Asiakasreferenssi

"Näin onnistuimme hybridityön jalkauttamisessa"

Lue kuinka neljä yritystä vastasi uuden teknologian haasteeseen ja sai työntekijät innostumaan hybridityöstä. Samalla lisääntyivät niin tehokkuus kuin kasvu.

Ernst & Young

https://www.ey.com

Ernst & Youngilla työntekijät päättävät itse missä tekevät töitä – ja saavat siihen apua lukuisilta sensoreilta.

Magnus Kuchler

Konsulttiyhtiö EY:llä hybridistrategia oli käynnistetty jo ennen pandemiaa, ja vuosien etätyön tekemisen myötä Microsoft Teams oli vakiintunut kokousten alustaksi. Toimiston kokoushuoneista onkin tullut Teams-huoneita, joissa valot, kuva ja esitykset käynnistyvät napin painalluksella. Etänä osallistuvat näkyvät suurilla näytöillä, mikä luo yhteenkuuluvuuden tunnetta. Fyysisiä kokouksia järjestetään vain kun kasvokkain tapaamisesta on aidosti lisäarvoa.

Pohjatyö on tärkeää

EY:n nykyistä hybridityön mallia on jalkautettu kuin strategiaprojektia. Siinä on ennen kaikkea kyse uusista tavoista tehdä töitä ja uudenlaisesta ajatusmaailmasta, ei toimitilahankkeesta. Jokainen työntekijä voi päättää milloin ja missä työskentelee mieluiten. Tämä on koko konsernin strategia, myös Ruotsissa, jossa EY:llä on 3 000 työntekijää.

Työntekijät otettiin vahvasti mukaan Tukholman uuden hybridiajan pääkonttorin suunnitteluun. Heidän tarpeensa ohjasivat työtä.

– Teimme monia analyyseja. Kävimme läpi valtavasti dataa vanhan konttorin käytöstä, mutta kutsuimme myös työntekijät mukaan alusta lähtien.

Magnus Kuchler, Ernst & Youngin Ruotsin-maajohtaja.

Suositko pienempiä kokousryhmiä? Haluatko istua rauhassa tekemässä töitä? Miltä tulevaisuuden työ näyttää sinun mielestäsi? Työntekijöiden tarpeet ja toiveet uudelle toimistolle kirkastuivat workshopien, tutkimusten ja syvähaastatteluiden myötä.

Työntekijöille räätälöity

EY:n toimistolle luotiin uudentyyppisiä tiloja. Siellä on esimerkiksi isoja työpöytiä, joiden ääreen mahtuu monta ihmistä, sekä koppeja keskittyneeseen työhön ja puheluille. Kuchlerin mukaan tulevaisuuden toimisto lisää yhteistyötä sekä on etujoukoissa digitalisaatiossa ja kestävyyskysymyksissä.

Työntekijöillä on käytössään applikaatio, josta voi seurata, onko eri tiloissa vapaata. Tästä on kiittäminen uusia työnteon tapoja tukevaa teknologiaa: 1 500 sensoria mittaa esimerkiksi vapaiden paikkojen määrää, hiljaisia tiloja, kokoushuoneita, aktiivisia alueita sekä toimiston melutasoa.

Nexer

https://nexergroup.com

Hybridityö auttaa Nexeriä rekrytoimaan ja kasvamaan.

Beatrice Silow

Myös Nexerillä, joka aiemmin tunnettiin Sigma IT:nä, työntekijät saivat vuorotella etä- ja lähityön välillä jo ennen pandemiaa. Nyt kun rajoituksista on luovuttu, mahdollistaa teknologiayhtiö etätyön tekemisen edelleen.

– Pidämme siitä, että ihmiset tapaavat myös toimistolla, mutta aina on mahdollisuus tehdä töitä etänä. Toimistokonseptia rakennetaan ajatuksella ”olen toimistolla koska haluan, en koska minun on pakko”, kertoo Beatrice Silow, Nexerin viestintä- ja kulttuurijohtaja.

”Etätyömahdollisuus on kilpailuetu”

Nexerin toimistolta löytyy hybridityön mahdollistavaa tekniikkaa. Kokoushuoneissa on näytöt, kaiuttimet ja kamerat Teams-kokouksia varten. Pienissä huoneissa ja puhelinkopeissa saa olla rauhassa. Tarvittavia laitteita voi lainata kotiin, jotta etätyökin on ergonomista.

