Asiakasreferenssi

Nopea kasvu vaatii vakioituja ratkaisuja

Norlandia Care Group haluaa päästä eroon erilaisten IT-ratkaisujen sekamelskasta päiväkodeissa, vanhainkodeissa ja potilashotelleissa, joita sillä on Pohjoismaissa ja Alankomaissa.

Pohjoismaiden suurimpiin ja nopeimmin kasvaviin yksityisiin hoiva-alan toimijoihin lukeutuvan Norlandian rutiinien on palveltava nopeaa kasvua ja toiminnan laajenemista.

Yrityksen ICT-arkkitehtuuri ja hankin­taprosessi olisivat voineet aiheuttaa harmaita hiuksia. Nyt Norlandia on ­tehnyt Dustinin kanssa puitesopimuksen ICT-tukijärjestelmistä, ja potentiaalinen haitta on muuttunut kilpailueduksi.

– Meillä on nyt yhtenäinen tietotekninen alusta ja vakioidut ratkaisut. Olemme esimerkiksi ammattimaistaneet hankintakäytäntöjämme niin, että prosessi toimii täysin kitkattomasti, Norlandia Caren solution area manager Lars Petter Østlie kuvailee.

Norlandia kasvaa Pohjoismaissa ja Alankomaissa jatkuvasti ostamalla ja perustamalla yhä uusia päiväkoteja, vanhainkoteja ja potilashotelleja. Hyvin harvoissa konsernin alaisuuteen siirtyvissä yksiköissä on ostohetkellä vakiintuneita IT-kaluston hankintakäytäntöjä.

Kustannustehokkaat ratkaisut

Tarpeita on ratkottu matkan varrella hankkimalla edullisia mutta usein epätarkoituksenmukaisia, kotikäyttöön tai suurelle yleisölle tarkoitettuja ratkaisuja eri tietotekniikkatoimittajilta.

– Dustin tarjosi meille järkevästi hinnoiteltua sopimusta, omaa hankintaportaalia ja meidän järjestelmiimme ja tarpeisiimme sovitettuja ratkaisuja. Sekä vanhat että uudet työntekijämme oppivat käyttämään järjestelmää nopeasti, Østlie kertoo.

Print on demand palvelua otetaan parhaillaan käyttöön; tarpeeseen perustuva tulostaminen tulee säästämään huomattavan summan rahaa. Dustin tarkkailee jatkuvasti musteiden ja väriaineiden tilannetta sekä konsernin tulostinten kuntoa ja huolehtii siitä, että koko tulostinkanta on aina käytettävissä. Vähitellen laitekanta korvataan HP:n uusilla, edullisilla ja toimintavarmoilla PageWide -tulostimilla.

– Valitsimme Dustinin muun muassa siksi, että halusimme pohjoismaisen toimittajan, joka takaisi käyttöömme luotettavat ja kustannustehokkaat ratkaisut. Olemme oikein tyytyväisiä siihen, että uusi toimittajamme pystyy kehittämään ja tehostamaan ICT-arkkitehtuuriamme koko ajan. Meille Dustin on yhteistyökumppani, joka osaa ehdottaa muutoksia ja uusia ratkaisuja haasteisiimme ennen kuin niistä tulee meille ongelmia, Lars Petter Østlie toteaa.

Lisätietoa saat lähettämällä viestiä osoitteeseen [email protected]

Lue myös ”Edullista, nopeaa ja turvallista tulostamista”

Norlandia Care AS

  • Lähes 5 800 työntekijää Norjassa, Ruotsissa, Suomessa ja Alankomaissa. Liikevaihto vuonna 2016 noin 3 mrd. NOK (noin 328 milj. €)
  • 132 päiväkotia, 39 vanhainkotia sekä 3 potilashotellia
  • Pääkonttori Oslossa
  • Omistajina norjalaiset perustajat Kristian ja Roger Adolfsen

Näin se tapahtui

Haaste

Löytää toimittaja, joka on toimituskykyinen, innovatiivinen ja palveluhenkinen.

Ratkaisu

Määritelty vakioratkaisu ja oma hankintaportaali.

Vaikutus

Hyvät käyttäjäkokemukset ja vähäinen tuen tarve.

Teksti: Atle Abelsen
Kuva: Bård Gudim