IT-turvallisuus

Tietoturva pk-yrityksissä: välttämätön investointi kyberuhkien torjumiseksi

Nykyisellä digitaalisella aikakaudella teknologialla on keskeinen rooli yrityksissä. Siksi on tärkeää, että pienet ja keskisuuret yritykset (pk-yritykset) ovat tietoisia kasvavista kyberuhista ja pystyvät hallitsemaan tilannetta. Ruotsin Solutions Sales -myyntipäällikkö Johan Huhtanen ja Truesecin Jesper Berglund kertoivat webinaarissa näkemyksiään siitä, miksi pienten ja keskisuurten yritysten pitäisi investoida kyberturvallisuuteen.

Kyberuhkien laajuus ja seuraukset

Kyberrikollisuudessa liikkuu nykyään valtavia rahamääriä. Tämä vaatii huomiota erityisesti pk-yrityksiltä, joilla ei usein ole samoja resursseja kuin suuremmilla yrityksillä. Merkittävimpiä uhkia ovat kiristyshaittaohjelmat (ransomware), jotka salaavat yrityksen tiedot ja vaativat lunnaita, sekä tietomurtojen lisääntyvä nopeus: 58 prosenttiin kaikista verkoista voidaan tunkeutua kahden tunnin sisällä.

Toimivan varmuuskopioinnin puute sekä hyökkäyksen jälkeiseen palautukseen kuluva aika aiheuttavat valtavia kustannuksia. Niillä on mahdollisesti katastrofaalisia seurauksia. Lisäksi yli 40 prosenttia kiristyshaittaohjelmista sisältää sekä lunnasvaatimuksen että maksuvaatimuksen varastetuista tiedoista, mikä lisää monimutkaisuutta ja kustannuksia entisestään. On huolestuttavaa, että 68 prosenttia hyökkäyksen kohteeksi joutuneista yrityksistä joutuu jossakin vaiheessa uudelleen hyökkäyksen kohteeksi, mikä osoittaa, että tietoturvassa on puutteita.

Miksi uhkaajat valitsevat pk-yrityksiä kohteekseen?

Yksi selitys on se, että näillä yrityksillä ei yleensä ole samoja mahdollisuuksia investoida kyberpuolustukseen kuin suuremmilla organisaatioilla. Tämä tekee niistä helpompia ja potentiaalisesti kannattavia kohteita kyberrikollisille. Lisäksi suuremmat yritykset voivat ostaa pk-yrityksiä, mikä lisää kiinnostusta ja antaa rikollisille mahdollisuuden odottaa parempaa tilaisuutta iskeä.

Kyberturvallisuuden priorisointi pk-yrityksissä

Tietomurtojen havaitsemisen ja pysäyttämisen tärkeys on ensiarvoisen tärkeää. Käyttämällä EDR-teknologiaa (Endpoint Detection and Response), joka mahdollistaa reaaliaikaisen valvonnan ja nopean reagoinnin, pk-yritykset voivat parantaa mahdollisuuksiaan suojautua kyberuhilta. Tämä on erityisen tärkeää, kun otetaan huomioon hyökkäysten lisääntynyt nopeus: verkkoihin voidaan päästä kokonaan käsiksi niinkin nopeasti kuin vain 37 minuutissa.

Miksi ulkoistaminen on viisasta?

24/7-valvonta on ratkaisevan tärkeää, sillä rikolliset toimivat vuorokauden ympäri. Ympärivuorokautisen valvonnan järjestäminen voi kuitenkin olla kallista ja haastavaa, kun otetaan huomioon jatkuvasti muuttuva kyberskenaario ja suuri henkilöstötarve.

Truesecin ja Dustinin kumppanuus tarjoaa pk-yrityksille mahdollisuuden hyödyntää korkean tason asiantuntemusta ja palvelua, joka oli aiemmin vain suurempien yritysten käytettävissä. Kyseessä ei ole pelkästään liikesuhde, vaan kumppanuus, jonka tavoitteena on tarjota asiakkaalle mahdollisimman korkea turvallisuustaso.

Kyberuhat muuttuvat jatkuvasti. On erittäin haastavaa kerätä kaikki ajantasaiset tiedot itse oman organisaation sisällä

Investoi kyberturvallisuuteen jo tänään tulevien katastrofien välttämiseksi

Yritysten on toimittava välittömästi ja investoitava kyberturvallisuuteen. Priorisoimalla kyvyn havaita ja pysäyttää tietomurrot EDR:n kaltaisten edistyneiden teknologioiden avulla sekä hyödyntämällä Truesecin ja Dustinin välistä kumppanuutta pk-yritykset voivat rakentaa vahvan perustan kybersuojaukselleen. Toimiminen nopeasti voi olla ratkaisevaa yrityksesi turvallisen digitaalisen tulevaisuuden varmistamiseksi.

MICROSOFT Logotype

Haluatko lisätietoja?

Lähetä viesti osoitteeseen [email protected] tai soita numeroon 030 623 85 01.

Maanantai – perjantai
08:00-17:00

Viimeksi päivitetty: 13 maaliskuuta 2024

Aihealue