– Se, että emme ole rajoittuneet tietylle maantieteelliselle alueelle, on kilpailuetu alalla, jossa on huutava pula osaajista. Voimme etsiä tarvittavaa osaamista muilta alueilta tai muista maista. Etätyön mahdollisuus on tärkeä tekijä siinä, että vuosikasvumme on jopa 30 prosenttia.

Beatrice Silow, Nexer.

Visma

https://vismaspcs.se

Visma Spcs: “Joustavaa, suosittua ja tehokkaampaa”.

Charlotte von Sydow

Moni asia on muuttunut växjöläisen Visma Spcs:n arjessa viime vuosina. Kesäkuussa avattu, täysin uusittu pääkonttori on kutistunut viidenneksellä entiseen verrattuna. Uudella toiminnallisuuksiin perustuvalla toimistolla ei tarvita enää samoissa määrin perinteisiä työpisteitä. Sen sijaan työntekijöiden tarpeisiin vastaavat lukuisat kokoushuoneet, pienemmät työhuoneet ja suuri kahvila-alue.

Toimistolla työskentely on valinta

Yrityksen 500 työntekijää saavat valita, tekevätkö töitä toimistolla vai kotona. Pandemian aikana huomattiin, että valinnanvapaus sopi työntekijöille hyvin ja johti korkeampaan tuottavuuteen.

– Osa haluaa olla toimistolla, osa löytää paremmin tasapainon työn ja yksityiselämän välillä tekemällä töitä kotona. Jokainen voi suunnitella, mikä sopii itselle parhaiten, ja tehdä näin töitä tehokkaammin.

Visma Spcs:n toimitusjohtaja Charlotte von Sydow

Korkeammat vaatimukset tekniikalle

Tiimit voivat suunnitella työnsä niin kuin niille parhaiten sopii ja vaihdella fyysisten ja etäkokousten välillä. Kokoustiloista löytyy kamerat, mikrofonit, kaiuttimet ja kosketusnäytöt, jotka on yhdistetty yrityksen kalenterijärjestelmään.

– Hybridityö asettaa korkeita vaatimuksia tekniikalle. Me olemme ottaneet haasteen vastaan, von Sydow sanoo.

Sweco

https://sweco.fi

Swecon hybridityön malli vaatii uudenlaista johtajuutta.

Ann-Louise Lökholm

Teknologian konsulttiyhtiö Swecolla, jolla on Ruotsissa 50 toimipistettä, hybridityö on suuri kysymys. Uusi työpaikkavisio julkaistiin jo vuonna 2018, ja se jalkautettiin pandemian takia suunniteltua nopeammin. Johtoajatus uudessa tavassa tehdä töitä on: ”tee töitä mistä haluat, kunhan se on Swecon edun mukaista sekä sopii sinulle ja esihenkilöllesi”. Uuden hybridimallin painopistealueita ovat tehokkaat kokoukset, fiksusti suunnitellut toimistot sekä moderni johtaminen.

“Hierarkia toimi ennen”

Swecon toimitilojen muutos on ollut menestys. Kokouksille on varattu enemmän tilaa, ja muualle on suunniteltu entistä joustavampia ratkaisuja. Hybridityö vaatii onnistuakseen myös uudenlaista johtajuutta.

Hierarkia toimi ennen. Nyt tarvitaan johtajuutta, joka pystyy vastaamaan nopeisiin muutoksiin. Johtajuus perustuu luottamukseen ja muiden osaamisen kunnioittamiseen sekä itseohjautuvuuteen

Swecon Ruotsin-johtaja Ann-Louise Lökholm.
The cover of Dustin Solutions Magazine

Pidätkö tästä artikkelista?

Artikkeli on peräisin Solutions-lehdestämme. Tätä kautta voit lukea koko lehden selaimen kautta.

Lue Solutions Magazine

Tekniikkaa, joka vie hybridityön uudelle tasolle

Katso kaikki tuotteet

Viimeksi päivitetty: 26 tammikuuta 2023

Aihealue