Asiakasreferenssi

Edelläkävijäpäiväkodissa 3D-tulostetaan leluja

Norjalainen kasvatus- ja hoitoalan konserni Norlandia panostaa digitaalisuuteen. Norlandian päiväkodeista löytyy tietokoneiden lisäksi myös 3D-tulostimia. Aiemmin konsernin IT-kaluston ylläpito oli haastavaa, mutta Dustinin räätälöity nettikauppa ratkaisi ongelman.

Päiväkotilapset elävät aivan eri maailmassa kuin viisi vuotta sitten. Norlandian Akershusissa sijaitsevassa Vardefjellet-päiväkodissa on digitalisaatio osa kaikkein pienimpienkin elämää. Lapset pääsevät käyttämään HP Sprout -laitetta 3D-tulosteiden suunnitteluun, ja päiväkodissa etsitään jatkuvasti uusia tapoja hyödyntää IT-laitteita pedagogisesti.

Päiväkodin johtaja Christine Haver Dokka uskoo, että päiväkodin tehtävä on opettaa lapsia käyttämään uusia digitaalisia työkaluja.

Monet pelkäävät, että laitteet passivoivat lapsia, mutta käytäntö on osoittanut, että laitteet saavat lapset osallistumaan aktiivisesti ja luomaan uutta.

Christine Haver Dokka.

HP Sprout toimii kuten tabletti, mutta siinä on kaksi näyttöä, jotka kommunikoivat keskenään. Näin ollen kaksi lasta voi työskennellä samassa ympäristössä, mutta kumpikin on oman näyttönsä ääressä. Kun laite on liitetty 3D-tulostimeen, lapset voivat skannata piirustuksensa, valita värit, materiaalit sekä koon ja lopulta tulostaa esineen, jota he voivat tutkia ja tunnustella.

– Joillekin aikuisille tämä on hankala juttu, mutta kolme-neljävuotiaille tulostaminen on ihan luonnollista, Haver Dokka kertoo.

Räätälöity verkkokauppa helpottaa arkea

Vardefjellet-päiväkoti on edelläkävijä Norlandia-konsernissa, mutta digitaalisuus on tärkeää myös muissa toimipaikoissa. Norlandia pyörittää päiväkotien lisäksi vanhustenhuoltoa ja potilashotelleja. Norlandiassa on haluttu panostaa siihen, että kaikissa toimipisteissä on hyvä tekninen valmius ja IT-infrastruktuuri, jotta kehittymiselle on erinomaiset mahdollisuudet. Dustin huolehtii yrityksen kaikista IT-tarpeista.

Norlandian kaikki toimintayksiköt tilaavat IT-laitteensa saman alustan kautta. Kyseessä on oma, räätälöity verkkokauppa, jonka tuotteet ovat kustannustehokkaita. Näin jokaisessa yksikössä tiedetään tarkalleen, mitä kannattaa tilata. Laitteiden päivittäminen uusiin ja esimerkiksi tulostimien mustevarastojen täydentäminen tapahtuu automaattisesti. Ero on suuri verrattuna aiempaan tilanteeseen, jossa konsernin useat eri kokoiset yksiköt tekivät IT-laitehankintansa omin päin.

Norlandian IT-osaston projektipäällikkö Tommy Sollyst kertoo, että nykyinen ratkaisu yksinkertaistaa sekä IT-osaston että yksittäisten toimipaikkojen arkea.

Tommy Sollyst.

– Nyt jokaisessa toimipaikassa pystytään helposti ja sujuvasti hankkimaan kaikki tarvittava. Aikaa ei enää tarvitse käyttää laitteiden etsimiseen tai hintavertailuun. Koska IT-osastolla tiedetään, millaista laitteistoa missäkin käytetään, tukitoimetkin ovat entistä helpompia, Sollyst iloitsee.

Sujuvat toimitukset maasta riippumatta

Dustinilla on puskurivarastossa laitteita Norlandian mahdollisten ongelmatilanteiden varalta. Varastosta löytyy aina viidestä kuuteen laitetta, mikä takaa tarvittaessa nopean toimituksen. Norlandia toimii Norjassa, Ruotsissa, Suomessa, Alankomaissa, Saksassa ja Puolassa, joten se, että Dustin pystyy toimittamaan laitteita kaikkialle Eurooppaan, on konsernille tärkeä asia.

– Dustin on globaali kumppani, joka toimii siellä, missä mekin. Eikä kyse ole vain tuotteista, vaan me arvostamme Dustinissa myös vahvaa osaamista. Lisäksi Dustinin yhteistyö sujuu myös muiden kumppaniemme kanssa, Sollyst listaa.

Näin se toteutettiin

HAASTE

Erot eri yksiköiden IT-osaamistasossa hankaloittivat IT-hankintojen tekemistä. Hankinnat tehtiin eri toimittajilta, jolloin tuloksena oli se, että yhtenevää laitteistoa ei ollut. Se taas oli haaste sekä IT-tuen että palvelujen kannalta.

RATKAISU

Dustinista tuli Norlandian IT-laitteiden toimittaja, ja Norlandia-konserni sai räätälöidyn verkkokaupan, jonka valikoima on standardoitu ja mukautettu konsernin tarpeiden mukaan. Kaikki yksiköt voivat tehdä hankintansa suoraan verkosta.

TULOS

Norlandian yritysten ja toimipaikkojen IT-hankinnat sujuvat helpommin. Kun kaikki hankkivat samanlaiset laitteet samoilta toimittajilta, takuu-, huolto- ja tukiasiat ovat helpommin hoidettavissa. Se taas tehostaa IT-osaston toimintaa.

Enemmän Norlandiasta

Norlandia Health & Care Group AS on norjalainen monikansallinen konserni, jonka pääkonttori sijaitsee Oslossa. Konsernin muodostavat Norlandia Care Group (painopiste päiväkodeissa ja vanhustenhuollossa), Kidsa Barnehager -päiväkodit, Hero Group (integraatiopalvelut ja turvapaikanhakijoiden vastaanottoyksiköt) ja Aberia Healthcare (terveydenhuolto- ja hoitopalvelut).

Henkilöstön määrä: noin 8 000

Lue lisää:
Digikoulu tulee
Virtuaalitodellisuus on todella ottanut paikkansa luokkahuoneessa

Viimeksi päivitetty: 1 heinäkuuta 2022

Aihealue