Fokus

Työnteko muuttuu ja laitteet sen mukana.

HP yhdistää älypuhelimen ja tietokoneen samaan laitteeseen.

Ota yhteyttä asiantuntijaan

Työnteko muuttuu ja laitteet sen mukana

”Mobiililaitteet ovat murroksessa. Unohda kannettavat ja älypuhelimet, seuraava juttu ovat 2in1- ja 3in1-laitteet” sanoo HP:n tuotemarkkinointipäällikkö Mika Arhi.

Muutama vuosi sitten alkoi ensimmäisen sukupolven mobiililaitteiden vyöry erilaisten tablettien muodossa. Ne olivat vielä kompromisseja tehon ja ominaisuuksien suhteen. Nyt uuden teknologian ja Windows 10:n myötä niiden tehot ovat kasvaneet ja toiminnallisuudet ovat aivan uudella tasolla. Tämä 2in1 -segmentti kasvaa vauhdilla. Tästä hyvänä esimerkkinä on HP:n Elite x2 1012 –laite.

Hybridit eli 2in1 on lähimpänä perinteistä kannettavaa laitetta. Se on kuin tabletti, mutta teholtaan ja ominaisuuksiltaan täysiverinen tietokone. Laite muuttuu käden käänteessä tabletiksi, kun näppäimistön irrottaa ja mahdollistaa näin uuden tavan tehdä töitä. Sen sisuskaluista löytyy potkua kuin normaalista tehokkaasta kannettavasta ikään. Ominaisuuslistalla ovat Intelin Core i -suorittimet, täysteräväpiirtonäytöt sekä Windows 10 kaikkine mahdollisuuksineen.

  Kun tieto voidaan kerätä mobiilisti, joustavasti ja reaaliaikaisesti, voidaan yritysten prosesseja virtaviivaistaa huomattavasti.

Seuraavaksi uudeksi kategoriaksi tulee 3in1. Tällainen laite on HP:n Elite X3. Se on kooltaan kuin suurempi älypuhelin, mutta toimii kuin mikä tahansa tietokone. Siinä useimmat toimistosovellukset ja muu raskaampi käyttö tapahtuu pilven kautta HP Workspacella tai vaikkapa WMwarella ja Citrixillllä. Pilvellä saat kaikki samat palvelut kuin työasemallakin, mutta täysin mobiilisti. HP tarjoaa Workspacesta 60 päivän kokeiluversion.

Suurempaa näyttöä ja näppäimistöä kaipaavat voivat käyttää HP:n näppäimistön, näytön ja akun sisältävää Lap Dockia HP:n Continuumilla tai lähettää kuvan Miracastilla mihin tahansa sitä tukevaan näyttöön.

Mitä liikkuvat edellä…

”Liikkuvat myyntimiehet ja muut mobiiliwarriorit ovat tämän ensimmäisiä ja peruskäyttäjiä. X3 on tiedonkeruulaitteena myös aivan omiaan, se voidaan integroida vaikkapa viivakoodinlukijan. Kun tieto voidaan kerätä mobiilisti, joustavasti ja reaaliaikaisesti, voidaan yritysten prosesseja virtaviivaistaa huomattavasti”, sanoo Arhi ja jatkaa: ”Näemme tämän tyyppiselle käytölle valtavasti potentiaalia. Yrityskäytössä Windows on järkevin vaihtoehto, kun puhutaan computing device-tyyppisestä hybriilaitteesta. Kun mennään steppi eteenpäin puhelinkäytöstä yritysjärjestelmiin, astuu myös tietoturva peliin voimakkaasti. Tämän vuoksi Windows on tietohallinnon näkökulmasta se luontevin vaihtoehto.”

Perinteinen kannettava mielletään kohta jo liian jäykästi. HP on tällä alueella, Windows 10 -maailmassa, edelläkävijä. Myös Microsoft panostaa voimakkaasti 10-ekosysteemiin, jotka vievät yhden laitteen näkemystä eteenpäin. Kentällä tarvitaan tablettia ja konttorissa ollaan taas PC-maailmassa, mutta tulevaisuudessa nämä voivat olla yksi ja sama laite. Työympäristöt kehittyvät tähän suuntaan. Tämä kiinnostaa yrityksiä, mutta vaatii Windows 10 –ympäristöä ja sen mukanaan tuomaa hallintaa ja tietoturvaa.

”Tämä alue kasvaa. Esimerkiksi Suomessa on yli puoli miljoonaa Windows mobile käyttäjää, Lumian ja Nokian peruja. Monet miettivät, mihin siirtyä seuraavaksi. Kun kaikki siirtyvät Windows 10:iin joidenkin vuosien päästä, ovat markkinat valmiita 3in1-vallakumoukseen. Miksi yritys investoisi sekä älypuhelimeen että tietokoneeseen, kun ne voidaan yhdistää samaan laitteeseen”, Arhi kysyy.

Mika Arhi
Product Marketing Manager, HP

Tutustu HP:n koko valikoimaaan täällä »