Infrastruktuuri

Nämä ovat yleisimmät verkko-ongelmat

Verkko on yrityksen hermosto. Verkko-ongelmat vaikuttavat koko yrityksen toimintaan. Vältä näitä tavallisia virheitä.

1. WiFin huono peittoalue
WiFin peittoalue voi olla huono liian pienten tai väärin sijoitettujen tukiasemien tai toistimien takia. Tukiasemien lisääminen uusiin paikkoihin edellyttää myös johtojen vetämistä. Strategisesti sijoitettujen WiFi-toistimien avulla signaalia voidaan lähettää eteenpäin ilman uusia kaapeleita, mutta tässä vaihtoehdossa on omat rajoituksensa.

2. Häiriöt
Häiriöt johtuvat siitä, että useat eri WiFi-verkot rajatulla alueella käyttävät samaa kanavaa. Tällaisissa tapauksissa verkot voivat häiritä toisiaan, ja silloin vakaata langatonta yhteyttä ei saada aikaan. WiFi-kanavan vaihto reitittimissä voi auttaa.

3. Turvallisuus- ja toimivuusongelmat
Turvallisuuden ja suorituskyvyn puute voi johtua johtuu siitä, että reitittimien laiteohjelmistoa ei päivitetä. Valmistajat päivittävät jatkuvasti laiteohjelmistojaan niin, että reitittimien toimintaa ja tietoturvaa paitsi pidetään ajan tasalla myös parannetaan.

4. Huono suorituskyky
Huono suorituskyky johtuu siitä, että palveluita ei priorisoida oikein käyttämällä Quality of service (QoS) -tekniikkaa. Esimerkiksi videokonferenssin onnistuminen ilman häiriöitä tai keskeytymistä on tärkeämpää kuin se, että suuria tiedostoja voidaan ladata netistä nopeasti.

5. Ylikuormitus
Ylikuormitus johtuu siitä, että WiFi-verkkoa käytetään sellaisiin raskaisiin sovelluksiin, joita olisi parempi käyttää kiinteän verkon kautta. Esimerkiksi videopalaverit kannattaa hoitaa kiinteiden verkkojen kautta.

Lue lisää:

Verkko, joka toimii varmasti
5 syytä ostaa verkko palveluna

1 marraskuuta 2019

Aihealue