Infrastruktuuri

Dustin kehitti Suomen kattavimman konesalipalvelun

Laitetoimittajana tunnettu Dustin laajensi IT-palveluihin ja kehitti Suomen monipuolisimman konesalipalvelun.

Yritykset ovat joutuneet haastavaan tilanteeseen pohtiessaan, missä välttämättömät IT-palvelut kannattaa tuottaa. Ovatko järjestelmät tietoturvallisia ja ajanmukaisia? Onko kustannukset optimoitu? Entä onko kumppani aidosti käytettävissä ja kehittää ympäristöä?

Tämä kaikki vie yritykseltä resursseja, aiheuttaa huolta ja voi olla menestyksen ja kasvun jarru. Ei ole ihme, että yhä useampi yritys ulkoistaa IT-palvelut ammattilaisille.

”Ne ovat yhä monimutkaisempia kokonaisuuksia, jotka vaativat omalta henkilökunnalta erikoisosaamista, kallista ylläpitoa ja jatkuvaa kouluttautumista”, Dustin Finland Oy:n myyntijohtaja Mika Karpala kertoo.

Karpalalla on kuitenkin hyviä uutisia. Kun Suomen parhaana laitetoimittajana tunnettu Dustin osti IT-palveluja tuottavan ITaidon, yhteistyöllä syntyi uusi palvelu. Se on lajissaan Suomen monipuolisin.

Pilvi asiakkaan tiloihin

”Nyt meillä on valmis kokonaisuus erikokoisten yritysten palvelinpalveluiden hankkimiseksi. Se on helppoa: yksi kuukausimaksu sisältää kaiken, myös asiakkaan tiloissa sijaitsevat palvelinratkaisut. Tuomme pilven tarvittaessa asiakkaan tiloihin. Laitteistojen lisäksi toimitamme ohjelmistot, ylläpidämme ja kehitämme ympäristöä”, Karpala tiivistää.

Dustin Groupilla on Suomessa töissä yli sata huipputason teknistä asiantuntijaa, joten asiakkaan ympäristön käytettävyys ja kehitys on turvattu.

Automatisoinnin kehittymisen myötä nämä huippuasiantuntijat pystyvät paremmin palvelemaan asiakkaita.

"Ylläpitopalveluissa automatisaatio hoitaa nykyään rutiinitehtävät laadukkaasti, joten asiantuntijamme keskittyvät tuottamaan lisäarvoa asiakkaan IT-ympäristölle", ITaidon myyntijohtaja Elias Pekkala toteaa.

Myös skaalautuvuus on erittäin hyvällä tasolla. Tällöin esimerkiksi yrityksen palvelinkapasiteetin tarpeen yhtäkkiä kasvaessa, lisää tilaa on tarjolla. Näin pystytään reagoimaan nopeasti.

Yritys voi myös säilyttää tai siirtää osan datastaan ja sovelluksistaan Dustinin suomalaisiin tai julkisiin pilvipalveluihin.

”Kun kokenut ja koulutettu suomalainen tukitiimi huolehtii valvonnasta, päivityksistä, kehityksestä ja vian selvityksistä, yritys voi keskittyä omaan ydinosaamiseensa. Tällöin sillä on kaikki mahdollisuudet olla alansa seuraava suomalainen menestyjä”, Karpala sanoo.

11 marraskuuta 2020

Aihealue