Fokus

Liikkuvasta työstä entistä helpompaa.

Windows 10:n yrityskäyttöön ihanteellinen ratkaisu.

Ota yhteyttä asiantuntijaan

Windows 10 tekee liikkuvasta työstä entistä helpompaa

Microsoftin strategian ytimessä on auttaa jokaista maailman ihmistä ja organisaatiota saavuttamaan enemmän. Liikkuvilla työntekijöillä tämä tarkoittaa luonnollisesti parasta mahdollista taskussa tai laukussa olevaa Windows 10 -laitetta. Windows 10:n uudet ominaisuudet mahdollistavat uudenlaiset mobiiliratkaisut ja yhdessä pc-valmistajakumppaneiden kanssa Microsoft kehittää uusia tapoja toimia mobiilimaailmassa. Windows 10:n edistynyt tietoturva ja hallittavuus tekevät siitä yrityskäyttöön ihanteellisen ratkaisun.

Windows 10:n kehitys on siivittänyt myös laitteiden kehitystä vastaamaan liikkuvan työn vaatimuksiin. Microsoftin Surface Book on hyvä esimerkki uudenlaisesta laitteesta, jossa yhdistyvät teho, pitkäkestoinen akku ja monikäyttöisyys tyylikkäästi suunniteltuna.

”Se, että kannettavasta saa hetkessä ruudun erilleen ja kädessäsi onkin iso tabletti on oiva esimerkki tästä muutoksesta”, sanoo Microsoft Oy:n Windows- ja laiteliiketoimintajohtaja Antti Kuosmanen.

  Uskon, että tämä on isompi vallankumous, joka muuttaa toimintatapojamme paljon enemmän kuin odotammekaan – voisi sanoa, että aika on ajanut imagen ohi ainakin pk-yritysten osalta.

Kustannusmielessä yksi laite on halvempi kuin monta erillistä. Tämä keventää myös yrityksen investointisalkkua ja ylläpitoa. Lisäksi tietoturvan kannalta on helpompi hallita vain yhtä laitetta käyttäjää kohden kuin nykyistä kolmea tai neljää. ”Montaako päätelaitetta haluat kantaa laukussasi? Tällaiset 2in1-laitteet ovat päivän sana. Windows 10:n ja laitevalmistajaekosysteemin käänteentekevä idea on tuoda yksi laite moniin eri käyttötarkoituksiin. Nyt päätelaite mukautuu käytön ja käyttäjän mukaan, eikä käyttäjän tarvitse mukauttaa omaa toimintaansa laitteen mukaan”, Kuosmanen kertoo.

”Mobiililaitteet eivät tulevaisuudessa enää ole vain mobiililaitteita, kun kaikki pc-laitteet tulevat lähenemään toisiaan. Yhtenä esimerkkinä on HP X3, 3in1: osa tehtävistä suoritetaan itse laitteessa ja raskaammat sovellukset pyörivät pilven kautta”, Kuosmanen kiteyttää.

Windows 10 on tehty kosketusta varten. Siinä on valmiina monia sovelluksia ja uusimmat innovaatiot, kuten Windows Ink ja Windows Hello. Windows Hellon avulla laitteeseen voi kirjautua iris-, kasvojen- tai sormenjälkitunnistuksella nopeammin. Tämä myös vähentää salasanojen vuotamisriskiä vääriin käsiin.

Kynän käyttö, inking, tai tuttavallisemmin kynäily lisää käyttäjän tuottavuutta. Sen avulla käyttäjä voi tehdä muokkauksia ja piirroksia kynällä suoraan dokumentteihin, kuviin ja sovelluksiin. Edge vie selaimien tietoturvan ja mobiliteetin uudelle tasolle. Se suojaa esimerkiksi salasanojen kalastelulta kilpailijoitaan tehokkaammin* ja pidentää tietokoneen akunkestoa merkittävästi – molemmista on erityisesti hyötyä liikkuvalle työntekijälle. **

Tietoturva ja hallittavuus

Tietoturva on yritysympäristössä aina tärkeä ja tulevaisuudessa entistäkin kriittisempi tekijä. Windows 10 on rakennettu vastaamaan tämän päivän tietoturvahaasteisiin. Microsoft tarjoaa kumppaneittensa kautta mahdollisuuden myös laajentaa tietoturvapalveluita Windows Defender Advanced Threat Protectionin avulla, nopeuttaen tietomurtojen tunnistamista, eristämistä ja palautumista niistä. Ainakin nämä 6 asiaa tietoturvasta jokaisen yritysjohtajan tulisi tietää.

Tietoturvan vahvistamiseksi tietokoneiden päivittäminen tai uusiminen Windows 10:een on yrityksille ensimmäinen askel. Uudella Windows 10 E3 CSP -paketoinnilla niin pienet kuin isommatkin yritykset voivat päivittää käyttöjärjestelmänsä Windows 10 Enterprise -versioon riippumatta siitä, onko laitteessa Windows 7, 8.1 tai 10 Professional. Tietokoneessa on tällöin aina uusin versio Windowsista ja samalla paras turva tietoturvauhkia vastaan.

”Monet yritykset ovat jo tottuneet tähän käytäntöön Office 365:n ja muiden Microsoftin pilvipalveluiden osalta – uusin versio on aina käytössäsi”, Kuosmanen toteaa.

Windows 10 E3 CSP -käyttöoikeus on käyttäjäkohtainen ja mahdollistaa käyttäjälle jopa viiden työaseman päivittämisen Windows 10 Enterprise -versioon kahvikupin hinnalla kuukaudessa. Esimerkiksi laitteen rikkoutuessa uusi Windows 10 Pro -tietokone voidaan liittää yrityksen Azure AD -hakemistoon ja päivittymään PC:n Windows 10 Enterprise -versioon minuuteissa ilman uudelleenkäynnistystä tai asennusta. Tämä mahdollistaa myös käyttäjän omien Windows 10 Pro -laitteiden tietoturvallisen yrityskäytön. Käyttäjän vaihtaessa toiseen yritykseen hänen Windows 10 -PC:nsä palautuu automaattisesti aikaisempaan Windows 10 Pro -versioon ilman uudelleenasennusta. Enää ei tarvitse olla riippuvainen oman yrityksen laitetarjonnasta eikä tietohallinnon tarvitse ylläpitää erilaisia imageja eri koneille.

”Uskon, että tämä on isompi vallankumous, joka muuttaa toimintatapojamme paljon enemmän kuin odotammekaan – voisi sanoa, että aika on ajanut imagen ohi ainakin pk-yritysten osalta”, sanoo Kuosmanen.

Lue lisää Windows 10:n tärkeimmistä tietoturvaominaisuuksista täältä: https://blogs.business.microsoft.com/fi-fi/2017/02/02/onko-sinun-yrityksesi-tietoturva-kunnossa/

* NSS Labs Web Browser Security Comparative Report: Phishing Protection 1.11.2016 http://research.nsslabs.com/reports?Cat0=6#cat0=22

** https://www.microsoft.com/en-us/windows/microsoft-edge#tH7SQsESzI05XZLI.97

Antti Kuosmanen
Windows & Devices Lead, Microsoft

Tutustu Microsoft:n koko valikoimaaan täällä »