Infrastruktuuri

Siksi yhä useampi valitsee verkko palveluna-ratkaisun

Verkon toimivuus on yritystoiminnassa elinehto. Jos verkkoyhteys ei toimi, saattavat työt jäädä tekemättä. Siksi verkko palveluna on yhä suositumpi ratkaisu.

Verkkopalvelu on voimakkaasti kasvava ala. Verkon hankkiminen palveluna on kustannustehokas ratkaisu, ja siksi analyysiyritys Global Market Insights ennustaakin verkkopalvelumarkkinoille räjähdysmäistä kasvua. Tuoreessa raportissa he ennustavat sen kasvavan maailmanlaajuisesti vuoden 2018 viidestä miljardista Yhdysvaltain dollarista yli 50 miljardiin dollariin vuoteen 2025 mennessä.

Suosion kasvua selittää se, että yhä useammat yritykset haluavat hyödyntää verkon virtualisointitekniikkaa. Virtualisointitekniikalla voidaan vähentää sekä investointeja että käyttökustannuksia. Ohjelmistopohjaiseen verkkoteknologiaan perustuvien verkkopalveluratkaisujen avulla yritykset voivat vastata nykyisiin liikkuvuuden ja saavutettavuuden vaatimuksiin aiempaa edullisemmin ja tehokkaammin.

Hyvin toimivat, turvalliset ja luotettavat verkot sekä internetyhteydet ovat nykyään välttämättömiä yritystoiminnan pyörittämiselle. Kun yhä suurempi osa työkaluista ja resursseista on pilvessä, verkon vakaus on entistäkin tärkeämpää. Jos verkkoratkaisu ei toimi, työt jäävät tekemättä.

Taatusti vakaa ja varma

– Jos pilvipalveluun ei pääse, yrityksen toiminta seisahtuu. Näin ollen verkon ja laitteiden on toimittava ehdottoman luotettavasti. Verkkoympäristö on rakennettava niin, että se on varmasti vakaa. Yhtä lailla myös joustavuus on tärkeää, kun sekä tarpeet että verkkoon kytkettyjen laitteiden lukumäärä vaihtelee, selventää Dustinin verkko- ja tietoturvapalvelujen tuotepäällikkö, Torgrim Sunde.

Sille, että yritys perinteiseen tapaan ostaa, asentaa ja hallinnoi verkkolaitteita itse, on olemassa fiksu vaihtoehto, nimittäin verkon hankkiminen palveluna, eli Network-palvelu, johon sisältyy kaikki. Verkko palveluna-ratkaisun avulla verkolle asetetut kovatkin vaatimukset täyttyvät, ilman että verkon hoitamiseen tarvitsee käyttää kallisarvoista aikaa. Toimittaja ottaa kokonaisvastuun ja takaa sen, että verkko on aina vakaa ja turvallinen.

– Verkko toimitetaan palveluna kiinteällä kuukausihinnalla, joka määräytyy verkkoympäristössä käytettävien laitteistoyksiköiden määrän perusteella. Jos olosuhteet muuttuvat, ratkaisu on helppo mukauttaa tarpeen mukaan, Sunde avaa.

Lue lisää:

Nämä ovat yleisimmät verkko-ongelmat
5 syytä ostaa verkko palveluna

Viimeksi päivitetty: 1 heinäkuuta 2022

Aihealue