Infrastruktuuri

Päivitä verkkoon, joka todella toimii

Toimiva verkko on nykyään koulutyön perusedellytys. Verkon ostaminen palveluna on fiksu ja aikaa säästävä tapa hankkia optimaalinen alusta.

Tietotekniikkaa käytetään osana opetusta yhä enemmän, ja yhä suurempi määrä resursseja on nykyisin pilvipalveluissa. Verkosta on tullut välttämätön edellytys koulun toiminnalle, sillä ilman verkkoyhteyttä opettajat ja oppilaat eivät pystyisi hoitamaan tehtäviään.

– Luotettavan ja vakaan verkon tarve kouluissa on lisääntynyt huomattavasti verrattuna muutaman vuoden takaiseen tilanteeseen. Aiemmin verkon toimimattomuus aiheutti lähinnä ärsyyntymistä, mutta nykyään koko toiminta saattaa estyä, jos pilvipalveluihin ei pääse, kertoo Dustinin verkko- ja tietoturvapalvelujen tuotepäällikkö Torgrim Sunde.

Lisähaaste kouluympäristössä on se, että pienellä alueella on käytössä suuri määrä laitteita koulupäivän aikana. Verkon on siis kestettävä useita käyttäjiä samanaikaisesti.

– Tämä asettaa paljon vaatimuksia laitteille ja toimintavarmuudelle. Verkkoympäristö on rakennettava siten, että se on varmasti vakaa. Usein samanaikaisesti vaaditaan myös joustavuutta, sillä tarpeet ja verkkoon liitettävien yksiköiden lukumäärä voi muuttua tulevaisuudessa, Sunde jatkaa.

Kokonaisvastuu vapauttaa IT-osaston

Verkkoympäristön toiminnasta huolehtiminen ja sen valvominen sekä ylläpitäminen tyydyttävällä tavalla on usein kuormittava tehtävä koulun IT-osastolle.

– Olemme havainneet, että tämä ongelma vaivaa monia asiakkaitamme. Siksi olemmekin kehittäneet älykkään palvelun, jonka avulla vaatimuksiin pystytään vastaamaan ilman, että arvokasta aikaa täytyy käyttää IT-asioiden hoitoon. Kun verkon ostaa palveluna, koulu siirtää kokonaisvastuun meille eli verkon toimittajalle. Rakennamme ja ylläpidämme sellaista ratkaisua, joka takaa verkon vakaan ja turvallisen toiminnan, Sunde valottaa.

Verkko palveluna (Network as a Service) -ratkaisussa koulu saa verkon toimintona kiinteään kuukausihintaan per verkkoympäristön rakentamiseen käytettävä laitteistoyksikkö. Kattava ratkaisu perustuu suuren markkinajohtajan verkkolaitteisiin, jotka on mukautettu koulun erityistarpeiden mukaan. Palvelussa on tarpeen mukaan niin langallinen kuin langatonkin verkko.

– Käytämme toimivaksi osoittautunutta metodia, kun mukautamme palvelun kunkin asiakkaan tarpeisiin. Paikan päällä tehtävän teknisen tutkimuksen avulla selvitämme, mikä on oikea laitteisto optimaalista ratkaisua varten. Hinta mukautetaan sopimuksen pituuden mukaan, ja se sisältää kokonaisvastuumme kokoonpanosta, toiminnasta, ennakoivasta etävalvonnasta, ylläpidosta, päivityksestä, tuesta ja vianetsinnästä. Ratkaisun turvallisuus on korkeinta tasoa. Kaikesta tulee asiakkaalle erittäin huoletonta, Sunde sanoo.

Skaalautuvuus ja ennustettavat kustannukset

Yksikköhinnan ansiosta koulu voi skaalata verkkoratkaisuaan ylös- ja alaspäin, jos tarpeet muuttuvat sopimuskauden aikana. Tämä voi olla tarpeen esimerkiksi silloin, jos oppilaiden määrä muuttuu. Jos koulu haluaa ottaa käyttöön suodattimia, jotka suodattavat väkivaltaista, huumeisiin liittyvää tai pornografista sisältöä oppilaiden hauista, ominaisuuden lisääminen on helppoa.

– Lisäksi verkko palveluna -ratkaisussa on se etu, että verkon kustannuksista tulee ennustettavia ja helposti budjetoitavia, koska hinta on kiinteä ja meidän vastuumme kattaa kaiken. Koulun ei tarvitse tehdä suuria investointeja, ja verkkokustannukset ovat täysin hallinnassa. Kun lopulta tulee aika uudistaa ratkaisua, meidän kanssamme voi tehdä uuden sopimuksen. Tämän ansiosta tekniikan kehityksessä on helppo pysyä mukana, Sund toteaa.

Verkko palveluna -ratkaisun suurimmat edut

  • Dustin ottaa kokonaisvastuun ja takaa luotettavan ja vakaan verkon
  • Skaalattavissa ylös- ja alaspäin
  • Kiinteät kuukausikustannukset
  • Sisältää laitteistot ja lisenssit
  • Toiminta, päivitys ja ennakoiva etävalvonta sisältyvät
  • Tuki ja vianetsintä sisältyvät

Viimeksi päivitetty: 1 heinäkuuta 2022

Aihealue