Infrastruktuuri

HPE Nimble Storage tekee tallennuksesta helppoa tekoälyllä

Miltä kuulostaisi tallennusjärjestelmä, joka korjaa virheet ilman että käyttäjä edes huomaa niitä? HPE Nimble Storage ja sen rinnalle kehitetty InfoSight-ohjelmisto vapauttavat asiantuntijoiden kädet vaativampiin töihin tekoälyn avulla.

Luvut eivät jätä sijaa arvailuille. HPE Nimble Storage -tallennusjärjestelmän asiakastyytyväisyysluku (Net Promoter Score, NPS) on huima 85, ja tuesta saatu asiakaspalaute on 4,9/5.

”Pari vuotta sitten Gartner, yksi it-alan tunnetuimmista analytiikkayhtiöistä, valitsi Nimble Storagen kaikista visionäärisimmäksi tallennusjärjestelmätoimijaksi”, HPE Nimble Storagen ratkaisumyyjä Marko Jääskeläinen kertoo. ”Muun muassa sen seurauksena HPE osti koko Nimble Storagen, sillä se näki tallennusratkaisun teknologisesti markkinoiden parhaana.”

Fuusioitumisesta huolimatta Nimble Storagen idea on ennallaan: kyseessä on erittäin tehokas tallennusratkaisu, jossa raudan päälle on rakennettu tekoälyä hyödyntävä ohjelmisto InfoSight.

Automaatio hoitaa murheet omatoimisesti

Suurin ero muihin markkinoilla oleviin ratkaisuihin syntyy InfoSightista. Jääskeläinen kuvailee kaikkia ratkaisuja loppukäyttäjän kannalta ”mielettömän helpoiksi”.

”Ohjelmiston ansiosta järjestelmän ylläpito vaatii erittäin vähän ihmistyövoimaa. Kaikki on lisäksi tehty niin yksinkertaiseksi, ettei loppukäyttäjä voi toimia väärin ja aiheuttaa esimerkiksi datan häviämistä tai tuotantokatkoja vahingossa.”

Lisäksi InfoSight huolehtii monet murheet pois alta automaattisesti. Ohjelmisto ratkoo 86 prosenttia ongelmista ennen kuin ylläpitäjä tai it-osasto edes huomaavat niitä. Hyödyt ulottuvat myös tallennusjärjestelmien ulkopuolelle: yli puolet InfoSightin ratkaisemista ongelmista ovat muualla kuin itse tallennusjärjestelmässä, kuten esimerkiksi palvelimessa tai konfiguraatiossa.

Käyttö onnistuu ilman erityisosaamista

HPE Nimble Storage voi kutsua edelläkävijäksi monestakin syystä. Jääskeläinen huomauttaa, että järjestelmä on käytännössä tuonut tekoälyn konesaleihin. Lisäksi InfoSight ei toimi vain HPE Nimble Storagessa, vaan sitä voi hyödyntää myös monissa muissa tuotteissa.

Yksi järjestelmän parhaista puolista on Jääskeläisen mukaan se, että käyttö, ylläpito ja hallinta onnistuvat muiltakin kuin alan asiantuntijoilta. Kuka tahansa it-generalisti osaa hyödyntää järjestelmää, joka osoittaa ja ennustaa pullonkaulat palvelinkohtaisesti sekä suosittelee käytännön toimenpiteitä selkeäsanaisesti.

Helppokäyttöisyytensä vuoksi HPE Nimble Storage sopii Jääskeläisen mielestä erinomaisesti muun muassa kunnille, kaupungeille ja yrityksille, joilla ei välttämättä ole omaa tallennusjärjestelmäasiantuntijaa.

”HPE Nimble Storagen käyttö ei edellytä superasiantuntijuutta. Tekoäly tekee entistä enemmän tallennusjärjestelmäasiantuntijoiden puolesta töitä, jolloin heidän työaikaansa vapautuu rutiinitöistä vaativampiin tehtäviin.”

Haluatko keskustella asiantuntijan kanssa lisää?

hp server

Lähde:Nimble Storage