Asiakasreferenssi

Näin Nackan lukio saa laatua ja hallitsee kustannuksia

Nackan lukio arvostaa suuresti IT-laitteiden laatua ja kestävyyttä. Samalla koulu haluaa pitää kustannukset alhaisina. Tämän yhtälön toteuttaminen on haastavaa.

Nackan lukiossa on yhteensä 2 300 oppilasta ja se on yksi Ruotsin suurimmista lukioista. Koulu tarjoaa laajan valikoiman niin korkeakouluopintoihin valmistavia kuin esiammatillisiakin ohjelmia. IT-hankintojen määrä on suuri. Jokaiselle oppilaalle tarjotaan lainaksi tietokonetta. Lisäksi koulussa on useita tietokoneluokkia, jotka on mukautettu eri koulutusohjelmien vaihteleviin tarpeisiin. Myös tavallisissa luokkahuoneissa on useita laitteita, kuten projektoreja ja erilaisia kaapeleita.

– Kouluun valitaan IT-laitteita yhden pääperiaatteen mukaisesti. Hankintojen pitää tarjota kestävää laatua oikeaan hintaan. Laitteen kuluvat kouluympäristössä paljon enemmän kuin tavallisessa toimistossa. Voisin sanoa, että kaikki valmistajien markkinoinnissa esille nostetut sotilastason testit eivät ole mitään verrattuna siihen, mitä kouluissa ja esikouluissa tapahtuu. Se on äärimmäinen laatutesti, kertoo Nackan lukion IT-päällikkö Martin Kuczynski hymyillen.

Kustannukset karkaavat käsistä

Tavallisella työpaikalla esimerkiksi näyttöjen päivitystä voidaan odottaa melko kauan. Koulussa laitteet saavat useammin kolhuja, putoavat lattialle tai vaurioituvat muulla tapaa. Silloin laitteet pitää korjata tai vaihtaa uusiin.

– Kustannukset karkaavat nopeasti käsistä, mikä on erittäin hankalaa meidän kaltaisessamme verovaroin rahoitettavassa toiminnassa. Olen vastuussa siitä, että rajallisia resursseja käytetään fiksusti laaduista kuitenkaan tinkimättä, jatkaa Martin Kuczynski.

Myös yksinkertaisempien tuotteiden pitää kestää kovaa käsittelyä. Nackan lukiossa tarkistetaan tarkasti kaikkien hankintojen laatu.

– Katsomme esimerkiksi, miten kaikkien johtojen liitännät ja liittimet on suunniteltu. Lisäksi niin yksinkertainen asia kuin USB-muistitikku kestää paremmin, jos sen kuori on metallia hauraan muovin sijaan. Silloin opettaja voi kiinnittää sen avainnippuunsa ja varmistaa, että kaikki tarvittavat tiedostot ovat mukana.

Säästäminen ostamalla halvin mahdollinen tuote on houkuttelevaa, mutta ajan myötä se tulee kuitenkin maksamaan enemmän, sillä laite ei kestä.

Laadukkaita johtoja oikeaan hintaan

Nackan kunnalla on ollut jo monta vuotta puitesopimus Dustinin kanssa. Se on Martin Kuczynskin mielestä kätevää, sillä nyt kaikki laitteet löytyvät samasta paikasta. Hän kiinnostui välittömästi Dustinin omien tuotemerkkien oheislaitteista, kun ne lanseerattiin pari vuotta sitten.

– Näimme näissä tuotteissa mahdollisuuden saada kestävää laatua joutumatta maksamaan maltaita. Aloitimme arvioimalla Prokord-johdot ja huomasimme, että ne läpäisivät korkeat vaatimuksemme, sanoo Martin Kuczynski.

Myönteinen arviointi johti siihen, että koulu valitsi Prokord-johdot suureen projektiin, jossa päivitettiin kaikki projektorit yhteensä sadassa luokkahuoneessa.

– Tämä on toiminut erittäin hyvin ja nykyään ostamme kaikenlaiset johdot Prokord-valikoimasta. Samalla tavoin olemme siirtyneet Cirafon-kuoriin ja kestäviin metallisiin Tranzip-USB-muisteihin, hän jatkaa.

Kestävät näytöt

Lisäksi Dustin on lanseerannut oman tuotemerkkinsä myös näyttökategoriassa. Voxiconia pidetään fiksuna vaihtoehtona, joka antaa rahoille paljon vastinetta. Nackan lukio kiinnostui myös tästä, sillä vaurioituneiden näyttöjen vaihtamisen kustannukset ovat huomattavan suuret.

– Arvioinnin jälkeen pystyimme toteamaan, että Voxicon tarjosi meille samaa, kestävää laatua kuin suuret, vakiintuneet tuotemerkit, mutta paljon parempaan hintaan. Tämä koskee näyttöjä sekä tavallisissa tietokoneluokissa että koulutusohjelmissa, joiden vaatimukset kuvanlaadulle ovat korkeammat. Voxicon-näytöt ovat yksinkertaisesti kestäviä, sanoo Martin Kuczynski.

Nackan lukion vanhat näytöt vaihdetaan vähitellen uusiin Voxicon-näyttöihin, kun ne tulevat elinkaarensa päähän.

– Ainoa huomaamani ero on se, että taloutemme kuormittuu huomattavasti vähemmän, kun näyttö rikkoutuu. Voimme käyttää säästämämme rahat koulussamme paljon parempiin tarkoituksiin, hän sanoo lopuksi.

Arvioinnin jälkeen pystyimme toteamaan, että Voxicon tarjosi meille samaa, kestävää laatua kuin suuret, vakiintuneet tuotemerkit, mutta paljon parempaan hintaan.

– Nackan lukion IT-päällikkö Martin Kuczynski hymyillen.

Näin se toteutettiin

Haaste

Nackan lukiossa on 2 300 oppilasta ja se on yksi Ruotsin suurimmista lukioista. Se pyrkii minimoimaan IT-kustannuksiaan. Koulu ei kuitenkaan halua tinkiä IT-laitteiden laadusta ja kestävyydestä vaativassa kouluympäristössä.

Ratkaisu

Tarkan laatuarvioinnin jälkeen koulu päätti yhdenmukaistaa näytöt, johdot, USB-muistit ja kuoret ja valita tuotteet Dustinin omista tuotemerkeistä; Voxicon, Prokord, Tranzip ja Cirafon

Tulos

Dustinin tuotemerkit tarjoavat samaa kestävää laatua kuin suuremmat, vakiintuneemmat tuotemerkit, mutta paljon pienemmillä kustannuksilla. Tämä tarkoittaa, että koulun taloutta ei kuormiteta turhaan.

Dustinin omat tuotemerkit

Voxicon – Multimediatuotteet, kuten näytöt, kaiuttimet, kuulokkeet, näppäimistöt, hiiret ja televisioit

Cirafon – Matkapuhelin- ja tietokonetarvikkeet, kuten näyttösuojat, yksityisyyssuodattimet, laturit, tietokonelaukut ja varavirtalähteet

Prokord – Asennustuotteet, kuten johdot, sovittimet, työpöydät, telakointiasemat ja seinäkiinnikkeet

Tranzip – USB-muistit

Gilford – Värit ja musteet

Valikoima kaikista tuotteista Dustinin omia tuotemerkkejä

Viimeksi päivitetty: 1 heinäkuuta 2022

Aihealue