Infrastruktuuri

Dell APEX paketoi pilven ja perinteisen it:n parhaat puolet yhteen palveluun

dell titanium partner Logotype

It-päättäjien halukkuus investoida euroja omiin konesalilaitteisiin hiipuu samaan aikaan kun modernien hybridipilvien suosio jatkaa kasvuaan. Julkipilven ja perinteisten it-hankintamallien rinnalle Dell APEX -palvelu tuo yrityksille mahdollisuuden käyttää pilvimäistä kapasiteettia paikallisissa datakeskuksissa. It:n käyttö on joustavaa, läpinäkyvää, hallittua ja kustannustehokasta.

”Dell APEX tarjoaa it-yksiköille uusia mahdollisuuksia palvella liiketoimintayksiköitä yhä paremmin sekä edistää digipalveluiden kehittämistä. Yritykset pääsevät käyttämään pilvimäistä kapasiteettia joustavasti ja kontrolloidusti omassa tai kumppanin konesalissa. Modernien hybridiympäristöjen rakentaminen muuttuu helpommaksi, ja it-yksiköt saavat mahdollisuuden pohtia pilvistrategiaansa uusiksi”, sanoo Dell Technologiesin Lauri Mantere. ”Datan sijaintia pohditaan nyt todella tarkkaan.”

Dustin tarjoaa Dellin sertifioituna kumppanina asiakkailleen mahdollisuuden hankkia Dellin konesaliratkaisuista rakennettuja kokoonpanoja palveluna Dell APEXista esimerkiksi hyperkonvergoitujen työkuormien, tallennuksen ja virtuaalipalvelimien ajamiseen.

Tämän päivän liiketoiminnan ja IT:n haasteet ovat moninaisia

  • Yli- ja alikulutus
  • Ennustamaton kasvu
  • Teknologiset päivitystarpeet
  • Budjettihaasteet

Optimaalinen mitoitus ja joustava palvelumalli säästävät euroja

Räätälöity it-kokonaisratkaisu toimitetaan asiakkaan omaan tai kumppanin konesaliin. Hallinnan asiakas voi halutessaan jättää Dustinille.

”Yrityksen ei tarvitse tehdä etukäteisinvestointeja konesalilaitteisiin. Perinteisillä hankintamalleilla it-infrastruktuuri mitoitetaan usein liian suureksi. ’Yliprovisiointi ’ on kallista, ja ’aliprovisiointi’ voi heikentää sovellusten käytettävyyttä. APEX-palvelussa kapasiteetti mitoitetaan osaavan tiimin toimesta alusta lähtien vastaamaan asiakkaan liiketoiminnan todellisia tarpeita”, kertoo Mantere. ”Kustannukset jakautuvat koko sopimuskaudelle, ja asiakas voi hyödyntää maksuvapaita kuukausia.”

IDC:n laskelmien¹ mukaan tallennuskustannukset laskevat APEXilla keskimäärin 23 % vuodessa. Perinteisellä hankintamallilla tallennuksen lisäkapasiteetin käyttöönotto vie 6-8 viikkoa, ja APEXia käyttämällä se onnistuu alle tunnissa.

It-päättäjät ovat heränneet julkipilven ja perinteisten it:n hankintamallien haasteisiin.
Me tarjoamme siihen uniikin ratkaisun.

Lauri Mantere, Dell Technologies

APEX-palveluun sisältyy perustason kapasiteetin lisäksi mahdollisuus käyttää kätevästi puskurikapasiteettia. Työkuormien kapasiteettitarvetta ja datamäärän kasvua voidaan ennakoida fiksuilla työkaluilla. ”Kapasiteetti ei lopu kesken, ja sovellusten käytettävyys paranee. Asiakkaalla säilyy kontrolli alustaan ja dataan. Yrityspäättäjät voivat luottaa siihen, että palvelu pysyy pystyssä”, sanoo Mantere. ”Asiakkaamme ovat kiitelleet APEX-palveluamme.”

Ennakoitavat kustannukset vuosien päähän

Julkipilvipalveluiden suosio on kasvanut jo vuosia mutta it-yksiköissä on viimeisten parin vuoden aikana herätty myös julkipilven haasteisiin. Työkuormien siirtäminen pilvestä toiseen voi olla työlästä ja kallista.

”Yrityksissä käytetään usein myös sovelluksia, joita on suorituskyvyn tai määräysten vuoksi ajettava paikallisessa konesalissa. CIO:t arvostavat mahdollisuutta pitää it-resurssit lähellä tuotantolaitosta, jotta latenssi on riittävä. Pilvimäisestä käyttökokemuksesta ei tarvitse tinkiä. APEXille on tarvetta myös tilanteissa, joissa yrityksen liiketoiminta ja it:n kapasiteettitarve kasvavat nopeasti tai kun määräykset edellyttävät datan pitämistä kotimaassa”, sanoo Mantere. ”Hyödyt korostuvat myös silloin, kun yritys pohtii toiminnanohjauksen viemistä pilvimäiseen ympäristöön ja samalla säilyttää kontrollin alustaan. APEX soveltuu erinomaisesti myös kyberholviratkaisujen it-infrastruktuuriksi.”

Mantere nostaa esille myös it-ratkaisujen ja komponenttien kasvavan hintatason. ”APEX-palvelussa asiakas tietää kustannukset jopa viideksi vuodeksi eteenpäin, ja pääsee käyttämään ajantasaista teknologiaa”, painottaa Mantere. ”Tarjoamme mittatilaustyönä tehtyjä it-ratkaisuja, jotka palvelevat käyttäjiä pilvestä hankittuja ’sellofaaniratkaisuja’ sekä perinteisesti tilattuja ratkaisuja paremmin .”

1IDC Business Value, sponsored by Dell Technologies, 2020

Onko organisaationne kiinnostunut Dell APEX -palvelumallista?

Ota meihin yhteyttä sähköpostitse [email protected], niin kerromme lisää!

Viimeksi päivitetty: 17 tammikuuta 2024

Aihealue