntevia kollegoita ja asiakkaamme saavat vieläkin laajemman valikoiman asiantuntevalla osaamisella niin klassisissa Commsec- palveluissa, kuin uusissa tarjouksissakin, sanoo Mats Johansson, aiempi Commsecin General Manager ja joka nykyisin toimii Ruotsin Dustinin Delivery Lead, Solutions & Servicesessa. Se on ollut olemassa vuodesta 2004 lähtien ja se työllistää tänä päivänä noin 20 henkilöä. Kaikki työntekijät ovat huippuosaajia omilla aloillaan eli asiantuntijoita yritysten verkko- ja turvallisuusratkaisuissa.

Verkon ja tietoturvan spesialistit

Yhteensä Commsecin työntekijöillä on noin 200 sertifikaatiota Cisco-verkossa ja vuonna 2016 yrityksestä tuli Ciscon sertifioitu kultainen kumppani. Sertifioitiin vaaditaan myös teknistä osaamista, joka peilaa yrityksen kaikkia prosesseita ja näin olleen Commsec täyttää myös Ciscon vaatimukset myös asiantuntevuudesta ja siitä, että he voivat toimittaa korkealaatuisia kokonaisratkaisuja.

– Kultainen sertifikaatti on todiste siitä, että meillä on korkeaa teknistä osaamista sekä loistavia kokonaisvaltaisia prosesseja asiakkaillemme. Meidän on pitänyt näyttää, että otamme kokonaisvaltaisen vastuun ja se tarkoittaa vastuuta myös pehmeistä arvoista, Mats sanoo.

Kehitys on tehnyt Dustinista ja Commsecista voittavan yhdistelmän tämän päivän markkinoilla. Commsecilla on todella laajaa osaamista kaikissa järjestelmissä, jotka saavat verkkoliikenteen toimimaan turvallisella ja vakaalla tavalla. Juuri tietoturva on Matsin mielestä sellainen kysymys, joka tulee jatkuvasti tärkeämmäksi:

– Tietoturva on kysymys, joka liittyy kaikkeen tekemiseemme ja josta puhumme jatkuvasti asiakkaidemme kanssa. Mutta se on kuitenkin aina kiinni asiakkaista itsestään, minkä tason tietoturvan he valitsevat ja mitä mahdollisuuksia heillä on, kun nyt ajatellaan esimerkiksi Internet-liikenteen seuraamista ja valvontaa, Mats Johansson jatkaa.

Commsecin tietotaidolla Dustin voi ottaa vastuun työpöydästä lähtien koko matkalle verkkoon asti, eikä se käsittele pelkästään tietokoneita. Useampien laitteiden kytkeminen Internetiin tuo sekä mahdollisuuksia, että uhkia.

– Monissa suurissa hyökkäyksissä eivät ainoastaan tietokoneet ole osallisia. Usein niissä on mukana niin webbkamerat, kuin muutkin verkkoon kytketyt laitteet. Tämän vuoksi on tärkeää, että ajattelemme tietoturvaa kokonaisvaltaisesti, Mats sanoo.

Kokonaisratkaisut ja koottu erikoisosaaminen

Commsecin osaamisessa Dustinista tulee osaavampi kumppani, joka voi auttaa CIO:ta nostamaan koko toiminnan älykkäiden ja kokonaisvaltaisten ratkaisujen kautta erityisesti, jos osaamiseen voidaan lisätä niiden yritysten kompetenssi, jotka Dustin on ostanut viimeisten vuosien aikana. Yritysostoihin kuuluu aina erityisosaaminen hankkiminen, jonka olemme saaneet hankkimalla Core Services, Idenet, IKT Gruppen, JML-System, Norriq, Purity IT, Resolute ja Saldab Dustinperheeseemme. Toiset kulkevat vieläkin oman tuotemerkkinsä alla, osan integroiduttua osaksi Dustin-merkkiä.

Commsecin erikoisosaaminen ja Dustinin vahvuudet koskien esimerkiksi logistiikkaa ja toimitusvarmuutta on houkutellut asiakkaina mm. Academedian, joka pyörittää kouluja ympäri Ruotsia ja jolla on yhteensä noin 60 000 käyttäjää. Tarkoituksemme on vahvistaa ja kasvattaa verkko- ja tietoturvasegmenttiä Dustinilla.

– Iskulauseemme on, että teemme kaiken asiakkaidemme vuoksi. Asiakkaiden ongelmien ratkaisu on aina yksi tärkeimmistä päämääristämme huolimatta siitä, vaikka joku muu olisikin aiheuttanut kyseisen ongelman. Emme luovuta ikinä tehtävää, ennen kuin se on ratkaistu, lupaa Mats.