Asiakasreferenssi

Nopea muutos Randstadissa

Siirtyminen Chromebookien käyttöön on tuonut tehokkuutta ja joustavuutta Randstadin ja Dfindin työntekijöiden arkeen. Prosessi on sujunut nopeasti ja vaivattomasti yhteistyössä Dustinin kanssa.

Randstad on maailman suurin HR- ja henkilöstövuokrausyritys. Norjassa yritys toimii Randstadin ja Dfindin tuotemerkeillä, ja se tarjoaa HR-ratkaisuja useille erikoisaloille. Yrityksen toimipisteverkosto kattaa koko maan, ja se on markkinajohtaja muun muassa terveydenhuollon henkilöstövuokrauksessa. Kuluvana vuonna yritys palkittiin ”Vuoden rekrytointitoimisto 2020” -tittelillä.

– Joitakin vuosia sitten Randstad Group päätti ottaa digitalisaation haltuun ympäri maailman. Randstad Norgelle keskeinen osa muutosta oli laitekannan päivittäminen, kertoo CTO Andreas Heimerback.

Kannettavat laitteet

Ennen muutosta 90 prosenttia Randstadin työntekijöistä käytti pöytätietokoneita.

– Tämä tarkoitti erittäin vähäistä liikkuvuutta ja joustavuutta: työtehtävien suorittaminen edellytti, että työntekijät pysyivät työpisteillään. Siksi oli helppo päätös antaa kaikkien työntekijöiden käyttöön mobiililaitteet, Heimerback kertoo.

Randstadin maailmanlaajuisessa IT-strategiassa ja IT-tavoitteissa halutaan yhdistää ”tech” ja ”touch”.

– Osa tätä työtä on ”Google to the max”, mikä tarkoittaa, että keskitämme yhteistyösovelluksemme Google-alustalle. Ratkaisuun sisältyvät myös Chromebookit, hän jatkaa.

Ennakoiva asenne

Randstad huomasi nopeasti, että vain harvoilla toimijoilla oli kokemusta yritysmarkkinoille tarkoitetuista Chromebookeista.

– Dustinista saimme vihdoin ennakoivan kumppanin. He kertoivat selkeästi, ettei heilläkään ollut paljon kokemusta asiasta, mutta heillä oli ratkaisuhakuinen asenne yhteistyöhön, Heimerback sanoo.

Näin alkoi täydellisten tuotteiden metsästys.

– Dustin esitteli useita tavarantoimittajia ja oli kaiken aikaa erittäin avoin yhteydenpidossa toimittajiin. Heidän sanansa painoi paljon lopullisessa laitteiden valinnassa, hän jatkaa.

Ammattimainen ja kokenut

Randstad päätyi lopulta Acer Chromebookiin ja tilasi ensimmäisessä vaiheessa 160 laitetta lisävarusteineen.

– Nyt meillä on runsaat 200 laitetta, ja kaikilla työntekijöillämme on käytössään uusi tietokone. Tämä on tuonut joustavuutta, joka meiltä aiemmin puuttui. Dustin on ollut ammattimainen ja kokenut kumppani tässä prosessissa. He ovat haastaneet meitä uudenlaiseen ajatteluun. Yhteistyö heidän kanssaan on tuntunut turvalliselta.

Ohjelmistopuolella Randstad Norge on käyttänyt samaa Google-toimittajaa kuin Randstad maailmanlaajuisesti.

Nopeaa ja sujuvaa

Dustin on toimittanut myös Acer Chromebase for Meeting -ratkaisun Randstad Norgen kaikkiin kokous- ja haastatteluhuoneisiin.

– Se on tietokoneen ja näytön yhdistelmä, josta on todellakin ollut apua. Rekrytoijiemme ei tarvitse enää juosta ympäriinsä omine tietokoneineen, vaan he voivat kirjautua sisään kokoushuoneiden tietokoneille, Heimerback kertoo.

Koronakriisin aikana työtekijät pystyivät työskentelemään kotitoimistolta normaalisti uusilla tietokoneillaan.

– Se ei olisi ollut ikinä mahdollista vanhoilla laitteilla. Olemme erittäin tyytyväisiä Dustiniin kumppanina. Dustin kanssa olemme toteuttaneet muutoksen nopeasti, ja tuki on huippuluokkaa. Reklamaatiot, palautukset ja uudet tilaukset käsitellään nopeasti ja sujuvasti, hän kertoo.

Randstadin uutta laitekantaa päivitetään jatkuvasti.

– Se on paras turva meille, jotka työskentelemme IT-asioiden parissa. Näin säästämme paljon aikaa, ja arkemme on helpottunut valtavasti. Digitalisaatio on Randstadissa jatkuva matka, ja tämän toimituksen myötä olemme luoneet uuden työskentelytavan, Heimerback kertoo.

Andreas Heimerback

Säästämme paljon aikaa, ja arkemme on helpottunut valtavasti.

Andreas Heimerback, CTO Randstad

Näin se tapahtui

Haasteet

Randstad halusi päivittää laitekantansa osana kattavaa digitalisaatioprosessia.

Ratkaisu

Useiden toimittajien esitysten jälkeen Dustin esitteli erilaiset vaihtoehdot. Randstad päätti lopulta tilata 160 Acer Chromebookia, joka on i5-suorittimella ja kosketusnäytöllä varustettu yritysmalli. Dustin on asentanut myös Acer Chromebase for Meeting -ratkaisun kokoushuoneisiin.

Tulos

Lisää joustavuutta, entistä parempi suorituskyky, pidempi akun kesto, parantunut turvallisuus asiakkaiden kannalta sekä helpompi ja tehokkaampi arki.

Chromebook at RandstadRandstad office

Kuva: Siv Dolmen