Inspiraatiota

Lenovon Teams Roomilla liityt Teams-kokoukseen muutamassa sekunnissa

Monessa yrityksessä neuvotteluhuoneratkaisut kaipaavat edelleen päivitystä hybridityöaikaan, sillä ne eivät aina palvele tieto- ja toimistotyötä tekevien ammattilaisten tarpeita parhaalla mahdollisella tavalla. Tekniset haasteet ovat yleisiä, ja käyttäjäkokemuksessa on puutteita. Käyttäjät janoavat hyvää osallistumiskokemusta ja helppokäyttöisiä ’plug and play’ työkaluja paikasta riippumatta. Oikein mitoitettu Lenovon Smart Office -neuvotteluhuoneratkaisu löytyy Dustinin AV-ammattilaisten opastuksella niin pieniin kuin suuriin neuvottelutiloihin. Teams-kokoukseen voi liittyä yhdellä klikkauksella ilman turhaa säätämistä.

Liselott Monni

Sujuva ja tehokas hybridityö edellyttää luotettavia ja helppokäyttöisiä ratkaisuja yhtenäisellä käyttökokemuksella.

Liselott Monni, Head of AV Sales, Dustin

”Neuvotteluhuoneratkaisujen kysyntä kasvaa kaikenkokoisissa yrityksissä ja julkishallinnon organisaatioissa, kuten esimerkiksi kouluissa. Sujuva ja tehokas hybridityö edellyttää luotettavia ja helppokäyttöisiä ratkaisuja yhtenäisellä käyttökokemuksella. On tärkeää, että myös etänä olevat henkilöt tulevat kuulluiksi ja nähdyiksi tasavertaisesti kokoushuoneessa fyysisesti läsnä olevien henkilöiden kanssa”, sanoo Dustinin AV-liiketoiminnasta vastaava Head of AV Sales Liselott Monni.

Perinteiset kokoustilat kohti tuottavia etäpalavereita

Dustin lukeutuu Suomen suurimpiin AV-toimittajiin 25 osaajan voimin. Dustinin AV-tiimissä on sertifioituja suunnittelijoita, arkkitehteja, teknisiä asiantuntijoita, projektipäälliköitä sekä myynnin ammattilaisia.

”Olemme havainneet, että yrityksissä käytettävät AV-ratkaisut eivät välttämättä vastaa nykypäivän vaatimuksiin. Tekniset haasteet ovat yleisiä, ja käyttäjäkokemuksessa on puutteita”, sanoo Sales Specialist Mathias Juslin. ”Optimaalisen neuvotteluhuoneratkaisun mitoittamisessa on kiinnitettävä huomiota käyttötarpeen lisäksi moniin asioihin, kuten eri tilojen kokoon ja akustiikkaan. On arvioitava lisämikrofonien tarvetta ja näytön kokoa.”

Lenovon neuvotteluhuoneratkaisulla Teams-kokous saadaan käyntiin hallintapaneelista tai videobarista muutamassa sekunnissa. ”Uniikkia on Windows-pohjainen ’all-in-one’ videobar, joka sisältää kamerat, mikrofonit ja kaiuttimet. Äänet ja kamerat on säädetty asiakkaille valmiiksi”, kertoo Monni.

Käyttäjät vaativat helppokäyttöisiä ’plug and play’ ratkaisuja

Toimisto- ja tietotyön ammattilaiset suorastaan vaativat helppokäyttöisiä ’plug and play’ hybridityökaluja. ”Monilla on päivittäin useita Teams-palavereita, ja tekniikan pitää toimia kiireen keskellä. Kokouksiin on mukavampi valmistautua, kun tietää tekniikan toimivan”, sanoo Monni. ”Työ helpottuu, kun kaikissa kokoustiloissa on samalla tavalla toimiva ratkaisu, eikä eri järjestelmien opetteluun kulu aikaa. Käyttökokemus on yhtenäinen. Lenovon laadukkaat laitteet ovat saaneet asiakkaidemme keskuudessa paljon kiitosta.”

Aikaa voi helposti mennä etäkokouksissa useita minuutteja tekniikan virittämiseen. Liian moni kokous alkaa myöhässä, kun tekniikka ei syystä tai toisesta pelaa. ”Jokainen on varmasti kokenut etäkokouksissa ääneen ja kuvaan liittyviä ongelmia. Vikatilanne voi liittyä lisälaitteiden tai viestintäratkaisujen integroitavuuteen sekä asetuksiin. Mitä isompi joukko on kyseessä, niin sitä enemmän työaikaa menee hukkaan”, sanoo Juslin.

4-6 henkilön neuvottelutiloihin soveltuva ’all-in-one’ videobar-laite käynnistyy hallintapaneelista yhdellä kosketuksella. ”Ratkaisussa on sisäänrakennetut mikrofonit, kaiuttimet ja kamera sekä kosketusnäytöllinen ja helppokäyttöinen hallintapaneeli. Kamera tarjoaa terävää kuvaa ja seuraa puhujaa”, sanoo Juslin. ”Etähallinnan ja melunvaimennuksen sekä suuriin huoneisiin suunniteltujen kameroiden, mikrofonien ja kaiuttimien tärkeys korostuu kokoustilojen kasvaessa. Lenovo on tuonut markkinoille jopa yhden henkilön neuvottelutilaan soveltuvan ratkaisun, joka on varustettu 180 asteen kameralla.”

Optimaalinen paketti hankittavissa myös palveluna 

Kokoustilojen hallinta onnistuu pilven kautta, ja IT-ammattilaiset pääsevät tarvittaessa etäyhteyksin hätiin. Lenovon premier-puhelintuki palvelee 24/7, ja vikaantunut laite korjataan tai vaihdetaan ripeästi uuteen. Dustinilta saa käyttöönottokoulutuksen ja käyttöohjeiden lisäksi tukea ja ylläpitoa koko AV-laitteiden elinkaaren ajan.

Dustinin asiantuntijat kartoittavat asiakkaan esitystekniikkaan liittyvät tarpeet ja tekevät ratkaisuehdotuksen, joka on käyttäjilleen helppokäyttöinen, toimintavarma ja tietoturvallinen. Juslinin mukaan Dustinin suurin osa asiakkaista kokeilee neuvotteluhuoneratkaisun toimivuutta testilaitekokonaisuudella ja kerää käyttäjäkokemusta arjessa muutaman viikon ennen lopullista hankintapäätöstä.

Lähes kaikki ratkaisua testaavat siirtyvät vakituisiksi käyttäjiksi. Se kertoo asiakastyytyväisyydestä.

Mathias Juslin, Dustin

Neuvotteluhuoneratkaisun voi hankkia Dustinilta myös AVaaS-palvelumallilla, jolloin kustannukset jakautuvat sopimuskaudelle. ”Palvelumallia kysytään erityisesti suuremmissa organisaatioissa yhä enemmän”, kertoo Monni.

Lue lisää esitteestämme Lenovo Teams Roomin hyödyistä ja kuinka parannat etäpalaverien osallistumiskokemusta ratkaisun avulla.

Esitteeseen
lenovo Logotype

Kiinnostuitko neuvotteluhuoneratkaisujen päivittämisestä hybridityöaikaan?

Ota yhteyttä [email protected], niin asiantuntijamme ottavat sinuun yhteyttä ja kertovat ratkaisuistamme lisää.

Viimeksi päivitetty: 17 huhtikuuta 2024

Aihealue