Fokus

Lenovo näkee kokonaisuuden.

Satsaa tuotteiden valmistukseen ja toimivuuteen kestävän kehityksen pohjalta.

Ota yhteyttä asiantuntijaan

Lenovo näkee kokonaisuuden

Sen sijaan, että Lenovo satsaisi esittelemään ja markkinoimaan joitain tiettyjä tuotteita vahvalla kestävän kehityksen profiililla.

– Olemme vakuuttuneita siitä, että laajasti ja kokonaisvaltaisesti työskentely näiden kysymysten parissa antaa parempia lopputuloksia, selvittää Thomas Hedin, Lenovon ympäristön- ja kestävän kehityksen vastaava Pohjoismaissa.

Suurelta osin koko Lenovon tuotevalikoima on Energy Star-merkitty. Thomas Hedin painottaa kuitenkin samalla kestävän kehityksen muita aspekteja, kuin ympäristötehokkuutta. Lenovo oli ensimmäisten joukossa TCO-sertifioimassa monia yritystuotteitaan juuri siksi, että sertifikaatti sisältää useampia kestävän kehityksen perspektiivejä.

– TCO-sertifikaatti ei käsitä vain valmiin tuotteen ominaisuuksia, koskien ympäristöä ja ergonomiaa. Se asettaa vaatimuksia myös sosiaaliseen kestävyyteen tuotteiden valmistuksessa. Siinä otetaan ainutlaatuisella tavalla huomioon kokonaisuus. TCO muodostaa lopulta helpon valinnan asiakkaille, jotka ovat kestävän kehityksen perään.

TCO-sertifiointi sisältää kattavat kolmannen osapuolen selvitykset valmistuslaitteista ja valmistuksesta. Sertifikaatti pitää uusia joka kolmas vuosi.

Tukea EICC:s projekteille

Liiat ylityöt ovat yleisesti vaikea pala purtavaksi esimerkiksi Kiinassa, jossa siirtolaistyöntekijöillä on usein tapana työskennellä määräaikaisesti niin paljon kuin mahdollista. Lenovo on EICC (Electronic Industry Citizen Coalition) jäsen, joka on kansainvälinen järjestö parempien työolosuhteiden puolesta.

– Ala työskentelee yleisesti eri projektien parissa, jotta ylityömäärät saataisiin vähenemään. Yksi keino voisi olla tarjota työntekijöille mahdollisuutta ottaa perheensä mukaan paikkakunnille, missä he työskentelevät, Thomas Hedin jatkaa.

Lenovo tukee EICC:n kautta myös kansainvälisiä projekteja, joiden tarkoitus on työskennellä konfliktialueiden mineraalilouhintaa vastaan, jossa koko toimitusketjulle asetetaan todella korkeat vaatimukset.

- Kierrätystaloudesta keskustellaan enemmän ja enemmän tänä päivänä ja voimme halutessamme säästää paljon resurssejamme. Sen lisäksi, että Thinkpadimme ovat tunnettuja pitkäikäisyydestään ja korkealaatuisesta materiaalista niin olemme mukana kaikilla markkinoilla tehokkaissa uudelleen käyttö- ja kierrätysjärjestelmissä, hän jatkaa.

Rajusti pienentyneet CO2-päästöt

Korkeat juotoslämpötilat ovat olleet suuri laadun ja hiilijalanjäljen muodostumisen ongelma siitä lähtien, kun lyijyn käyttö kiellettiin juotoksissa. Uusi tapa juottaa piirilevyjä on Lenovon mielenkiintoinen innovaatio, jota se on kehittänyt viimeisten kahden vuoden ajan.

– Uuden seoksen ansiosta voimme laskea lämpötilaa 70 astetta, 250 asteesta 180 asteeseen. Muuten käytämme samaa tekniikkaa ja prosesseja. Sen ansiosta laatu on paljon parempaa, se alentaa tuotantokustannuksia ja vähentää tuotannon hiilidioksiidipäästöjä noin 35%. Tätä valmistustapaa käytetään jo lippulaivatuotteemme Thinkpad X1 Carbonin valmistuksessa, Thomas Hedin toteaa.

Seuraavan vuoden aikana koko tuotanto siirtyy uuteen juotostapaan ja Lenova laskee vähentävänsä hiilidioksidipäästöjä 5 956 tonnilla vuodessa. Se vastaa lähes 23 miljoonan kilometrin ajoa henkilöautolla.

– Toiveissa on koko teollisuuden siirtyminen uuteen juotostapaan. Tulemme vuonna 2018 vapauttamaan patentin siihen. Sillä tulee olemaan suuri vaikutus, hän päättää.

Thomas Hedin
Ympäristön- ja kestävän kehityksen vastaava Pohjoismaissa, Lenovo

Lue lisää Dustinin kestävän kehityksen työstä »