Tervetuloa tietopankkiimme

Inspiroidu ja opi lisää viimeisimmistä IT-trendeistä.

OPAS: Näin pilvipalvelut toimivat

Pilvipalvelut eivät ole uusi ilmiö. Niitä on ollut olemassa jo siitä lähtien, kun internetin käyttö yleistyi. Viime vuosina laitteistojen, ohjelmistojen ja yhteyksien kehittymisen myötä pilvipalvelut ovat yleistyneet, ja niiden joukosta löytyy sekä yksityishenkilöille että yrityksille hyödyllisiä ratkaisuja.

21 helmikuuta 2019

GDPR tulee, ja tätä se tarkoittaa käytännössä

Näin GDPR vaikuttaa yrityksiin ja yksityishenkilöille suunnattuun markkinointiin.

28 tammikuuta 2019

Digitalisaatiostrategia: 5 vinkkiä auttamaan onnistumisessa

Digitalisaatiolla eli siirtymisellä digitaalisuuteen on korkea prioriteetti IT-päälliköille. Käsite on laaja ja sitä voi olla vaikea soveltaa, mutta Joakim Jansson, konsultti ja yksi Att leda digital transformation -teoksen kirjoittajista, antaa parhaan määrityksen digitalisaatiolle: se on tapoja, joilla yritys säilyttää kilpailukykynsä digitalisoidussa maailmassa toimintaansa sopeuttamalla.

28 tammikuuta 2019

Näin paljon tietomurto maksaa – ja näin tietomurroilta voi suojautua

3 miljoonaa euroa. Näin paljon tietomurrot keskimäärin maksavat Ponemon Instituten suorittaman uuden tutkimuksen mukaan. Riski joutua tietomurron kohteeksi on suurempi kuin koskaan aiemmin, mutta suojautumalla oikein voit vähentää riskiä huomattavasti.

27 tammikuuta 2019

Asiantuntijan vinkit: Näin teet vastuullisia it-hankintoja

Tietotekniikan ostamisen tulee olla vastuullista. Yhä useammat yritykset haluavat tehdä it-hankintoja, jotka kuluttavat luonnonvaroja mahdollisimman vähän ja joita valmistettaessa ei ole rikottu ihmisoikeuksia. Ympäristö- ja vastuullisuusmerkinnät tuotteissa helpottavat valintojen tekemistä. Sertifikaatit takaavat, että tuotteita on tutkittu koko niiden elinkaaren ajan, valmistuksesta ja käytöstä kierrätykseen saakka.

26 tammikuuta 2019

Siirrä ostot EDI-ratkaisuun seuraavista syistä

Vähemmän vaivaa ja täysin automatisoidut ostoprosessit. Tämän mahdollistaa Dustinin EDI-integrointi ostojärjestelmään.

19 tammikuuta 2019

Karsi kustannuksia hallinnoimalla lisenssejä oikein

Tilauspilvipalvelujen yleistymisestä on ollut runsaasti etuja, mutta valitettavasti ne eivät ratkaise suurten yritysten kaikkia lisensseihin liittyviä haasteita. Ensinnäkin yrityksissä on usein asennettuja lisenssituotteita, joita pitää edelleen seurata, ja toisaalta yrityksessä saatetaan maksaa tuotteista, joita ei enää käytetä.

18 tammikuuta 2019

IT-operaatioiden ulkoistaminen: 5 vaihetta auttamaan onnistumisessa

IT-operaatioita ulkoistettaessa virheitä ei saa tehdä, mutta moni asia voi mennä pieleen. Suunnitelma on tehtävä pitkälle aikavälille ja siinä on keskityttävä oikeisiin asioihin tärkeitä yksityiskohtia ohittamatta.

17 tammikuuta 2019